Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2309.30
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Kasım 2022

Taksim saldırısı şifreleri

Artık geri gelmeyecek olan ve yerini maddiyatın dolduramadığı şehitlerimizi rahmetle anarak işin başka bir yönünü ele alalım.

Türkiye bugüne kadar terörle mücadelede yaklaşık 2,5 trilyon dolar para harcadı. Bunun yan etkilerini ve paranın istimal dışı kalmasından dolayı kaybedilen miktarı düşündüğümüzde 39 yılda toplam 6 trilyon dolarlık maddi kaybımız olmuş. Yani biz ülke olarak 6 trilyon doları terörle mücadelede harcadık. Türkiye'nin bugün GSMH’sının 1 trilyon dolar civarında olduğunu biliyoruz. Demek ki biz Türkiye'nin bugünkü bütçesinin 6 katını terörle mücadeleye harcamışız.

Şayet bu 6 trilyon dolar bu ülkenin gelişmesi için harcanabilseydi son 40 yılda Türkiye dünyanın sayılı birkaç ülkesinden biri olacaktı. Ama istemediler; dost(!) ve müttefiklerimiz(!) Türkiye gelişmesin, büyümesin ve üstelik hep bize muhtaç olsun dedi. Bu yüzden elemanları üzerinden 40 yıldır aynı elemanları ile bize saldırıyorlar.

Peki, ne oldu da bu saldırı yapıldı?

Olan şey alışık olduğumuz bir durumdur. Ne zamanki bu ülke sağduyulu bir adım atmaya kalktıysa terörü besleyen dost(!) ve müttefik(!) güçler harekete geçerek adımımızı sekteye uğratmaya kalktılar. Mesela;

Selahattin Demirtaş Mersin’deki terör saldırısını kınayınca Kandil Demirtaş’ı sert bir şekilde kınayarak onu “münafık” ilan etti. Demirtaş geri adım atmadı ve Taksim saldırısını da en net bir dille kınadı.

Bunun anlamı şudur:

HDP içinde önemli bir kesim artık PKK’nın ABD Conilerinin aparatı olduğunu gördü. Kürtlerin yasalara, inanca ve kardeşliğe dayalı sorunlarının TBMM çatısı altında ele alınabileceğini kabul ettiler. Bu yüzden HDP’liler artık Kandil’in değil sivil siyasetin konuşması gerektiğini tartışıyordu.

Bu tartışmaların sürdüğü günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki Ak Parti heyeti anayasa değişikliği için HDP’yi ziyaret etti. Daha da önemlisi Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli bu ziyareti sorun etmediği gibi gerekli gördüğünü açıkladı.

Terörü besleyen dostlarımızın(!) karşısına asla istemedikleri bir tablo çıktı. Bu onlar için kabul edilemez bir durumdu.

Sadece bu mu?

(Bakınız, G20 zirvesi öncesini, Türk Devletlerinin toplantılarını, Suriye’ye düşünülen operasyonu geçiyorum.)

Bundan 20 gün önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da 70 bin kişiyle tarihin en büyük ikinci mitingini gerçekleştirdi. Yani Diyarbakır Sayın Erdoğan’ı ve attığı adımları desteklediğini ilan etti.

Dahası;

Geçtiğimiz Cumartesi günü hasta anne ve babasını ziyaret etmesi için Edirne’de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş özel uçakla Diyarbakır’a getirildi. Bu jest Diyarbakır ve çevre illerde büyük takdirle karşılandı.

Şimdi söyleyin;

Diskalifiye edildiği vehmine kapılan PKK ve terörü besleyen müttefiklerimiz(!) bu tabloyu gördüklerinde durular mı?

Durmadılar, önceden beraberce planladıkları ve böylesi durumlar için beklettikleri Taksim saldırısı için start verdiler.

Demem o ki;

Avrupa’da tartışılan PKK varlığının her gün biraz daha PKK aleyhine büyüdüğü günlerde bu tür eylemlerin kendilerini zor durumda bırakacağını bilmeyecek kadar akılsız değil PKK. Ama başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’nin son adımları PKK’yı bu riski almaya sevk etmiş olabilir. Çünkü PKK kendi sözü dışında hiçbir söz ve adımı kabul etmez.

Anlaşılan PKK’nın asla kıramayacağı büyük müttefikleri/miz(!) “Türkiye Yüzyılı” mottomuza uygun atılan adımları engellemek için her zamanki gibi sabotaj eylemlerine başladılar.

Yani,

Türkiye doğru yoldadır ve bunu son adımlarıyla da kanıtladı. HDP de tereddüt etmeden adımlarını dış güçlere göre değil, 80 milyonun yararına olacak şekilde atmalıdır.

Türkiye Yüzyılı bu doğru yolda atılacak doğru adımlarla gerçekleşebilir. O da terörle Kürtlerin sırtında boza pişirenlerin durdurulmasıdır. ABD olur başka bir devlet olur fark etmez; her kim yolumuzu kesmeye kalkarsa kalksın biz doğru yoldan sapmayalım.

Türkiye Yüzyılı böyle engelleri aşarak hak edilir.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan