Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 May 2017

Süleyman Soylu'ya açık mektup

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya açık mektup/şikayet/arizadir.

Sayın Bakanım;

Öncelikle efkarı umumiyenin huzurunda böylesine yazışmaktan hicap duyduğumu belirtmek isterim. Ancak bunun müsebbibi küfürbaz Ağrı valinizdir. Valinizin daha önce şahsıma yönelik ettiği galiz küfürlerini hesabını yargı aracılığı ile sormaktayım.

17/05/50017 tarihinde tarafıma gelen farklı konularla ilgili bu gazetede "Milletvekili tartaklayan Vali" başlıklı bir yazı kaleme aldım. Yazıda herhangi bir şahıs ismi ya da olay yerinden söz etmedim.

Yazıda özetle, Meral Akşener döneminden kalma JİTEM, Beyaz Toros ve infazlarla anılan bazı kaymakamların kendilerini kamufle ederek günümüzde valilik makamlarına tırmandıklarından söz etmiştim. Ne var ki, adını sanını, bulunduğu bölge veya ili zikretmeyi bırakın, imada dahi bulunmadığım Ağrı Valisi Musa Işın, medya üzerinden şahsıma ağır küfürler, hakaretler ve iftirada bulunmuştur.

Bahse konu valiniz, İhlas Haber Ajansı ile bazı medya organlarına verdiği bir beyanatta (http://www.haberdeyiz.net/m/haber.php?id=150891 ile https://www.youtube.com/watch?v=CD7z3wszzsY&feature=youtu.be ) şahsımla ilgili şu hakaret ve iftiralarda bulunmuştur:

"Bu müptezel şahsı kaale almak istemiyorum. u2026 Bu kişinin yakınları PKK'lıdır. Bunun kardeşi Almanya'da Avrupa'da PKK'nın faaliyetlerinde bulunan etkin bir kişidir. Kendisi burada az çok bilinen bir kişidir, kişiliği karakteri ve her şeyi ile bilinen bir adamdır. İftiracıdır müptezel bir şahıstır. u2026 Sizlerin aracılığıyla, başta bu müptezel Milad Gazetesinde yazan ismini zikretmek istemediğim şahıs bu şekilde epey bir süredir bazılarının kışkırtması ve beslemesi ile tetikçilik yapmaktadır. O da mahkemede hesabını verecektir."

Başkaları adına tetikçilik yabancı olduğum bir konudur. Ancak Fetullahçı olup da sonradan "ben Meşveretçiyim" diyen nice ahlak namus ve kişilik yoksunu olanların tetikçilik yaptığını duymuşluğum vardır.

Sayın Bakanım, bildiğiniz gibi gazetecilik kamu yararına bir meslek olup, insanları meşgul eden konularla ilgili kamuoyunu haberdar kılma işidir. Ben de daha önce Ağrı Valisi Musa Işın ile ilgili kamuoyuna mal olmuş soruları gazetecilik kuralları çerçevesinde sormuş ve cevap istemiştim. Örneğin sorulardan biri şöyle idi: "iki çocuğunuzun da FETÖ terör örgütüne mensup okullarda okuyup mezun olduğu iddia ediliyor bu doğru mu?"

"Eşi FETÖ'den tutuklu şahıslarla 15 Temmuz'a kadar düzenli olarak görüşüp piknik yapıyor muydunuz?"

Bu ve buna benzer sorularıma Musa Işın, küfür ve hakaretle karşılık vermişti

Sonra birden Ağrı'daki internet medyasında benim ailemin Fetullahçı olduğu ve ablamın Fetullahçılıktan dolayı tutuklandığı haberleri çıkmaya başladı. (Hepsine yargı önünde hesap sordum.)

Sayın Bakanım;

Benim 1. dereceden 125. dereceye kadar her hangi bir akrabamın FETÖ mensubu olmayı bırakın, herhangi bir FETÖCÜ ile sosyal münasebete girdiği dahi tespit edilsin bütün suçlamaları kabul edeceğim.

Bu yapıya bir çok ulusal kanalda terör örgütü diyen ilk şahıs ve gazeteciyim. 19 Mart 2013'te katıldığım bir televizyon programında bunu dile getirdim. Dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan da 21 Mart'ta ilk kez bu yapıya terör örgütü demiştir.

Sayın Bakanım, bir valinin bir milletvekilini tartakladığına dair yazımdan sonra bahse konu olan valiniz Musa Işın, benim kardeşimin PKK'lı olduğunu iddia etmiştir. Benim bir kardeşimin PKK'lı olduğuna dair devlette herhangi bir bilgi kaydı dahi bulunsa yine yapılan suçlamaları kabul ediyorum.

Sayın Bakanım,

Gazetecilik mesleğinin 25. yılını devirmiş, terör ve uluslar arası ilişkilerle ilgili tamamı referans olarak anılan 7 kitap yazmış biriyim. PKK çetelerinin en revaçta olduğu dönemde uluslar arası bu cinayet şebekesinin terörist faaliyetlerini konu alan onlarca makalenin yanı sıra bir de kitabı (2006) kaleme almış bir gazeteci yazarım.

Valilik gibi devletin temsil edildiği en yüce makamda oturanların bu ülkeye kalemi ile mesleği ile hizmet etmiş insanları "terörist" gibi İslam'ın ve insanlığın red ettiği çirkin sıfatlarla iftira atması ne 5 bin yıllık imparatorluk geleneğimize ne de bugünkü devletimize yakışmamaktadır. Velev ki ailemden bir ferdin PKK'lı olması beni ne kadar ilzam eder.

Sayın Bakanım;

Devletin bir ildeki en üst makamı olan Valilik gibi bir koltukta oturan Musa Işın'ın şahsıma ettiği küfür ve iftiralarla ilgili herhangi bir işlem yapacak mısınız çok merak ediyorum?

Devletimizi, Cumhurbaşkanımızı temsil eden, idari olarak da size bağlı olan Musa Işın ile ilgili bu yazımı açık ihbar olarak kabul etmenizi ve işlem yaptırmanızı arz ve istirham ederim.