Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2491.84
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Şubat 2023

Türkiye seçimi neden çok önemli

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir TV programında anlatmıştı:

"- Kâbe'de tavaftayım. İnsanların her biri farklı dillerde ve farklı ses tonlarında dualar ediyorlar. Bir kişinin duası dikkatimi çekti.

Arapça olarak:

“Allah'ım, Türkiye’yi her çeşit kötülüklerden koru. Allah'ım, Türkiye’ye yardım eyle..." diye yüksek sesle dua ediyordu. Tavaf bitince o kişiye yaklaştım, elinden tuttum:

"-Allah kabul etsin" dedim. Kendisine nereli olduğunu sordum, Cezayirli olduğunu söyledi. Türkiye’ye dua ediyordun?

Sen Cezayirlisin, niye Cezayir için değil de Türkiye’ye dua ediyorsun?

Bana dedi ki:

"-Ben Cezayirliyim. Cezayir için dua etmek, sadece Cezayir’e dua etmektir. Ama Türkiye’ye dua etmek, yeryüzündeki tüm Müslümanlara, mazlumlara hatta tüm insanlık için dua etmektir..." dedi.

Hiç bir kelime Türkiye’den güzel değil. Öyle güzel ki benim için, heyecanlanıyorum, ‘sağ elimle kalbimi yokluyorum’

Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar umudunu ve geleceğini bize bağlamış dünyada böyle düşünen milyonlarca insan var. Türkiye’yi kendi kimliği ve alın yazısı görüyor.

Türkiye sadece bir kara parçasından ibaret değil, büyük bir davanın ve büyük bir mirasın adıdır. Türkiye demek büyük bir mücadele ve birlik demektir. Ümmetin birliği ve dirliği…

Başka…

Türkiye, hangi renk ve ırktan olursa olsun yara sarıyor. Ümmet adına sağlam duruyor, zulme meydan okuyor. Ben birçok yerde, Filistin’de, Kudüs’te hatta Avrupa’da bile Türkiye’yi göğsünde yar gibi, sevdası gibi taşıyan insanlar biliyorum.

Kafası Batı tarafından ayarlanmış kimseler bu duyguyu anlamazlar. Batıcılar, vatanın tapusunu Batı’ya teslim etmeye hazır görünüyor çünkü kıbleleri Batı’dır. Bu milletin asıl mücadelesi bunlarla. Asla yılmak ve usanmak yok, “Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız.”

ABD kafasındakiler, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrildiğini görmezler. Sadece Suriye, Irak ve Libya’da on binlerce çocuk katledildi. Siyonist işgalci devlet yıllardır Filistinli kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor sesleri çıkmıyor. Kardeşlerinin yanında kim var, Türkiye… Sevinçlerini sevinç, acılarını kendi acımız biliyoruz.

Batı merkezlerinde Kur’an yakılıyor, koca Müslüman dünyadan çıt yok. Başta Erdoğan olmak üzere, Türkiye Müslümanları büyük tepki gösteriyor. Zulme engel olan Türkiye ve Erdoğan, ABD’nin, Batı ve Siyonist İsrail’in hedefindedir. Dizlerimiz üzerine çökertilmek isteniyoruz.

Bence asıl tehlike içimizde kullandıkları adamlarıdır. Yeri geldiğinde sürat-ı Hak’tan, yeri geldiğinde dindar ve milliyetçi yeri geldiğinde de vatansever görünebiliyorlar. Atilla İlhan bu ülkedeki hain kontenjanının yüzde on olduğunu söylerdi. Görünen o ki, bu sayıda ciddi bir artış var.

Kardeşim Almanya’da yaşıyor. Türkiye seçime giderken Almanya’nın bakış açısını sordum cevabı şu oldu: “Caddelerde ‘diktatör Erdoğan’ afişleri yer alıyor, nefretleri gözlerinden okunuyor. Tüm Avrupa Erdoğan’ın dört gözle gitmesini bekliyor.”

Batı’nın Türkiye ve Erdoğan’a duyduğu kin ve öfkenin nedeni belli, ya muhalefetin derdi ne? Kılavuzlarının kimler olduğunu görüyorsunuz değil mi?

Biliyorsunuz, ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesi Türkiye’ye yönelik olası terör saldırısını bahane göstererek elçilik faaliyetlerine geçici ara verildiğini duyurdu. Bu, Türkiye’ye yönelik yeni bir operasyon anlamına geliyor. Hatay, Beyoğlu terör saldırılarından ne amaçlandıysa bundan da o amaçlanmıştır. PKK ve DEAŞ’ı kim kullanıyorsa olası bir saldırının arkasında da onlar vardır diye düşünüyorum.

Bu nedenle 2023’teki seçim sadece iktidarla muhalefet arasında geçmeyecek görünüyor. Bir yanda Türkiye, diğer yanda ABD, Batı ve muhalefet blok var. Erdoğan Türkiye’sinin ayaklarına pranga vurulamayacağını biliyorlar. Göreceksiniz, Erdoğan kazanacak ve Türkiye tutulmaz büyük bir güç olacaktır.

Mutlak gerçek, emperyalizmin esir alamadığı tek Müslüman ülke Türkiye’dir. Bedeli de ne olursa olsun özgür ve bağımsız kalmaya devam edeceğiz.

Göreceksiniz, milletimizin çoğunluğunun tercihi Türkiye olacaktır.

Sen kimin yanındasın?