Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TFF seçimlerine az kaldı

Yönetim her alanda olmalıdır ve işin ehline verilmelidir. Yönetilemeyen her aile, küme, alan, millet veya topluluk kaos ile karşı karşıya gelir. İnsanlar pek dile getirmezler ama yönetilmek de isterler. Dile getirilen idare etme arzusudur. Herkes erk sahibi olmak ister. Ancak ehil olup olmadığına genel olarak bakmazlar.

Diğer yandan yönetimin verimli ve ahenkli çalışması lazımdır. Ayrıca yönetimde ihtisas sahibi kişilere yer verilmelidir. Futbol geçmişi olmayan yer almamalıdır. Tersine geçmişte futbol oynamış birileri ekip bulunmalıdır. Ne gibi ihtisas sahipleri gereklidir? Bu konularda lazım gelen adımlar atılmalıdır. İhtisas sahipleri arasında gerekli koordinasyon sağlanmalıdır.

Federasyonda sağlık elemanları da spor alanındaki bilim insanları da bulunmalıdır. Mesela biz spor ile bedenen, ilmen ve idari olarak ilgilendik. Spor psikolojisi alanında makaleler ve kitaplar yazdık. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptık. Federasyonların sağlık kurulunda hekim olarak görev aldık. Biz de uygun görülürse göreve talibiz.

İhtisas sahiplerinin Federasyon yönetiminde görev alması ve mümkün ise ahenk içinde çalışması uygundur. Yönetim kadrosundaki uyum ve ihtisas sahibi insanların bulunması futbol dünyasına olumlu yansır. Bu olumlu hava ve eğitim Türk Futbol Ekolünün doğmasına yol açabilir. Böyle bir muazzam ve muhteşem olaya imza atmak bu yönetime nasip olabilir.

Şenol Güneş’in milli takımın başına gelmesi son derece isabetlidir. Başarıları uluslararası alana yayılmış ve kendini kanıtlamış bu antrenörümüzden yararlanmak gerekirdi ve bu da sağlanmış gözüküyor. Belli bir olgunluğa gelmiş bu arkadaşımızın kıymetinin bilinmesi gerekir. Eleştiri sınırlarını aşan söylemler ve davranışlar onu kırar ve çalışma şevkini azaltır.

Not-1: Başakşehir’i tebrik ediyoruz. Türk futboluna yeni, bir soluk getirdi. Bütün paradigmalar alt üst. Abdullah Avcı gibi bir Türk antrenörün önü açtı. Gençleri Türk futboluna kazandırıyor.

Not-2: F.Bahçe güzide bir kulübümüz. Düştüğü yerden kalkacaktır. Bu güzide kulübümüzün ayağa doğrulması Türk’ün gücüne güç katacaktır.

Not-3: Trabzonspor ve Beşiktaş bu haftaki maçlarını kazandılar. Tabii ki onlardan beklediğimiz Avrupa’da başarılı olmalarıdır.

Not-4: Futbolun dışındaki gelişmelerden az haberdar oluyoruz. Her yanımız sanki futbol olmuş. Amerika’da yapılan Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonasının 2. gününde kızlar 40 kiloda Cansu Bektaş 3 altın, 45 kiloda Bahar Korubeyi 1 gümüş, erkekler 61 kiloda Yusuf Fehmi Genç 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Not-5: “Bağımlılık” konusunda AK Parti Başakşehir Örgütü konferans düzenledi. Biz de konuşmacı olarak katıldık. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na ilçe başkanı Sabahattin Kayas’a teşekkür ediyoruz.

Not-6: İnece köyü-Erikliman-Giresun yolunun yapılması ile ilgili çabalar var. Hüseyin Taşkın’a, milletvekilimiz Sabri Öztürk’e teşekkür ederiz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu gereken temasları yapıyor, inşaat için canhıraş çalışıyor.

Sonuç: Futbol Federasyonunun yeni yönetim kurulunda biz de görev almak isteriz. Bilgimiz ve birikimimizle futbolumuza katkıda bulunma şansını yakalamış oluruz.