Dolar (USD)
34.10
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2881.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Eylül 2024

​​Toptancı Bakış Açısı doğru değildir...

Değerli okurlarım, Engellilerle buluşmak için, Van ve Hakkari'ye yine bir ziyaret gerçekleştirdim. Bu ziyaret geçtiğimiz çarşamba gününden başlayarak, üç gün sürdü.

Efendim Doğunun bu iki güzide ilinde yaptığım temaslarda, sahada gazetecilik yapmanın konforunu ve güzelliklerini yaşadım.

Çünkü... Sahanın gündemiyle Kamuoyunun gündemi her zaman uyuşmuyor. Siz masa başında bir kanaat belirtiyorsunuz... Ama sahada vu kanaatin tam tersi işler oluyor.

Ben Aşiretimin HİZMETKARIYIM...

Değerli okurlar, bu kez Engelli buluşmalarından fırsat bularak, Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan'ı evinde ziyaret ettim.

Ali İhsan Ağayla, zaman zaman ülke gündemine gelen Aşiret ve Aşiretçilik konularını konuştuk.

Ali İhsan Zeydan görüşmemiz sırasında dedi ki, -"Ben Aşiretimin HİZMETKARIYIM. Bunuda her fırsatta dile getiriyorum".

Ayrıca Ağanın işaret ettiği bir mesele var. O da: "Aşiretlere aslı astarı olmayan iftiraları atanların, bu ülkenin birlik ve beraberliğine hizmet etmediğidir".

Hakikaten öyle... Memlekette Aşiret benzeri bazı müesseseler var ki, bunlar bizim özümüzdür; bunlar ecdat yadigarları dır; bunlar asırların eskitemediği kurumlardır.

O yüzden, bu müesseseleri eleştirirken, toptancı bakış açısıyla hareket etmek doğru değildir. Peki bu müesseseleri istismar edenler olabilir mi? Elbette olabilir...

İşte bizim yargılamamız, bu istismarcılar üzerine olmalıdır. Kesinlikle geçmişi yüzyıllara dayanan kurallara değil...

Son söz: Aşiret benzeri müesseseleri kıyasıya eleştirenler ölür. Ama eleştirilenler asla ölmezler...