Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.53
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Nisan 2013

Toplumsal sünnetullah ve İsrail'in özrü -2-

Geçen yazımızı en çok sorulan şu soruyla bitirmiştik:

Nasıl oldu da İsrail bizden özür diledi? PKK neden silah bırakacak?

Bilmediğimiz bir şey mi var?

Evet, var. Bildikleriniz, bilmedikleriniz, bilip de gerekli kıymeti vermediğiniz...

Türkiye gibi muazzam potansiyele sahip bir ülkenin 'miskinlik' içinde yaşayan yöneticilerini başka memlekette bulamazdınız. Üstelik bu yöneticiler İsrail korkusunu, 'ABD üzerinde bitmez tükenmez nüfuzunu', kısacası'meskenet'i halka da empoze ettiler. Rahmetli Erbakan hocamız bu korkuyu silmek istediğinde yerli işbirlikçilerin neler yaptığını bilmeyenimiz yok.

Bu durum Ak Parti iktidarına dek sürdü. Ak Parti kadrolarının halk tarafından iktidara getirilmesi uyanışa geçen Ortadoğu halklarının uyanışınıda hızlandırdı. Böylece bu büyük coğrafyaya sunulan ilahi ikram da (tarihi imkan) görülmüşoldu. Nasıl mı?

Bakınız,

Tarihin toplumlara yol göstericiliği/fırsat sunması"toplumsal sünnetullah gereği" belirgindir. İrili ufaklı 50-100 yıl, bazen de 200 yılda bir görülebilecek olan bu fırsatın belirginliğini trafik ışıklarına benzetebiliriz. Bu "kozmik ışıklar" toplumların yükseliş/ilerleme, gerileme/durma zamanlarını haber verir. Hangi toplum olursa olsun bu ışıkların yol göstericiliğine uymalı, yoksa ciddi kazalarla karşıkarşıya kalır. Tarihin kozmik ışığı yeşil iken durmakta ısrar eden toplumun kazaya uğraması kaçınılmazdır. İlahi ikramları göremeyen, görüp takdir edemeyen toplumlar bu kozmik ışıkları gereği gibi değerlendiremeyen toplumlardır.

Peki, yaşadığımız bu süreçnedir, bu süreci nasıl anlamalıyız?

Bu süreç, "Allah'ın, ikram ettiği 'tarihi' nimetlere bizler layık davranınca ikramını, lütuf ve ihsanını arttırması olayı"dır. Bu yüzyılın başında da bizlere yüzyılda bir görülebilen tarihi fırsat, imkan/ikram sunuldu.

Dünya yeniden şekilleniyor, territoric değişikliklerin yanı sıra eski rejimler, köhne zihniyetler yerini insani olan rejim ve dirayetli nesillere bırakıyor. ABD Avrupa-Rusya ve Çin ile, Çin Rusya ve ABD ile, Rusya hem Çin, hem Avrupa ve hem de ABD ile kıyasıya rekabet ve gizli bir kavga ve çekişme içinde. Bu durumu lehine çevirebilecek pozisyonu en iyi ülke Türkiye. Türkiye bunu doğru okumuş ve tarihin ayağına getirdiği bu fırsatı değerlendiriyorsa bunu "acaba Türkiye bunun karşılığında şuna buna ne verdi de böyle oldu" diyerek basite indirgememeliyiz. Biliyorum, yüzyılı aşkındır kaybedilen özgüveni bu sözlerimle geri getirmem mümkün değil.

Peki ama, kendimize ne zaman güveneceğiz? Zamanı gelmedi mi?

İsrail'in özründen birkaç gün önce ABD'den sayın Başbakan R. Tayyip Erdoğan'a gelen mektubu hatırlayın. Hani şu sayın başbakanın işgalci İsrail ile ilgili sözlerinden dolayı kongreden gelen "Başbakan özür dilesin" mektubu var ya, işte o mektuba hükümetin verdiği şu haysiyetli cevaba bakın:

"İsrail'in bölgedeki yayılmacıpolitikalarına ve bu yayılmacıpolitikalara dayalısaldırgan tutumuna her zaman en gür sesle karşıçıktık, çıkmaya devam ederiz." Yani, "git bak" demekti.

Siz buna ister konjonktür deyin, ister tarihin cilvesi deyin, ister bölgesel koşullar deyin, ne derseniz deyin, ben 'Allah'ın Ortadoğu halkına lütuf ve ihsan' dönemi diyorum. Hatta Balkan, Kafkas ve bizden medet uman diğer halklara lütuf ve İhsan dönemi.

Allah cc. geçmişte olduğu gibi bugün yine mağdur ve mazlumlara tarihi ikram ile lütufta bulunmuştur. Başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere bu iktidar, bu ilahi imkana-ikrama uygun düşen hizmetlerle layık olma çabasında olup, bunun için zalimlere karşı" esas duruşdeğil, ESSAH duruş, ASİL duruş sergilemiştir." Artık Türkiye'nin siyasi ve bölgesel gücüne inanmalıyız. Bu söylediklerim 'düşmanı denize döktük" hamasetinden daha doğrudur.

İsrail'in, ABD'nin, Avrupa'nın Türkiye ile iyi geçinmesi bu bağlamda değerlendirilirse yıllar yılı abarttığımız ABD ve İsrail korkusunu da yıkmışoluruz. Rasul Tosun'un dediği gibi:

"Şu da artık bir gerçektir ki, Türkiye Filistin konusunda İsrail'i sürekli denetim altında tutan bir güç konumuna yükselmiştir. İlişkilerin normalleşmesi de tamamen İsrail'e bağlıdır, iyi davranırsa lehine kötü davranırsa aleyhine olacaktır." Gerisini İsrail düşünsün.

Bu tespitlerimi ABD de, İsrail de daha önceden biliyorlardı, lakin Türkiye'nin bu gidişatına engel olamadılar. Çünkü 'toplumların tarihteki yükselişini/ileri yürüyüşünü' kimse uzun süreli engelleyemez. Türkiye için olan budur ve 'ilahi toplumsal yasalar' gereği oluşan bu 'sosyopolitik güç'e karşıdurulamayacağını anlayanlar Türkiye ile iyi geçinmenin yollarına başvurdular. Son dönem olaylarını bu minvalde değerlendirmezsek kendimizi komplo teorilerine teslim etmiş olacağız ki o zaman da asla biz biz olarak düşünüp karar veren olmayacağız. Yani, öz güven kaybıyla zelil olarak yaşamaya devam etmek zorunda kalacağız.

Bu sebeple "Türkiye zifiru00eekaranlık bir asırdan aydınlık bir geleceğe uzanmanın son sancılarını çekiyor! Kürt Meselesinin çözümü büyük eşik olacak" diyen değerli gazeteci yazar Hüseyin Yılmaz'a hak vermemek mümkün değil. Hakikaten sulh rüzgarlarının eseceği ülkemizde asırlara hükmedecek 'aydınlık' bir asır başlayacak inşaallah.

İşte, İsrail'in özür dilemesi de Kürt-Türk kardeşliğinin yeniden inşa çabasıda bu ilahi lütuf ve bunun gereği oluşan tarihi imkanla değerlendirmek lazım, komplo ve paranoyalarla değil. Bakın Sayın başbakan son konuşmasında "askerimiz, polisimiz, evlatlarımız ölmesin diye SERimizden geçeriz" diyor. Bu inançve ihlasa "acaba"larla yaklaşmak bizim inancımızla değerlerimizle bağdaşır mı?

Bu Tayyip Erdoğan'a güvenmeli, inanmalıve destek vermeliyiz.

Ve

Kudüs'ün; bu yazıyı okuyan pek çok kişinin içinde namaz kılacağı günün yakın olduğu aziz Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmasına ne kaldıki..?

Biz Türk'ü-Kürd'üile bu yüzyıl için yazılacak olan tarih kitabının dipnotu değil, o kitabın ana başlığı, kapağıolmak istiyorsak bu süreci başarıyla hitama erdirmemiz lazım. Bunu inşaallah muhalefet adıaltında düşmanlık üretenlerin yalan ve iftiralarına rağmen başaracağız.

Aziz halkımızın dua ve destekleriyle bizler Türk-Kürt kardeşliğini yeniden inşa edersek önümüzdeki asır ve asırlarda islam dünyasında ve büyük coğrafyamızda adil ve hakkaniyete dayalı birliktelikler sağlayacağız. Bugünün mağdur halkaları bu aziz halka dualar edecek, yoksa torunlarımız ve tarih buna engel olanlara lanet yağdıracak.

Öyleyse,

Fe iza fereğte fenseb, we ila Rabbike ferğebu2026

Twitter: @ahmetay_

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan