Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2833.84
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 May 2017

Türkiye'deki Kürt Medyası II

Türkiye'nin yayımlanmasına ve ulaşılmasına izin verdiği Kuzey Irak (Güney Kürdistan) merkezli yayın organları ile ilgili yazdığım ikinci ve son yazı olacak. Çünkü konuyu ele aldığımız ilk yazıdan sonra yetkililerin, yani Başbakanlığın, İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın kılını dahi kıpırdatmadıklarını müşahede ettim.

Türkiye'de yayın yapan ve Barzani ailesinin fertlerine ait olan gazete, televizyon ve internet sayfaları, açıkça Türkiye ve Kürt düşmanlığı yapmakta olup, sadece PKK-HDP çıkarlarına hizmet etmektedir. Özellikle Ru00fbdaw tv, PKK yayın organı gibi.

Ru00fbdaw tv ve medya grubundaki PKK'lı sayısı ANF ve Dicle Haber Ajansı'ndaki PKK'li çetelerden daha fazladır. Hatta iddia ediyorum ki Ru00fbdaw'ın Hewlu00ear (Erbil) merkezdeki PKK'li sayısı toplu halde kandil veya Sincar (Şengal) bölgesinde dahi bulunmamaktadır.

Aynı durum kurumdaki FETÖ'cü sayısı için de geçerlidir. Ru00fbdaw'ı PKK ve FETÖ'nün kalesi haline getiren Ako Muhammed kod adını kullanan kişidir. Önceki yazımdan sonra, Ako'nun kendini kurtarmak için Rebwar Kerim Wali'yi suçladığı bilgisi geldi. Oysa bu gerçek değildir. Rebwar Kerim ile ideolojik ve siyasal hiçbir yanımız uyuşmaz; Sosyalist bir insandır. Ama şunu iddia ederim ki Ortadoğu'da mesleğine en sadık profesyonel bir gazetecidir.

Ako Muhammed, PKK'nin Avrupa çetelerinin ayakçılığını yapmış biridir. Ru00fbdaw'ın başına geldikten sonra FETÖ'nün Kuzey Irak yapılanması ile içli dışlı olmuştur. Hatta onlardan emir alır hale gelmiştir. Bunu ben söylemiyorum, JİTEM ve FETÖ Polisi muhbiri Bedel Boseli adlı JİTEM ajanı söylüyor.

Ru00fbdaw'la yollarımızın ayırmamızın sebebinin PKK olduğunu biliyordum. Hatta PKK çeteleri, Ru00fbdaw'ı bırakmam için beni Ankara'da açık açık tehdit ettiler.

Ancak, Türkiye'deki Kürt medyası ile ilgili yazdığım ilk yazıdan sonra Bedel Boseli adlı JİTEM ajanı, kendi blog sayfasında, mezku00fbr medya grubunun benimle yollarını ayırmasını kendisinin sağladığını yazdı. Ru00fbdaw'ın benimle yollarını ayırmasında etken sadece PKK değil aynı zamanda FETÖ'nün de olduğu ortaya çıkıyor.

Peki, kim bu Bedel Boseli? Bilmeyenler için kısa bir özet: Bir zamanlar PKK çeteleri ile içli dışlı olmuş, sonra JİTEM'e muhbir olmuş, sonra da FETÖ'cü polise muhbirlik yapmış biridir. İstanbul'da Gazi Mahallesi ve Gaziosmanpaşa'da FETÖ polisinin istekleri doğrultusunda ciddi anlamda ajanlık çalışması yapmıştır. FETÖ'cü polislerle Fatih ve Gaziosmanpaşa'da düzenli bir şekilde buluşup faaliyetlerini onlara rapor halinde sunmuştur.

Bedel Boseli'yi deşifre edince, kendi bloğunda savunmaya geçmiş ve 9-10 yaşlarında Kürt Silahlı Mücadelesi'ne katıldığını ve Peşmerge olarak cephede çarpıştığını yazıyor.

Bedel 9-10 yaşlarında iken Peşmerge'nin kullandığı iki çeşit tüfek vardı (Keleşler o zaman çok azdı). Biri Berno, diğeri de İran yapımı Şahinşah denen 12 mermi alan bir silah idi. İkisinin de boyları bir metreden uzundu. Her iki tüfek Bedel adlı JİTEM/FETÖ ajanının boyundan uzundu. Biz bu ajanlaştırılmış unsura inanırsak bir çocuğun kendi boyundan uzun ve ağır olan tüfekleri kaldırıp cephede Peşmerge olarak savaştığına inanacağız.

JİTEM'ci Bedel'in itiraflarında da net bir şekilde anlaşılıyor ki Ru00fbdaw'da Neçirvan Barzani'nin değil PKK ve FETÖ terör örgütlerinin sözü geçerli.

Bu durumda şu soruyu sormak lazım Türkiye Cumhuriyeti Hüku00fbmetine:

FETÖ ve PKK çetelerinin yayınlarına Türkiye'de erişimi yasakladınız. Peki, Ru00fbdaw tv ile internet sitelerinin PKK yayın organı olarak ülkemizde faaliyet göstermesine neden izin veriyorsunuz? Terörist faaliyetlerin bir bölümüne izin vermek bir bölümünü yasaklamak anayasal eşitliğe aykırı değil midir?

Ru00fbdaw yayında ise ANF, Zaman, Cihan Haber Ajansı, Özgür Gündem vs. gibi terörist yayın organları neden kapalı? Ru00fbdaw'ın Türkiye'nin her yerinde ofis açmasına ve PKK lehine yayıncılık yapmasına izin veriyorsunuz da neden ANF, Zaman gibi terör örgütü medyasına izin vermiyorsunuz?

Bir sorum da Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Sayın Neçirvan Barzani'ye: Kendi paranızla başta merhum dedeniz ve biz Kürtlerin medar-ı iftiharı Molla Mustafa Barzani olmak üzere ve yine bütün Kürtlerin tabii ve gönlünün lideri olan Sayın Mesut Barzani'ye daha ne kadar küfrettireceksiniz?

Ru00fbdaw tv ve onun internet sayfasında, peşmergelerimizi şehid eden PKK çeteleri ve onun siyasi uzantılarını öven, onları kutsayan onlarca haber yayımlanıyor. Bu haberleri görmüyor musunuz?

Ako Muhammed'in Avrupa'da iken PKK çetelerinin "hestukoj"luğunu yaptığını sağır sultan bile bilirken, Barzanilere düşman bir çetenin ayaktakımından olan birini neden kendi medya organınızın başına getirdiniz?