Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.28
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Taşrada maç seyretmek

MAÇ seyretmek insanlar özellikle erkekler için sanki bir uğraştır. Nasıl bir uğraş ise hiçbir getirisi yoktur. Zaman, para ve sağlık açısından kayıp söz konusu olsa da, erkeklerden hiç yakınma duymazsınız. Üstelik maça gitmek sosyal statü sağlıyor; kendimizi “önemli ve değerli” hissetmemizi temin ediyor.

Her ne kadar tenkit edilse de, maça gitmek, orada bağırıp çağırmak kimileri için zevktir, görevdir. Kimileri bağırıp çağırmada ölçüyü kaçırıyorlar, çevrelerini rahatsız ediyorlar. Ancak farkındalığı olmayanlar için durumu değerlendirmek zordur. Hatta çoğu zaman kişiler bağırır iken kendilerini kaybediyorlar.

Biz de zaman zaman futbol maçlarına gideriz. Kıdemli vatandaş olunca maça gidişlerimiz azaldı. 04 Kasım 2018 Pazar günü memleketimiz Bulancak’ta maça gittik. Bulancakspor ile Kelkitspor arasında maç yapıldı. Maçı Kelkitspor 1-0 kazandı ve onları kutluyoruz. Karşılaşma genellikle dostluk ve barış havasında geçti.

Maça Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü ile gittik. Hamdi Üncü Bulancak halkı tarafından seviliyor. Kendisi birikimli, alçakgönüllü, kitlelerce sevilen, mesleğinde ölçülü, hareketlerinde uzman bir kişilik sergiliyor. Köyleri tek tek dolaşıp problemleri yerinde belirliyor, çözüm üretiyor. Hamdi beyi saygı ile selamlıyorum.

Maçı seyrederken zaman zaman heyecanlandık. Belediye reisimiz Recep Yakı, saygıdeğer milletvekilimiz Kadir Aydın, Orhan Güngör bey konuklara eşlik ettiler. Bulancaklı seyircilerimiz genellikle olumlu tezahürat yaptılar. Kelkitspor’un başkanı (emekli öğretmen) beyefendi genelde memnundu ve tabii ki sonuç da onların hoşuna gitti.

Maçın kalitesi doyurucu idi. Ancak kat edilmesi gereken epeyce mesafe var. Yerli futbolculara ağırlık verilmesi gerekiyor. Spor Psikoloğu da göz ardı edilmemelidir. Zihinsel eğitimi de görülmelidir. Takımın aidiyeti güçlendirilmelidir.

Havaalanı Bulancak’a her açıdan önemli katkı sağlamıştır. Ekonomik girdiler artmıştır. Bu fırsatın spora da yansıması arzu edilir. Bu ise daha çok sportif temas demektir. Daha çok gence ve çocuğa ulaşılmıştır. Yetenekliler bulunup spora kazandırılmıştır.

Kulüp Başkanı Erkan beyi kutluyoruz. Sıkıntılı bir anda elini taşın altına sokmuştur.
Sonuç: “Taşrada maç seyretmek özlemi gideriyor ve gurbete dönmeyi hüzünlü kılıyor.”