Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2830.57
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TFF “Psi̇koloji̇k Performans Danışmanlığı” kursu

Geçtiğimiz günlerde (22-23-24 Kasım 2019) İstanbul’da TFF “Psikolojik Performans Danışmanlığı” kursu düzenlendi. Kursa değişik dallardan öğrenciler ve uzmanlar katıldı. Değişik konular işlendi ve farklı görüşler dile getirildi. Bu konular futbola ve diğer spor dallarına yönelik içerikte idi.

Bu kursun kuruluş aşamasında biz de görev almıştık. Bu arada Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Prof. Dr. Mehmet Kurdoğlu, Prof. Dr. Acar Baltaş, Fatih Terim, Prof. Dr. Ömer Taşer kursa önemli katkı verdiler. Spor psikolojisinin bugüne gelmesinde Psikolog Mine Görgün hanımın çok büyük hizmetleri vardır. Bu kurslar kamuoyunda ve spor camiasında makas bulmuştur.

Spor Psikolojisi kendisi ilerleme kaydederken Spor Psikiyatrisi de gelişmektedir. Meslektaşlarımızın onayı ile “Türkiye’nin ilk Spor Psikiyatristi” ünvanına lâyık görüldüm. Kendilerine şükran borcumu ifade etmek isterim.

Kursta “Spor ve Patoloji” konusunda ders verdik. Oyuncuların sadece etten ve kemikten oluşmadığını, onların da duygularının bulunduğunu anlattık. Bunu da en iyi psikologların anlayabileceğini dile getirdik. Artık psikologlar sportif etkinliklerin merkezindedir.

Not-1: Fatih Terim ve Galatasaray Edirne’nin ötesinde başarılara sahiptir.

Not-2: Şenol Güneş’i ve Milli Takımı kutluyoruz.

Not-3: Bahçelievler-Beyazıt (İstanbul’da) hattı otobüsleri yetersizdir.

Not-4: İnece-Erikliman-Giresun yolunun yapılmasını istiyoruz.

Not-5: Giresun-Bulancak-İnece Köyü’nde Camiyolu (Şahsıma ait) fındık bahçesinden köyün su borusu geçiyor. Sık sık patlayan su borusu heyelana yol açıyor. Mezarlığımız da bulunan bu bahçe heyelan tehlikesi ile karşı karşıyadır. Çözüm bulunmasını istiyorum.

Not-6: Taksi, dolmuş, kamyon, halk otobüsü sürücülerini belirli aralıklarla psikoteknik muayeneden geçirilmelidir.

Sonuç: “Psikolojik Performans Danışmanlığı sporun her dalında yaygınlaşmalıdır.”