Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.52
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Spora bakış ve medya

SPOR günümüzde ülkelerin yayılma ve propaganda aracıdır. Ülkeler zorla giremedikleri yörelere spor vasıtası ile girip boy gösteriyorlar. Kitlelerin gözünde spor vasıtası ile sempati toplayan ideolojiler mevcuttur.

Yalnız bu ülkeler alt yapıya yatırım yapıyorlar. Bilimsel yöntemlerle çocukların spora yatkınlığını belirliyorlar. Sporu seven ve yatkınlığı olanları spor liselerine gönderiyorlar. 9 yaşından itibaren bir çocuğu izliyorlar, onun beslenmesini, okul başarısını ve hayata olan bağlılığını annelerinden öğreniyorlar.

Daha sonra bu çocuk ve geçlere özel öğretmenler tutuyorlar. Bu öğretmenler çocuklar tek tek veya takım halinde ilgileniyorlar. Bir aksaklık varsa giderilmesi için özel gayret gösteriyorlar. Sağlık problemleriyle ilgilenen doktorları var. Özel diyetisyenleri, fizyoloji uzmanları mevcuttur.

Biz ise bu konulara merhum Turgut Özal’dan sonra ilgi duyup destek verdik. Şu andaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi bu ilgi ve desteği artırdı. Üstelik bu ilgi ve destek sporun bütün dallarına verilmeye başlanmıştır. Bunun sonuçları ileriki yıllarda görülecektir.

Sporu bir tedavi aracı olarak görmek gerekir. Koruyucu Sağlık hizmetleri açısından spor en önemli vasıtadır. Bu yönden medyanın desteği önemlidir. Medya bu konuyu devamlı ve ısrarla işlerse maksat hâsıl olmuş sayılır. Gençliğimizin geleceğimiz olduğu unutulmamalıdır.

Bu bağlamda spor yapanları ve sporcuları desteklemek gerekir. Basketbol maçında Slovenya’yı yenmiştir. Bu, sıradan bir başarı öyküsü değildir. Dünya Şampiyonası’na giden yolumuz açılmıştır. Ayrıca, Galatasaray’ın Rus takımını yenmesini alkışlıyoruz. Çünkü Avrupa’da başarıya açız.

Antalya’da yapılan yağlı güreş karşılaşmalarını televizyondan ilgiyle izledik. Medyanın bu karşılamalara ilgisi oldukça azdı. Anlaşılıyor ki medyanın güreşlere özel alaka göstermesi gerekiyor. Bunu anlıyoruz gidişattan. Güreşin ata sporumuz olduğunu unutmayalım.

Ralli Şampiyonası ülkemizde yapıldı. Ülkemizin dünya ya açılmasına ve tanıtılmasına katkıda bulundu, saygı değer Başkanımız da kupa törenine bizzat katıldı. Bu anlamlı ve önemli bir katkıdır. Sporun tanıtım yönünden yararlanmalıyız.

Sonuç: “Sporun her çeşidini gündemde tutmalıyız ve devamlı desteklemeliyiz.”