Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2500.83
BIST 100
9472.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ağustos 2013

Türkiye, Mısır olmasın!

Gezi olaylarıyla başlayan sürecin masum bir mecraya gitmediğinin çoğu kişi farkındaydı aslında. İyi niyetli olmanın, kötü niyetlilere kurban olunamayacağı anlamına gelmediğini ise daha az kişi düşünüyorduu2026

Türkiye'de atılan maya ilk kez tutmadı. Ama bu, yeni girişimlerin olmayacağı anlamına gelmez. Nitekim şimdiden yeni provokasyon girişimleri tarih verilerek açıklanmakta.

Özgürlük kılıfıyla toplumun gözünü boyamaya çalışanlar bu uğraşlarıyla ülkenin kaos ortamına girmesinden rahatsızlık duymuyorlar. Toplumun kültürel ve inançsal zenginliğini ayrıştırma unsuru olarak kullanmaktan da çekinmiyorlar. Kendi düşünce dinamikleri doğrultusunda kazanmaya çalışırken millete kaybettirdiklerini önemsemiyorlar.

Ülkemizde son zamanlarda yaşananların sade vatandaşın, modern zaman bireyinin doğal taleplerinden kaynaklanmadığı Mısır'da yaşanan darbeden sonra iyice ortaya çıktı. Bu konuda şüphesi olan çoğu kişi, Mısır'ın içine sürüklendiği durumu görünce düşünce ve savunularını sorgulama ihtiyacı duydu. Baştan beri amacın ağaç değil kaos olduğunu söyleyenleri daha dikkatli dinlemeye başladılar.

Mısır'da yaşanan demokrasi ayıbının ardından ülkenin düçar olduğu acınası tablo, bazılarının bizler için hayal ettiğinden farklı değildi. Türkiye ve Mısır'da darbeye, katliamlara yol açan süreç de bizde yaşanandan başka türlü gelişmemişti.

Özgürlük talebiyle Tahrir'de başlayan eylemler sonrası askerin yönetime el koyması, seçilmiş başkanın bilinmeyen bir yerde göz altına alınması, oy veren seçmenin Rabea'da meydanlara dökülmesi ve kaybeden Mısırlılaru2026

Mursi gitsin, İhvan siyasete devam etsin diyen, cumhurbaşkanlığına asılan Allah yazılı panonun sökülmesini sevinçle karşılayan, darbeyi Tahrir'de havai fişek atarak kutlayan Mısırlılar ile bizde aynı taleple çıkan bazılarının bu kadar benzeşmeleri ne tuhaf! Erdoğan gitsin AK Parti kalsın diyen, darbe özlemiyle yanıp tutuşanların malum zevatla aynı seslendirmeyi yapmaları!?

Sadece kendileri gibi düşünenlerin iktidar olmaları için ülkenin kaybetmesini önemsemeyen tuzukuru insanların özgürlük bahanesi arkasına sığınmaları ne kadar da acınası! Orta çağın zorbalığıyla yönetimi ele geçirmek isteyenlerin insan, medeniyet, hak, hukuk vsu2026 dillendirmeleri ne kadar da yapay.

Fikrin, beden gücünün önüne geçtiği bir dünyada hala silahlardan medet uman çakma demokratlar, montajlı liberaller, uyduruk enteller, her muzaffer önünde yüksünmeden diz çöken elleri kabarmış şakşakçılar!

Mısır'ın içine düştüğü duruma içten içe sevinen, sahte eklemlemelerle kurulmuş cümlelerle dil ucuyla, etkisiz kınamada bulunan "aydınlar!

Ölen insanları, bozulan ekonomiyi değil de kendi cenahının muktedir olmasını önemseyen fikir babaları, teorisyenleru2026

Mısır'da yaşananların tez zamanda ülkemizde de gerçekleşmesi için kirli nefesleriyle tertemiz makamlara temenni yollayanlaru2026

Ne kadar da çok maske var. Hem de bedava!

Ancak unuttukları, Mısır'ın Türkiye'yi geriden takip ettiği, Türkiye'nin asla Mısır olmayacağı. İki ülke arasında illa bir benzerlik kurulmak istenirse de Mısır'ın kendi 28 Şubat'ını yaşadığı söylenebilir. Yalnız Mısırlılar, Türkler gibi bu darbeyi sineye çekmemişlerdir. Bu sebeple, Mısır'ın gerçek demokrasiye kavuşması, darbeci zihniyeti coğrafyasından def etmesi bir çok ülkeye göre daha yakın görünüru2026

Twitter.com/sabihadogann