Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


The Economist Dergisi'nin hezeyanları

İngiltere’de yayımlanan haftalık The Economist dergisi son sayısında Türkiye'de gelecek aylarda yapılması planlanan seçimleri kapağına taşımış. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı kapakta, "Türkiye'nin yaklaşan diktatörlüğü" manşeti atılmış.

The Economist yazının girişinde şu hususları vurgulamış:

*Türkiye NATO’nun en önemli ülkelerinden biridir ve en büyük ikinci silahlı kuvvetlerine sahiptir.

*Sallantılı bir mahallede çok önemli bir rol oynuyor, özellikle de savaşın parçaladığı Suriye'de. Giderek de Balkanlar, Doğu Akdeniz ve Afrika’da nüfuzunu oldukça artırmıştır.

*Euronews'in aktardığına göre Türkiye'nin Ukrayna savaşı sonrası Moskova ile imzalanan tahıl anlaşmasına aracılık ettiğini ifade etmiştir. Bilindiği gibi ABD ve Avrupa ülkelerinin ise aksine ülkemiz barışı sağlamak için yoğun gayret etmektedir.

*Siyasete karışan generallerin susturulmuştur.

*Ekonomiyi canlandırmak için reform yapılmış.

* Ülkede barış ortamı oluşmuş, terör oldukça azalmıştır.

*Terörist ve Türkiye düşmanı 15 Temmuzda darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ için ‘dini cemaat’ tabiri kullanılmış.

*İmamoğlu ve HDP’ye övgüler dizilmiş.

Bu kadar başarılara imza atan Erdoğan için ise şu skandal ifadeleri kullanmış:

"Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacağını söylediği Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine dikkat kesilmeli. Zira giderek tutarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetiminde ülke felaketin eşiğinde. Erdoğan'ın seçim yaklaşırken sergileyeceği davranışlar, bugün son derece kusurlu bir demokrasi olan ülkeyi tam anlamıyla bir diktatörlüğe sürükleyebilir."

Kısacası böyle parlak faaliyetler için haddini aşan, küstahça ve alçakça saldırı yapılmış. Belli ki niyetleri bozuk, Türkiye’ye kötü emeller besliyorlar.

Niyeti bozuk olan bu tip sinsi yayınlara hak ettikleri cevabı milletimizin 14 Mayıs’ta vereceğine inanıyoruz. Türkiye’nin yönetim kadrosunu şer derginin değil insanlarımız oylarıyla belirleyecektir.