Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2831.74
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sporla ömür uzuyor

YAPILAN bazı araştırmalara göre yıl boyunca her gün veya gün aşırı yapılan sportif etkinlik yaşam süresini uzatıyor. Kısa tempolu yürüyüş, bisiklet sürme, kültür-fizik kişinin hayatını uzatıp onun kalitesini yükseltiyor.

Çağımızda hareketsizliğin yaşam tarzına dönüşmesi, şişmanlığın belirgin hale gelmesi ölüme ve hastalıklara davetiye çıkartıyor. Ruhsal strese dayanamayan insanlar onun esiri oluyor. Önlem olarak sportif etkinlikler tavsiye ediliyor.

Spor her kesim ve yaş için uygun bir aktivitedir. Engelliler de spor yapabilirler. Londra’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre sırt üstünde mücadele eden Sümeyye Boyacı finalde ikinci oldu. Ulusal yüzücümüz kadınlarda 44.74’lük derecesiyle gümüş madalyayı boynuna taktı.

Aynı yarışta Sevilay Öztürk 8. oldu.

Erkeklerde yakından tanıdığımız ve öğrencimiz olan Beytullah Eroğlu yarışı 6. sırada bitirdi. Eroğlu 2017’de 50 metre kelebekte altın madalya kazanmıştı. Kendisini ve diğer evladımızı kutluyoruz.

Not-1: Galatasaray takımındaki oyuncuların çoğu yabancı. Bunun açıklanması gerekiyor. Yerli oyuncuların önü tıkanıyor.

Not-2: FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, yeniden FIBA Dünya Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kendisini kutluyoruz.

Not-3: Beşiktaş Abdullah Avcı ile yeni bir rüzgar yakalamaya çalışıyor. Ancak işin daha başında.

Not-4: Giresun ve Bulancak çevresindeki 2B arazileri ile ilgili iyi haberler bekliyoruz. Yöneticilerimizin gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz.

Not-5: İnece-Erikliman-Giresun yolunun (2000 m) yapılmasını istiyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu’nun çabalarını takdir ediyoruz.

Sonuç: Sümeyye Boyacı, Beytullah Eroğlu gibi engelli kardeşlerimizle gurur duymalıyız.