Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2414.86
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Mart 2022

Stokçuluk ve Hırs

Bu yazı, vicdansızları, Allah’tan korkmayanları, kimliksizleri, vatan hainlerini hiç ilgilendirmez! Bu yazı, stokçulukla malını murdar edenleri, bu haince stokçuluk yüzünden mağdur olan ülkemin temiz insanlarını ve de aç gözlülükle marketlerde mala saldıranları acilen ama çok acilen ilgilendirir.

İnsan bedeninde normal şekilde biriken yağlar, ihtiyaç anında vücuttaki hücre ve uzuv müşterilerine yok dememem için işe yarar, ihtiyaç giderir. Normalin dışında; ihtiyaç fazlası yağlar ise yer sıkıntısına sebep olur ve de hastalıklara; gel gel der, ecelde gelip, alır götürür, fazlalıkla beraber vücudun tamamını kurtlara yedirtir. Demek ki müşteriye yok dememek için usulünce elde – depoda olan mallar faydalıdır, gelenler geri çevrilmez.

Eti yenen bir hayvanı kesmeden önce bir güzel lifleyip yıkasanız, fakat keserken Allah adıyla besmele ile kesmeseniz hayvan murdar olur. Yine bir hayvanı çamurdan çıkarıp, kir içindeyken besmeleyi ihmal etmeden kesseniz, o hayvan temiz olur ve afiyetle yenir. İşte Allah namına kesilen hayvanın temiz olması ve besmelesiz hayvanın murdar olması gibi stokçuların hain planlar için hırs ile elde tuttukları malı da murdar olur... Helal kazançla elde edilen malı stokçulukla, hırsla murdar etmek, ebedi hayatı da murdar eder. İtiraz edenler çıkabilir, tekrar edecek olur isek; Helalinden mal alıp – satmak para kazanmak güzel ve şerefli bir iştir. Ancak başka maksat için, kargaşa için, milleti devlete düşman etmek için ve dış düşmanları razı etmek, küresel plana dâhil olmak için mal stoklamak; malı dibine kadar murdar eder, firmayı de leş satıcısı eder, aç gözlükle alana da hayrı olmaz…

Bu son zamanlarda, ölümü öldürmüş, malı hırs ile stoklamış, millete yokluk duygusu yaşatıp, daha sonrada fiyatları kartopu gibi yuvarlayıp satan hainlerin devletle – milletle bir hesabı var… Bu ölümsüz, ayaklı cenazelerin temiz ve helal mal satma, milletin ihtiyacını gidererek vatana hizmet etme gibi bir dertleri yoktur. Kısa yoldan para ve şeytanın rızasını kazanmayı dert edindikleri için, Allah muhafaza etsin; yarın bir harp çıksa bunların düşmandan hiçbir farkı kalmaz! Bu zalimce ve haince davranış, stokçuluk, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin gıda sürümü olmuştur. Tankla durduramadıklarını lokma ile durdurmaya çalışıyorlar…

Hırs Allah’a güvensizliktir. Hem de bir cihette ölümsüzlük hissinin ilanıdır. Biriktireyim, stoklayayım; ne olur ne olmaz; ya Allah rızık göndermez ise!... Madem hiç ölmeyeceğim, o vakit sadece benim olsun, ben alayım, diye çılgınca alanda murdar eder, murdar yer... Belki de hiç yiyemeden dünyaya veda eder. Kâinatın en has hülasası olan hayat devam ettiği sürece mutlaka rızık gelir. Hayat bitmiş ise yağ havuzuna sahip olsan, dibin köşen gıda malzemesi dolu olsa hiçbir şeye yaramaz, başkaları yer. O zaman bu telaş ve Allah’a güvensizlik nedir? Öldük – bittik battık diye marketlere saldırıp açgözlülük etmek nedir? Allah bizlere kanaat, insanlık ve merhamet stoklamayı ve O’nun rızası dairesinde kullanmayı nasip etsin.

Bir diğer mesele de: Şan – şöhret duygusunun karışması ve ihlâstan uzak, hırs ile Allah yolunda yapılan hizmetlerin ve ilmin murdar olmasıdır… Kişinin hırslı ve ihlâssız oluşu sadece ilmi depolamış olmasına; hizmetini de sakatlamasına yeter.

Hırs

İlmin pırlanta kapısı Hz. Ali (Radıyallâhu Anh) yere attığı küffara tam kılıcı indirecekken, yüzüne gelen tükürükten dolayı: “Seni öldürecektim nefsim karıştı, vazgeçtim” demiş. Oysa hasmı daha çabuk öldürülmesi için Hz. Ali’nin yüzüne tükürmüştü. Hz. Ali’nin nefis karıştığında katil olma durumu söz konusu olması yüzünden vazgeçmiş olması yerdeki şahsın Müslüman olmasını sağlamıştır. Allah yolunda yapılan cihadın, Allah’ın rızasından nefsin rızasına geçmesiyle murdar olma tehlikesi atılan geri adım olmuştur ve bir insanın küfürle murdar olarak ahirete gitmesinin önü alınmıştır.

Allah için ilimle – irfanla uğraşanların, İ'la'yi Kelimetullahın yayılması için İslam’a hizmet edenlerin veya vatana millete hizmet edenlerin ilimlerini, hizmetlerini hırs, ihlâssızlık ve gösteriş duygusu Allah’ın rızası dışına çıkarır, murdar eder! Niyeti halis olmayan hangi işi, hizmeti yaparsa yapsın mesela birine yemek yedirmesi bile Allah için olmayınca yedirmesi murdar olur; yiyen için temiz olsa bile…