Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ocak 2022

Sokağın menüsü

Türkistan'ın istikrar adası olan Kazakistan sokak hareketleriyle kaosa sürüklenmek isteniyor.

Ruslar, Slovyanlar ve muhaliflerden oluşan gruplar enerjiye yapılan zamları bahane ederek sokakları karıştırdılar. Adına öfkeli gençler diyen gruplar plakasız araçlardan silahlar dağıtarak ülkeyi terörize etti kaos ortamı oluşturdular. Sokakları karıştıranlar arasında 'Uyan Kazakistan' ekibinin aktif rol aldığı görüldü. Uyan Kazakistan ekibinin Osman Kavala gibi STK olarak Soros Vakfı'ndan yıllar yılı 100 milyon dolardan fazla fon aldığı biliniyor.

Olaylara karışan ve dışardan geldiği belirlenen eylemcilerin 90 bin Kazakistan tengesi (200 bin dolar) karşılığında eylemlere katılmayı kabul ettiklerini ikrar ettiler.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı, 5 in 135 kişinin gözaltına alındığı, 16 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, bin 300 güvenlik görevlisi yaralandı. Protestolarda 203 milyon dolar zararın oluştuğu açıklandı. Sorosçu teröristler polis asker vurdular, Ruslar ise sivil halka terörist diye ateş açtılar. olan yine masum Kazaklara oldu.

Olayların başlangıç sebebi olan doğalgaz zammının geri alınması ve hükümetin istifa etmesine rağmen Sorosçu teröristlerin amaçlarının halkın refahı olmadığı, asıl amacın Kazakistan'ı sokak menüsüne meze etmek olduğunu gördük.

Sokak menüsünde servis edilen ise Türk Devletler Teşkilatı. Bilindiği üzere Türk Devletler Teşkilatı'nın fikirbabası Nur Sultan Nazarbayev. D8'in Fikir babası Erbakan'ı 28 Şubat gibi finansı İsrail, kriptosu ABD'den sağlanan alçak bir balans ayarı ile itibarsızlaştıranlar Türk Devletler Teşkilatı üzerinden Türkiye ile bilek güreşine tutuştular.

Kazakistan'ın 110 bin kişilik bir ordusu yüz elli bin kişilik bir polis gücü olmasına rağmen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden yardıma istendi. 3 bin Rus asker Kazakistan'a yerleştirildi. 70 Ermeni askerde güya kalkışmayı bastırmaya yardımcı olarak Karabağ'da itibarı yerlerde sürünen Paşinyan'a siyasi itibar sağladı.

Kazakistan'a gönderilen Barış Gücü Komutanlığı’na Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Andrey Serdyukov getirildi. Serdyukov, Çeçenistan, Kırım, Suriye'de müslümanlara kan ağlatmış biri.

Ruslar, Kazakistan'a askerlerini göndermeleri karşılığında Kırım'ın işgali tanınsın, Kril alfabesine dönülürek Rusça tekrar resmi dil olsun, Rus okulları açılsın gibi ilginç taleplerde bulundular.

Rus askerlerinin Kazakistan'a gitmesinin ardından ABD Dışişeri Bakanı Blinken, “Yakın tarihten bir ders olarak Ruslar bir kere evinize girdi mi bazen onları göndermek çok zor olur” diyerek Rus hamlesine tepkisini gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı cevabi açıklamada, “Antony Blinken, tarih derslerini çok seviyorsa o zaman şunu da unutmasın; Amerikalılar evinize geldiğinde hayatta kalmak, soyguna yada tecavüze uğramamak zordur” açıklamasını yaptı.

Türk Devletler Teşkilatı'nı genişletme projesine karşı, Rusya, Çin, ABD, Fransa ve İsrail harekete geçti. Rusya Kazakistan'da Ukrayna modeli uyguluyor. Amaç Kazakistan'ın zengin doğalgaz, petrol ve maden kaynaklarını paylaşmak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron “Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor. Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor. AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor. Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.” diyerek Türkiye'yi nerede görmek istediğini açıkladı.

10 Ocak 2022 günü Cenevre'de ABD-Rusya görüşmesi, 11 Ocak'ta Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları olağan üstü toplantısı, 12 Ocak'ta ise NATO-Rusya gerilimi masaya yatırılacağı toplantı yapılacak. Görülen o ki, Ukrayna konusunda uzlaşan ABD ile Rusya, Kazakistan'ı paylaşmak için masaya yatırdı. Türk Devletler Teşkilatı'nın Sorosçu-Rusçu hamlesine nasıl bir karşılık vereceğini göreceğiz. East Med projesini parçalayan Türk aklı, yeni oyunu da bozacaktır.

Çanakkale Savaşı'nı bitiren kara zaferinin 9 Ocak 1916'da gerçekleştiğini hatırlarak Türkler tarih yapmaktan tarih yazmaya vakit bulamıyorlar darbı meselini hatırlatalım. Türk ekonomisine saldırıların, TESEV'ci Kılıçdaroğlu ile ABD ve AB hizmetkarlarının ekonomi üzerinden sokak çağrılarının amacının da Türk-İslam Birliği olduğunu unutmayalım. Dün Çanakkale'de Osmanlı'yı kurtlar sofrasında paylaşmak isteyenlere verilen cevabın bugün Kazakistan'ı sokak menüsünde bölüşmeye çalışanlara verileceğinden emin olun... Vesselam.....