Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2492.27
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2023

​Türkiye Yüzyılı

2023 yılı çok büyük acılarla başladı. Millet olarak büyük felaketleri göğüsledik. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla karşılamaya çalışırken yaşadığımız deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Milletimizin büyüklüğü ve kader birliği ile acılarımız azaldı, dindirildi. Zor zamanları atlatırken önümüzde bir de seçim vardı. Yorulmuştuk ama bunu da aklıselimle atlatmak lazımdı. Şimdi hepsi geride kaldı. Geleceğe daha emin adımlarla yürümeye hazırız.

Bu yazıyı seçim günün sabahı yazıyorum. Akşam sonuç ne olursa olsun diyemiyorum, bunu kalbim demiyor. Ancak istikrarın devam edeceğine inancım tam. Onca duanın makbul olacağına inanıyorum. Dolayısıyla bugün tüm gereksiz tartışmaları bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Zira enerjimizi alan, vaktimizi çalan algı, yalan ve iftiralar tutmadı. Bu toprakların kendisine mahsus bir mayası olduğunu düşünüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin irfanı galip geliyor. Öyle de oldu. Milletimiz neyi oyladığını iyi biliyor.

Geçmiş seçim dönemlerini de incelediğimizde akıl almaz hile, yalan ve manipülasyonlar ile milletimizin iradesine tahakküm edilmiş. Artık millet uyandı. Sürekli hor görülen köylü, kasabalı ve taşralı muhafazakâr ve dindar toplum okudu, aydınlandı. Siyasette, bürokraside ve ticarette konumlarını yükselten bu kesimin yükselişi birilerini rahatsız etti. Veryansın ettiler. Rejim, dediler; laiklik, dediler ama tutmadı. Çünkü onların dışlamak istediği bu kesim sürekli çalıştı. Samimiydiler. Tüm karalama ve engellemelere rağmen ilerlediler. Mühendis oldular. Teknolojide geliştiler, ürettiler. Millet ve devlet namına işler yaptılar. Dua aldılar. Şimdi “Türkiye Yüzyılı” için hazırız!

Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bağımsızlık ateşimiz hiç sönmedi. Hep ileri ve daha müreffeh bir toplum ve gelecek için çalıştık. İçten ihanetler, dıştan saldırılar oldu. Hepsini canımızla kanımızla püskürttük ve mücadelemiz sürdü. Şimdi ilerlemesi durdurulamayan bir Türkiye var. Bölgesinde söz sahibi bir Türkiye. Herkesin konuştuğu ve umudu olan bir Türkiye. Elbette bizim de sorunlarımız var. Acı tecrübeler edindik. Şimdi daha âdil, şeffaf ve hakkaniyetli bir yönetim ile emin adımlar atma günü. İnanıyorum. Güveniyorum. Gücenebiliriz ama güvenmeye devam edelim. Başka Türkiye yok!

Başta eğitim mühim. Sanayi, sağlık ve tarımda güzel adımların devamı gelmeli. Üretimi artan bir ülke hayal ediyorum. Kalpazanların ve baronların sesinin kısıldığı bir ülke. Her kesime eşit hak ve özgürlüklerin verildiği bir ülke. Nepotizme son verilen, liyakatin geçerli olduğu bir ülke. İnsan kaynaklarımızın doğru ve yerinde kullanıldığı bir ülke. Vatan toprağının her karışında üretim olsun. Çiçeklerden meyvelere, yüreklerden gönüllere hep umut olsun. Aş olsun, aşk olsun, mutluluk olsun.

İnsanlarımızın hor görülmediği, herkesin kabul gördüğü, sevildiği, eşit haklara sahip olduğu, herkesin gururla başı dik gezdiği bir ülke hayal ediyorum. Soframızda ekmeğimiz, evimizde huzurumuz, şehrimizde güvenliğimiz ve ülkemizde adalet olsun. Türkiye büyük bir ülke ve Anadolu büyük bir sofradır. Bu coğrafya, hoşgörünün, huzurun, sevginin ve barışın beşiğidir.

“Ağladığım senin içindir/Güldüğüm senin için/Öpüp başıma koyduğum/Ekmek gibisin.” diyordu Cahit Külebi. Birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz yurdumuz, ocağımız, sevdamız, uğruna öldüğümüz, savaştığımız güzel ülkemiz. Ekmeğimizin tadısın, kimsesizlerin yâdısın. Kendi sesimizi bulacağız ve türkümüzü yürekten seslendireceğiz. Türkümüz sonsuza kadar sürsün. Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun!