Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Nisan 2021

Son varis de dünyadan göçtü

Hüsnü Bayramoğlu Ağabey Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin varislerindendi. Bütün hayatı İslami hizmetle geçti. Birçok mahkemelerde hakkında dava açıldı. Hiçbir zaman yılmadı, eğilmedi dimdik ayakta durdu.

Yıl 1976 olsa gerek. Hüsnü ve Abdullah Yeğin Ağabey birlikte Urfa’ ya gelmişlerdi. Dabakhane Camisi’nin karşısında medresemiz vardı. Talebelere tahsis edilmişti. Bu her iki Ağabeyi orada misafir ettik. Ta o tarihte Hüsnü Ağabeyi aynen şunları söyledi.

"VAKİT GEÇİYOR, ZAMAN DARALIYOR, BİR AN EVVEL RİSALE-İ NURLARI KÜRTÇEYE TERCÜME EDİN" diyerek meydana gelecek vahameti görür gibi olmuştu.

Rahmetli Üstadımızın "Ayasofya'nın açılışını ben göremem amma Hüsnü görecektir" diyerek verdiği mesaj; Bediüzzaman’ın bütün varislerinin vefatından sonra hayatta kalan son talebesi Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin bu tarihi olaya şahitlik etmesi, Allah'ın izin ve rahmetiyle gerçekleşmiştir..

Hüsnü Ağabey Bediüzzaman'ın şoförlüğünü yapmış adeta onun ayrılmaz bir parçası olmuştu. Ayrıca Bediüzzaman’ın rahle-i tedrisinde Kur'an hakikatlarını bizzat kendisinden ders almış ve onun terbiyesinde nadide bir çiçek gibi yetişmiştir.

En çetin zamanlarda, en çetin mücadeleyi veren bu ağabeyimizin rahmeti Rahmana kavuşması bizleri derinden üzmekle beraber elbette her fani gibi bizler de, aynı yerin yolcusuyuz.

Üstadımızın varis tayin ettiği hiç kimse hayatta kalmadı. O kitaplarda isimleri yazılı fedakâr mücahitler Rahmeti Rahmana kavuşurken, Tarihçe-i Hayatta ismi geçen Suriyeli Profesör Hüseyin Abdülhadi sadece hayatta kaldı.

Allah var elbette gam yok amma, başımızdaki büyükler hayatta iken arkamızda duran sıradağlar gibiydiler. Tarihte eşine ender rastlanan büyük bir davanın büyük öncüleri idiler.

Suriyeli büyük Alim ve Prof. Mustafa Müslim’de Gaziantep’te Bediüzzaman’ın projesi olan Zehra Üniversitesi’ni kurmuş ve bu Üniversitenin rektörlüğünü yaparken, bir kaç gün evvel o da Rahmeti Rahmana kavuşmuştu.

Yerin altı, yerin üstünden daha hayırlı olduğu bir dönemi adeta yaşıyoruz. Etrafımızdaki büyük çınarlar bir bir devriliyor. Allah bu yolda mücadele verenlere ve tüm ehli imana gani gani rahmet eylesin. Allah'ın lütuf, kerem ve ihsanı onların üstüne olsun ve kabirleri nura gark olsun.