Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2434.01
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Ağustos 2021

Sosyal medya terörünü durdurun!

ÜLKEMİZDE sığınmacı ve mülteci sorunu kendini sert bir biçimde hissettirmeye başladı. Özellikle Ankara’nın Altındağ ilçesinde vuku bulan vahim hadise sonrası yaşanan olaylar, oluşan kargaşa, yakılan ve yağmalanan dükkanlar ve araçlar, yaralanan masum Suriyeli çocuklar; çok ciddiye alınmayan, tam anlamda reel, rasyonel, kalıcı ve köklü çözümler bulunmadığında sığınmacı sorununun ülkeyi nasıl bir kaos ve çatışma ortamına itekleyebileceğinin bir ön habercisiydi.

Buna kesinlikle kalıcı ve köklü çözümler bulunmalı. Yoksa Allah muhafaza, şehirlerimizde göçmenlerin fail olduğu her olayda halkı sokağa dökmeye, şehirleri savaş alanına döndürmeye, bu sorunu iktidara karşı bir kin ve intikam aracı olarak kullanmaya, halkı tahrik etmeye hazır başta Fetöcüler olmak üzere belli bir güruh var.

****

Bunu sürekli kaşıyacaklar. Üç yıl önce meydana gelen ve aklî dengesi yerinde olmayan bir Türk vatandaşının Alanya’daki bayrak indirme görüntüsünü sosyal medyada yeni bir olay ve failini Afgan göçmeni gibi göstermeye çalıştılar. Yine Şırnak’ta çeşitli suçlardan kaydı bulunan Siirt nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşının ambulans kaçırma olayını da sosyal medyada faili Suriyeli diye göstermeye çalışan kötü ve kirli niyetli bir kadro var.

****

Tabi ki Altındağ’da yaşanan vahim olay hepimizi derinden üzmüştür. Yakalanan katil en ağır cezayı muhakkak ki almalı. Ama bunun cezasını da yine devlet vermeli, vatandaşlar değil. Yoksa medyana gelen her benzer olayda aynı kaos görüntüleri yaşanırsa ülke maazallah savaş alanına döner.

Öte yandan son günlerde başta Afganistan’dan gelen ve İran üzerinden adeta bilinçli bir şekilde sınırlarımıza taşınan ve sınırlarımızdan da kimi yerlerde tüm tedbirlere rağmen kaçak ve kontrolsüz geçen bir sığınmacı geçişi de var. Başkan Erdoğan’ın kararlı tutum ve sözlerinden sonra İran sınırımızda güvenlik ve kontrol üst seviyeye çıktı, kaçak ve düzensiz geçişler büyük oranda azalsa da halen kaçak geçişler var. Suriyeli ve Afgan sorunu kanser gibi yayılmadan mutlaka bir çözüme kavuşturulmalı. En acil tedbir olarak da sınırlarımızı çok iyi korumakla beraber geçen haftaki yazımızda da belirttiğimiz gibi salt bu işe kafa yoracak, kalıcı ve köklü çözümler üretecek bir “Göç ve Uyum Bakanlığı” kurulmalı.

***

Gerçekten şu an ülkemiz, tarihsel olarak pek karşılaşmadığı bir sorunla karşı karşıya; göç ve sığınmacı sorunu. Sığınmacı sorunu, tehlikeli bir şekilde büyütülen, kontrolden çıkma kabiliyeti gösteren riskli bir boyut kazanmaya başladı. Bu sorunu kaşıyan, halkı tahrik eden, iktidarı bunun üzerinden zora sokmaya çalışan bir yapı var.

Ülkemiz tabi ki mazlumların umududur ama yolgeçen hanı değildir. Eğer kalıcı ve köklü önlemler alınmazsa, sorun çok büyüyebilir ve bizimle beraber göçmenlerin kendilerini de derinden sarsacak boyutlar kazanabilir. Maalesef çıkan veya çıkarılan olaylardan anlaşılıyor ki o bu mesele kritik 2023 seçimlerine giderken, daha da büyüyecek veya şer odaklarınca büyütülecek, iktidara karşı yıpratma amaçlı da kullanılmakla beraber, başımızı da çok ağrıtacak.