Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2840.16
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TEL ÖRGÜLER GEREKLİDİR

FUTBOLu2008 ve diğer spor dalları ile ilgili kümeler maçlara başladı. 2017-2018 Sezonu için gerekli hazırlıklar yapıldı. Kulüpler harcamalarını yapıp yeni oyuncular satın aldılar, iddialarını ispatlamaya çalışacaklar. Sporun her çeşidi ve özellikle futbol toplumun her kesimini memnun ediyor.

Bizi özellikle futbol ilgilendiriyor. Çünkü ayrı bir yeri olan futbol sektör durumuna gelmiştir. Özgül ağırlığı çok olan futbol toplumları oyalamak için bir araçtır. Bu da yöneticilerin arayıp bulamayacağı fırsattır. Hemen bu fırsat değerlendirilir ve problemler bir başka bahara kalır.

Toplumun futbola ilgisi bu kadar fazla olduğuna göre alınacak önlemler değer kazanır. Çünkü güvenlik bütün canlılar ve özellikle insanlar için göz ardı edilmemelidir. Kışkırtmaya son derece açık olan futbol maçlarında güvenlik kesinlikle sağlanmalıdır. Geçmişteki ihmaller acı verici sonuçlara yol açmıştır.

Ağustos ayında Samsun'da oynanan Konyaspor-Beşiktaş maçından söz etmek istiyoruz. Bu karşılaşmadan yola çıkarak diğer maçlara sözü getirelim. Polisler ve diğer güvenlik birimleri gerekli önlemleri aldılar. Buna rağmen istenmeyen olaylar meydana geldi. Seyirciler meşale yaktılar, ses bombası attılar, kesici alet içeri soktular.

Bu olaylardan sonra, kimseyi ve hiçbir kurumu suçlamadan, bazı dersler çıkaralım. Bir kere "Tel Örgüler" yeniden tesis edilmelidir. Çünkü, taraftarlar arasında öfkesini kontrol edemeyen birisi sahaya girebilir, istenmeyen davranışlarda bulunabilirler. Doğaldır ki bu davranışın sonuçları üzücü olabilir.

Cezaların caydırıcı yönü vardır. Topluma ve devlete "meydan okur" gibi demeçler hoş görülmemelidir. "Şiddet" ve "Öfke" gibi içeren demeçler kınanmalıdır. Her türlü önlem federasyonlardan beklenmemelidir. Kulüplerin de yapabilecekleri yaptırımlar vardır.

Passolig sistemi kişilere ceza verilmesi amacı ile devreye sokuldu. Eksikleri olmasına rağmen, iyi çalışıyor. Noksan varsa giderilmelidir, geçmiş dönemdeki üzücü olaylardan ders alınmalıdır. Eski olayları unutmamalıyız.

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazandık. Tek bir madalya kazanan Azeri Türk'ü vatandaşımıza teşekkür ederiz. Bu şampiyona ile ilgili haberler medyada yeterince ilgi görmemiştir.

Sonuç: "Spor ve Güvenlik birbirine yakın kavramlardır. Bu bağlamda "Tel Örgüler" yeniden devreye sokulmalıdır.