Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2495.91
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Şubat 2023

Türkiye'nin Kader Seçimi (2)

Bu haftaki yazımız geçen haftaki yazımızın devamı niteliğindedir. İngiliz ‘’The Economist’’ dergisinden sonra bir Alman dergisinin de Erdoğan’ı kapağına taşıması yazımızda kullandığımız başlığın ne kadar doğru seçildiğini teyit etmektedir. Siz bu yazıyı okurken muhtemelen Almanya’nın Frankfurt şehrinde olacağım. Burada Batı’nın Türkiye karşıtlığının temel nedenlerini anlamaya çalışacağım.

Batı medyasının Türkiye ve Erdoğan’a karşı yürüttüğü tutumu milletimiz de izlemektedir. Mayıs ayında yapılacak seçimin sadece, siyasi partiler arasında bir Başkanlık yarışı olmadığı son derece açıktır. Seçim, Erdoğan’ı devirmek isteyen sömürgeci Batı ile sömürgeciliğe karşı çıkan asil milletimiz arasında olacaktır.

Batı’nın Türkiye üzerinde uzun bir zamandan beri tahakkümü vardı. Söz konusu tahakküm, belli alanlarda hâlâ devam etse de son 20 yılda izlenen siyaset sayesinde azaldı. İlginçtir Batı’nın Türkiye üzerindeki tahakkümü azaldıkça aynı oranda Erdoğan nefreti artıyor.

Hangi siyasi partinin lideri olursa olsun, kim Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke yapmak isterse, Batı’nın hedefi hâline gelir. Batı ancak kendi çıkarlarına hizmet etme garantisi verenlere destek verir. Bu bakımdan Batı Başkentlerinde siyasi destek arayanların ne tür garantiler verdiği milletimizin zihninde kocaman bir sorudur?

Çünkü Batılı devletler sahip oldukları gücü, sadece ülkeleri bölmek, parçalamak kısacası imha etmek için kullanacakları kişilere destek verir. Irak, Afganistan, Suriye ilk akla gelen somut örneklerdir. Yeryüzünde Batı’nın desteğiyle iktidar olup ülkesi için çalışmasına müsaade edilen bir tane lider var mıdır?

Deniz Baykal’ı kullanamayacakları için onu tuzağa düşürdüler. Bunlar başta Erdoğan’ı da kullanabileceklerini zannettiler. Bunun mümkün olamayacağını anladıkları an düşman kesildiler. FETO terör örgütünü kullanarak darbe yapmak istediler başaramadılar. PKK terör örgütü ile istikrarsızlık çıkartmak istediler yine başaramadılar.

Şimdi tüm umutları önümüzdeki seçimde Erdoğan’ı devirmektir. Bunun da en bariz ispatı mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın daha iktidara gelmeden önce ‘’Biz dostlarımıza yardım edeceğiz. Erdoğan’ı devireceğiz’’ sözleridir.Çünkü Türkiye, onların tarih sayfalarında bulunan mağrur bir imparatorluğun varisidir.

Türkiye, bir zamanlar dünyanın merkezi kabul edilirdi günümüzde de bunun olma potansiyeli ve işaretleri vardır. Türkiye, küresel güç mücadelesinde muhtelif ittifak seçeneklerinde dengeleri etkileme potansiyeline sahiptir.

Türkiye, medeniyetler çatışmasının stratejik merkezinde yer aldığı için, sömürgecilik ile bağımsızlığın cephe hattıdır. Erdoğan ise, emperyalist ilginin odak noktası ve her türlü komploların konusudur.

Bu bakımdan önümüzdeki seçimde tüm emperyalistlerin en büyük arzusu Erdoğan’ı devirmektir. Bu nedenle ‘’Türkiye’nin Kader Seçimi’’ diyoruz. Şimdilik Almanya’dan güzel ülkemin güzel insanlarına selam ve sevgiler.