Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2430.32
BIST 100
9792.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Aralık 2022

STEM ÇALIŞMALARI VE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

İlim merakla başlar. Çocukların dünyasındaki yüzlerce soru da bu meraktan gelir. Bu meraklar doğru yönlendirmelerle nice potansiyelli çocuğa gence yol açacaktır.

NASA uzun zamandır, uzay ile ilgili yanılgılara dikkat çekmek ve öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla STEM Çalışmaları yürütmekteydi. Bu çalışmalara şimdiye kadar sadece ABD Eyalet okullarından gelen, seçilmiş STEM Eğitim Videoları kabul edilmekteydi. Bu kabul edilen STEM Eğitim videoları ABD Devlet Okullarında öğretmenler tarafından materyal olarak kullanılmaktaydı. Ankara da özel bir okulda görev yapan Hatice öğretmen ve ekibi farklı bir STEM Eğitim Videosu hazırladılar." Because the Moon can be seen, it is easy to launche rocket there."Ay görülebildiği için oraya roket göndermek kolaydır yanılgısını düzeltmek amacıyla bir çalışma hazırladılar.

Öğrencilerin görev aldıkları STEM Etkinliği ve creative drama çalışmalarının yer aldığı " Marmalade's Space Adventure " projesi NASA Stem Ekibi tarafından incelendi. NASA'nın bu STEM Eğitim Materyal Hazırlama proje çalışmasına, daha önce ABD okullarının dışında bir ülkeden proje kabul edilmemişti. Hatice öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları bu orjinal çalışma ile NASA STEM Ekibi tarafından davet edildikleri bir toplantıya katıldılar. NASA STEM Ekibinden üç yetkili ile görüntülü yaptıkları toplantıda eğitim videolarının "orjinal ve farklı bir eğitim yöntemiyle " hazırlandığı dile getirilmiş, ekip üyeleri tebrik edilmiştir. NASA yetkilileri " Marmalade's Space Adventure " STEM Eğitim videosunun NASA web sayfasında yayınlanmaya hak kazandığını ve ABD’li okullarda STEM Ders Materyali olarak kullanılacağını bildirdiler.

Eğitim alanında hem NASA hem de ülkemiz için bir ilk yaşanmıştır. Bu hafta NASA web sayfasında yayınlanacak olan STEM Eğitim videosu ile bir ilke imza atan Hatice öğretmen ve öğrencileri hem ülkemizi hem de okullarını NASA gibi marka bir kuruluşta temsil etme başarısını gösterdiler. STEM Eğitimi konusunda ülkemizde yürütülen başarılı çalışmaları temsil eden ekibin NASA tarafından hazırlanan başarı belgeleri de verildi

Ankara Birikim İlkokulu öğretmeni Hatice Bilici hocam çalışmalarını şöyle özetliyor.

Son günlerde ülkemiz adına dünyada bir ilki yaşadık. NASA Stem Eğitim birimiyle iletişime geçip onlara STEM etkinliği videosu gönderdim. Öğrencilerimle hazırladığımız bu çalışma NASA yetkilileri tarafından çok beğenildi ve bizimle zoom toplantısı yapmak istediler. Bu toplantıda bu çalışmanın bir ilk olduğunu şimdiye kadar sadece ABD öğrencilerinin çalışmalarını yayınladıklarını başka bir ülkeden ilk defa bir çalışmayı çok başarılı bulduklarını söylediler. Bizim STEM Eğitim çalışmamızı bu hafta NASA web sayfasında yayınlamak istediklerini ve bu videonun ABD devlet okullarında öğretmenlere STEM Materyali olarak kullandırılacağını söylediler. Ülkemiz adına NASA ya hazırlanan bu STEM Eğitim Projesini paylaşmayı ve eğitim camiasına bir yarar sağlamayı isteriz.

Bilimin ışığında nesiller yetiştirme gayreti eğitim camiamızı da örnekliktir. Kıymetli yavrularımızı, Hatice Bilici hocamızı yürekten kutlarım. Bilimin edebiyatın, sanatın, ışığında nesiller yetiştirmek şiarımız olsun vesselam.