Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Mart 2016

TERÖRİZM İÇİN BEŞ YILDIZ KONFORUNDAYIZ...

Hani turistik tesislerde 5 yıldız konforu aranır ya?

Bugün bazı ülkelerin yasaları ,bürokrasisi ,siyaseti,terör örgütleri için adeta beş yıldızlı tesis konforu sağlıyor.Terör örgütleri bu ülkelerde kolaylıkla neşr-ü nema edebilir,sempatizan oluşturabilir, hatta silahlı sosyolojik taban elde edecek bir güce ulaşabilir.

Ülkemiz de, terör örgütleri için beş yıldızlı konfora sahip bir ülkedir.

Neden mi?

Şöyle;

1-Dünyanın hangi ülkesinde terör örgütüne sözcülük yapan bir parti parlamentoda cirit attırılırılır?

Misal; İrlanda Cumhuriyet Ordusu ya da kısa adı IRA olan ve Kuzey İrlanda'nın Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını savunan ayrılıkçı örgütün İngiltere parlamentosunda siyasi uzantısı oldu mu hiç?

Veya dört bölgesi İspanya'da üçü Fransa'da bulunan Bask ülkesinin yerli halkının İspanya'dan bağımsızlığını savunan ETA örgütünün İspanya parlamentosunda temsil edildiğini duydunuz mu?

2-Dünyanın hangi ülkesinde terör örgütü propagandası yapan medyaya özgür basın safsatası ile göz yumulur?

3-Yine dünyanın hangi ülkesinde terör örgütü propagandası yapan ,öğrencilerine terör örgütünü konu alan tezler hazırlatan, devletin teröre yönelik operasyonlarına katliam diyen terör örgütüne ise gıkını çıkarmayan bildiriler yayınlayan akademisyen bozuntularına rastlanır. Olsa bile üniversitelerde barınma imkanı bulabilirler mi?

4-Hangi ülkenin bir bölgesinde belediyelerin terör örgütünün çiftliği haline getirilmesine müsaade edilir?

5-Terör örgütünün savunuculuğunu yapan televizyonlara devletin uydusu üzerinden izlenme imkanı verilir?

6-Eli silahlı teröristlerin,askeri birliklerin önünden göstere göstere geçmesine barış adına müsamaha edilir ?

7-Güvenlik güçleri ile çatışırken yakalanan canilerin hapishanelerde palazlanmasına müsaade edilir ?

8-Örgüte yardım ve yataklık yapan müteahhitlere ihale , öğrencilere devletin mekteplerinde tahsil ,kurumlarında ise amir u2013memur olma izni verildiğine şahit olunur?

9-Dünyanın hangi ülkesinde devletin kurumlarına çöreklenmiş örgüt militanlarının sağladığı istihbarat ile bölge insanı arsasını veya evini satarken örgüt için vergi talep edilebilir veya paralel mahkemelerde yargılanabilir?

Bu saçmalıklara dünyanın hiçbir egemen ülkesinde ,ne özgürlük adına ,nede demokrasi adına müsaade edilmez. Lakin güzel vatanımız Türkiye'de alası olur eksiği olmaz.

Türkiye, otuz üç yıldır bu terör belası ile mücadele ediyor. Trilyon dolara yakın para ,on binlerce insanımızı kaybettik. Çözüm süreci fikren doğru olduğu halde uygulamadaki hatalar nedeniyle terör azmış durumdadır. Örgüt kır savaşını sokak savaşına çevirmiştir. Bölgedeki son durum savaş halindeki ülkelerden farksızdır. Bu durum sadece FETÖ ile izah edilemez. Yapılan yanlışlıklar bölgede paralel PKK devlet yapılanmasının önünü açmıştır.

22 Temmuz'dan bu yana 5500 cani etkisiz kılınmış fakat 365 güvenlik görevlimiz şehit düşmüştür.

Peki bu ülkede baş belası teröre beş yıldız konforu sağlayan hususlar nelerdir?

1_Yasaların gevşekliği,

2_Mücadelenin psikolojik, sosyolojik , demoğrafik ve ekonomik boyutlarının ihmal edilmesi.

3_Örgüt ve yandaşlarının hiç olmadığı kadar yasal ve pratik müsamahalara sahip olması.

4_Terörle mücadele yöntemlerinde süreklilik prensibinin ihmal edilmesi.

5_Terörün arkasındaki güçlerin kim olduğunu bildiğimiz halde, stratejik ortaklık safsatasını dilimizden düşürmeyip deve kuşu misali başımızı kuma sokmamız.

Bu beş yıldızlı ortam olduğu müddetçe, her gün masum insanlarımızı katleden , cennet vatanımızın bir bölgesini işgal edilmiş hale sokan terör örgütünü bertaraf edemeyiz.

Peki batıda terörle mücadele nasıl gerçekleştirilmektedir?

Batı da kamu güvenliği söz konusu ise devlet balyoz kesilmektedir.

İşte örnekler:

Fransa'da Charlie Hebdo baskını, ABD'de ki Ferguson olayları ile Paris ve Berlin'de ki diğer terör girişimlerine karşı devletin ne kadar sert ve etkili tedbirler aldığına bizzat şahit olduk.

Charlie Hebdo baskınında 12 kişi ölmüş 11 kişi yaralanmıştı.Saldırıyı takip eden saatlerde terör alarmı üst seviyeye çıkarılmış,toplu taşıma alanlarına ,medya ve dini merkezler ile Eyfel Kulesi ve civarında nerdeyse sıkı yönetim ilan edilmişti. Dokuz aydır sokaklar askeri birlikler tarafından kontrol altında tutuluyor.

Bir başka örnek ; Ağustos 2014 'te ABD'nin Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyahi bir genç silahsız olmasına rağmen beyaz bir polis tarafından katledilmişti. Ertesi gün "mum ışığı nöbeti eylemleri" başlamış sokağa çıkma yasağına rağmen insanlar sokakları işgal etmişti. Şehrin güvenlik güçleri yetersiz kalınca civar kentlerden asker ve polis takviyesi yapılmış, vur emri verilmişti. Bu olaylarda asker ve polisin orantısız güç sarf etmesi nedeniyle insanlar hastanelik olmuştu. Basına yasak getirilmişti.

Kasım 2015'te Paris'in bazı bölgeleri ile ,Bataclan Tiyatrosu ve stadyumda gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 132 kişi hayatını kaybetmişti. Olaylardan hemen sonra Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ,olağanüstü hal ilan edildiğini ve Fransa'nın tüm sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı. Fransa sınırları İkinci Dünya Savaşından bu yana ilk defa kapatıldı.

Peki biz nasıl davranmalıyız.

Teröre karşı beş tedbir almalıyız.
1-Acilen idam yasası çıkarılmalı .Terör suçlularına alenen tatbik edilmelidir.

2-Terör örgütüne yardım ve yataklık edenler vatandaşlıktan çıkarılmalıdır.

Ajanların bölgeye girmesi engellenmelidir.
3_Bölgenin demografik yapısı devlet ve millete sadık ailelerle takviye edilmelidir.

4-Terör örgütüne yandaş ne kadar parti ,vakıf,dernek,stk varsa kapatılmalı,devlet ve millete taraf ne kadar parti,dernek ,vakıf,stk varsa da desteklenmelidir.

5-Masum halkı kucaklayacak siyasete kesintisiz devam edilmelidir.

Ülkemiz ,terörizme çiftlik olmaktan ancak böyle çıkarılabilir.

Selam ve muhabbetlerim ileu2026