Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2431.83
BIST 100
9753.03
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Aralık 2022

Türkiye - ABD ilişkileri üzerine

Türkiye -ABD ilişkileri 1947 de İnönü'nün Milli Şefliği döneminde başlamıştır. ABD ile yapılan anlaşmanın başlığı dikkat buyurun 'Türkiye-ABD Anlaşması' değil, 'Türkiye 'ye Askeri ve Ekonomik Yardım Anlaşması'dır. Bu başlığın kendisi bile milletimiz için son derece aşağılayıcıdır. Tıpkı sömürge ülkeleri yapılan tek taraflı anlaşmalar gibi.

1950 sonrası hükümetleri maalesef ülkemizi emperyalizmin tuzağına atmışlardır. Denilebilir ki Türkiye,15 Temmuz 2016'ya kadarki süreçte emperyalizmin boyunduruğu altındadır... ABD'nin 1947'den itibaren geliştirdiği çıkara dayalı ilişkiler,1975 'ten önce anlaşmalar gereği alenen , 1975'ten sonra ise gizlice yararlanmıştır.1975'ten sonra TSK'daki uyanış ve ABD ile yaşanan gerilim FETÖ projesinin hayata geçirilmesine neden oldu...Bu projenin gizliden hayata geçirilmesinde ki görev ise kahraman ilan ettiğimiz 12 Eylül kadrolarına tevdi edildi.

Lakin bilen var mı?

Ne acıdır ki maalesef yok.

Bu tarihten itibaren ABD ile imzalanan bir Temel üç Tamamlayıcı Anlasma var. Bu anlaşmalar da ABD'ye Türkiye 'deki üsleri babasının malı gibi kullanım hakkı verildi. Yani Ortadoğu 'ya yapılacak bir harekatta bu üsleri hep kullandı. Gıkımızı bile çıkaramadık. Bu anlaşmalar iptal edilmediği takdirde kullanmaya da devam edecek. ABD kongresinin çıkardığı 7480 sayılı yasaya göre Türkiye iç yada dış tehditle karşı karşıya kaldığında ABD'yi yardıma çağırabilecekti. ABD,bu anlaşma gereği kendi hukuk düzeni ile gelip ülkemizde yerleşik hale gelecekti. Aynı yıllarda aynı anlaşmalar Yunanistan ile de yapıldı. Bugün ABD'nin Yunanistan'ı işgal edercesine yerleşmesi bundandır. Türkiye değilse eğer , Ak Parti iktidarına borçludur.

SON SÖZ

FETÖ alçakları 15 Temmuz 'da başarılı olsalardı yukarıda bahsedilen ABD işgali yasal şekilde gerçekleşmiş olacaktı. Lakin iyilerin duası Allah CC izin vermedi. Bugün; FETÖ her platformda var ve bunun gerçekleşmesi için çabalıyor. En önemli etkinlik alanları ise hala devlet kurumları ve sosyal medyadır. Aman ne olur siyasete ve sosyal medyadaki provakasyonlara dikkat edelim!