Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2833.60
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2017

Sorumlu ABD mi?

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düşmesi sonucu tam mürettebat ve askeri personel şehid oldu.

Ülkenin başı sağ olsun.

FETÖ ve terörle mücadelede adını bu milletin kalbine altın harflerle kazıyan Tümgeneral Aydoğan Aydın'nın bu kazada şehid olması terörle mücadelede bir zaafiyete sebep olmayacağı kuşkusuzdur.

Türkiye terör belasından tam anlamı ile kurtulmak istiyor. PKK'nin geldiği nokta ve Suriye'deki emperyalist paylaşım planı, bu örgütün de artık efendilerinin sırtında bir yük olacağının işaretidir.

Türkiye, PKK terörü ile mücadelede 34 yılda kat edemediği mesafeyi son birkaç ay içerinde kat etmesinin en büyük sebebi, ordu içerisindeki üniformalı Fetullahçı/NATOCU/GLADIO mensubu teröristlerin büyük oranda tasfiye edilmesidir.

Fetullahçı üniformalı teröristlerin tasfiye ve derdest edilmelerine ilk ve en büyük tepki hem Amerikan ordusu hem de NATO'daki Amerikan subaylarından gelmesi de bu örgütün nasıl aşağılık bir ihanet ve casusluk şebekesi olduğunun önemli bir emaresidir.

Türkiye, FETÖ mensubu üniformalı teröristleri tasfiye etmesinden sonra hem Suriye hem de kendi sınırları içerisinde bağımsız ve milli politikalar üretmeye başladık. Birkaç yüz askerle, Suriye'de destanlar yazıldı. PKK'ya bırakılan kırsal kesim tamamıyla devletin kontrolüne geçti.

Merhum Tümgeneral Aydın'ın yürüttüğü operasyonlarda, PKK'nın Türkiye'yi bir çatışma alanı değil, aynı zamanda bir üslenme ve lojistik merkezi haline getirdiği ortaya çıktı.

PKK/PYD çetelerine karşı devletin ezici bir üstünlük sağlamsından sonra Türkiye'nin müttefiki ABD, bugüne kadar el altından yaptığı silah yardımını aleniye çevirdi. ABD, PKK'ya resmen ağır silah yardımları yapmaya başladı.

ABD, Almanya ve İsveç tarafından PKK'ya verilen silahların helikopter ve Tanklara karşı kullanılan sofistike füzeler olması ayrıca dikkat çekici. Türkiye, son aylarda PKK'dan ele geçirdiği Milan (anti tank) ve Stinger (anti helikopter ve uçak) füzeleri, bölgede askeri helikopter ve zırhlılarının kelimenin tam anlamıyla başbelasıdır.

Askeri helikopter ve hava araçları, bu füzelere yakalanmamak için standartların çok altında alçak uçuşlar yapıyorlar. Özellikle helikopterler, füze saldırıları karşısında oldukça savunmasız muharebe araçlarının başında geliyor.

Sadece Şırnak Kato'da değil, Van Tendürek'te, Bitlis Süphan dağında, Muş Aladağlarda alçak uçuş yapmak zorundalar.

Türk ordusu, terörist füzeleri ile düşmemek için tüm helikopterlerini Doğu ve Güneydoğu bölgesinde alçaktan uçuruyor.

Türkiye, birçok kapalı ve açık toplantıda, başta ABD olmak üzere tüm müttefiklerine PKK'nin elindeki Amerikan füze, roket ve silahlarını dile getirdi ve getirmeye devam ediyor.

Fakat ne ABD ne de PKK'ya silah ve lojistik yardımı yapan hiçbir Batılı müttefiki bu kirli oyunu bırakmadı.

Önceki akşam Şırnak Uludere'de düşen helikopter de, kendini korumak için alçak uçuş yaptı. Ve maalesef meşum ve meşkuk kazanın kurbanı oldu.

Kazadan hemen sonra bölgedeki tanıdık güvenlik görevlilerine ulaştım. Aldığım bilgi tahmin ettiğim durumu teyid eder nitelikteydi.

Kaza yerine 20 dakikada ulaşan bir subayın "helikopter çok alçak uçuyordu. Sabah birliğe geldiğinde de dikkat çekecek kadar alçak uçuyordu."

Ahlakına ve askerliğine güvendiğim subayın "dikkat çekecek kadar alçak uçuyordu" cümlesi aslında her şeyi izah ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri, 1991'den beri askeri güç olarak bölgemizde bulunuyor. Ve ABD, bölgemize geldiği günden beri Türkiye'ye özellikle askeri alanda ciddi zararlar. ABD'nin bölgemizdeki varlığı askerimize ölüm olarak dönüyor.

PKK'nin özellikle Güneydoğu'daki teröristlerinin elinde bulunan Amerikan Stinger füzeleri sadece askeri hava araçlarının değil sivil uçak ve ambulans helikopterleri için de büyük tehdit arzediyor.

Uludere'de düşen askeri helikopter, ABD'nin PKK/PYD'ye verdiği Stinger füzelerinden korunmak için alçak uçuş yapmış ve bu yüzden düşmüştür

Amerika Birleşik Devletleri, bölgemizdeki terörist organizasyonlarla çok sıkı ilişkiler içerisine girmiş olup Almanya'yı da geçmiştir.

Türkiye, Artık PKK çeteleri ile değil, bölgemizde bulunan ABD askerlerini düşman konseptinde değerlendirmek zorundadır. Amerikan askerleri düşman konseptinde değerlendirilmediği sürece önceki akşam Uludere'de yaşanan facianın benzerlerini daha çok yaşayacağız.