Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2493.41
BIST 100
9465.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Kasım 2016

Şok şok şok!

Gavurlar 'şok' olur, biz şaşırırız. Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi, sadece ABD'deki Demokratları değil Almanya'dan Norveç'e tüm Avrupa'yı 'şok' etti.

Beni daha çok Trump'ın, Clinton'dan 200 bin daha az oy almasına rağmen Başkan seçilmesi şaşırttı.

Boşuna Başkanlık sisteminde "Türk tipi" demiyoruz. Baksanıza, 200 bin insan sizi değil rakibinizi tercih ediyor ama siz başkan oluyorsunuz. Resmen adaletsizlik!

***

Brexit'te de 'şok' olmuşlardı.

Sonuca, başta İngiliz medyası ve elitleri olmak üzere AB ülkelerinin medyaları ve anket şirketleri 'şok' olmuştu. Aylarca İngiliz referandumunda sandıklardan "AB'den çıkalım mı?" sorusuna kesinlikle "Hayır" çıkacağını yazdılar. Ama "Evet" sonucu çıkınca 'şoka' girdiler.

İşgal için girdikleri topraklardaki operasyonlarına da "Bağdat Şoku", "Afgan şoku" falan demeyi çok seviyorlar.

Batılılar zaten şoklanmayı ve şoklamayı çok seviyor. (Konumuz değil ama Norveç Uskumru'sunu bile şoklayıp bize satmıyorlar mı? Eminönü'nde Galata Köprüsü'ndeki teknelerden "Izgara Palamut" yediğini sananlara, bunun şoklanmış Norveç Uskumrusu olduğunu söylediğinizde şaşırmıyorlar mı?)

***

Trump'ın seçilmesinin ardından ABD'deki anket şirketleri, medyalar, elitler bir kez daha 'şoka' girdi.

Bizim sokaktaki vatandaşımız, yani bizler şoka girmiyoruz ama içimizdeki içselleştirilmiş batıcı komplekse sahip elitlerimiz(!) ve medyalarımız da gavur gibi 'şoka' girebiliyor.

Onlar da mesela her seçimden sonra çok güzel 'şoka' girmeyi beceriyorlar.

1950'de Menderes'in seçilmesinde de 'şoka' girmişlerdi.

Sonra 60 ihtilalinde darbeciler Menderes'i asıp yeniden seçim yaptırdı ve bu kez kesinlikle "DP çizgisinde bir adaya oy vermeyeceksiniz!" diye millete parmak salladı.

Mühendislik projeleriyle terbiye edilmeye bünyesi pek müsait olmayan milletimiz tutup AP ve Demirel'i seçince bizim Batıcılar gene 'şok' oldu.

***

Sonrası malum 80 ihtilalini yapan Kenan Paşa, 83'te millete açık açık "Turgut Sunalp'ın MDP'sini seçeceksiniz ulan!" demesine rağmen millet Turgut Özal'ın ANAP'ını seçti. Millet belki Turgutları karıştırdı ama başta Evren olmak üzere tüm darbeciler, medya ve elitlerimiz mecburen bir kez daha 'şoka' girdi.

Millet, 94'te Erdoğan'ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğinde de, 95'te Refah Partisi ve Erbakan'ı birinci yaptığında da 'bizimkiler' şok olmuştu.

***

Bizim millet daha çok beklenmedik bir durumda "Nasip böyleymiş, ya herro ya merro" der tarafını belirler ve rahatına bakar.

İnsan gardını aldıktan sonra gerisi kolay. Teslimiyet varsa, karşındaki ateş olsa cirmi kadar yer yakar.

***

Trump'ın seçilmesinden şoka giren ABD'lilere de şaşırıyorum. Avrupa'da da öyle değil mi? Her yerde ırkçı ve İslamofobik söylemlerde bulunanlar yükselişte.

İlk kez ABD sisteminin 200 senedir uyguladığı mühendislik doğrultusunda bir seçim sonucu çıkmaması şoke etti ama alışırlar. Obama'nın sevindikleri gibi çıkmamasına nasıl alıştılarsa buna da alışırlaru2026

"Benim başkanım değilsin" diye Trump'a karşı yürüyüş filan yapıyorlar ama bizdeki yoldaşları da öyleydi bir süre sonra alışırlaru2026

'Bizimkiler'in alıştığı gibiu2026

***

Bu arada Trump, 17 Ocak 2017'ye kadar ABD sistemi tarafından "Hizmet içi eğitime" tabi tutulacak zaten. Mesela seçimden önce söylediği "Müslümanlar'ın ABD'ye girişi yasaklanmalı" sözlerini içeren videoyu daha ilk günden sitesinden kaldırttı.

Trump'ın, seçimden önce küresel sermayeye ve ABD Merkez Bankası'na ağır laflar ettiğini de unutmayalım.

Bu arada Trump, "hizmet içi eğitime" rağmen kendini bildiğini okumayı sürdürürse Kennedy akıbetine uğrayabilir. Ki bunu biz değil ABD'li yorumcular bile söylüyor.

Asıl 'şok' neymiş o zaman görürüzu2026