Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2428.67
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Nisan 2018

Toplumsal mutabakat yaygarası!

Son günlerde popülerlik kazanan "toplumsal mutabakat" kavramı kime, neye ve hangi olaya göre değerlendiriliyor? Ülkemizde askeri darbe olup yönetime el mi konuldu? Veya Allah korusun topraklarımız işgal altına mı alındı? Nedir bu geniş mutabakat yaygarası...

Tayyip Beyi diktatörlük ile yaftalayan ve bu suçlama üzerinden, -sözüm ona- toplumsal mutabakat arayanlar, Tayyip beyin % 51.79 oy oranı ile 21 Milyon 871 seçmenin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçildiğini neden görmezden geliyor. %51.79'luk oy oranı geniş bir mutabakat değil midir?!


Hodri meydan diyerek erken seçim yaygarası yapanların nasıl "havada konuştuğunu", seçime 50 küsür gün kalmasına rağmen bir aday dahi çıkaramayışıyla müşahede ediyoruz. 90 küsür yaşında olan bir partinin aday çıkaramıyor olması, CHP'nin siyaseten çöküşü anlamı taşıyor. Bu çöküşün hesabını ise 24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni net bir şekilde sandığa yansıtacaktır. Sandığa yansıyan bu irade, Kemal beyi çok zor duruma düşüreceği de aşikar...

***

24 Haziran seçimlerinin bölgeye olan yansımasını analiz edebilmek için birkaç gündür Diyarbakır'dayım. Bölgemizin kanaat önderlerinden iş adamı sayın Mervettin Tosunlu Bey, bölge halkının yoğun ısrarı üzerine Akpartiden milletvekilliğine aday adaylığını ilan etti. Mervettin Beyle birlikte il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret edince, teşkilatın yoğun ilgi ve heyecanıyla karşılaştık. Mervettin Bey gibi nüfuz sahibi kanaat önderlerinin sahaya inişi bölge siyasetinin üretkenlik sağlamasında etkili olacaktır.

Mervettin Beye ve aday adayı olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Aslolan ülke geleceğini liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmesidir. Bizde fırsat buldukça bölge ile ilgili analizlerimize köşemizde yer vermeye devam edeceğiz.

Şimdilik hoşça kalın.