Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2521.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Şubat 2022

Sizi gidi Taliban kafalılar sizi!..

Yine heykel krizi ile karşı karşıyayız.

İnfial büyüdükçe büyüyor...

Sebep; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Samsun’da Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı noktaya dikilen heykelin iki provokatör tarafından 3 Şubat akşamı urgan marifetiyle devrilme ve Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Adalet Heykeli’ni yakma girişimi.

Bereket versin kurtuluşun, kuruluşun ve Samsun’un simgesi olan “Onur Anıtı”nı yıkma eylemi başarıya ulaşmadan püskürtüldü. Halk saldırıya tepki olarak anıtın çevresinde toplanıp meşaleler yakarak İstiklâl, İzmir ve Onuncu Yıl Marşı’nı okuyarak tepkisini gösterdi.

AK Partililer, MHP’liler, CHP’liler infial halinde...

Meczuplar yakalındı.

Arkalarındaki karanlık güçler derinlemesine araştırılıyor.

Bakalım Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılarak 29 Ekim 1931 dikilen heykele kast eden, laiklik ve Atatürk düşmanı kimler çıkacak?..

Heykel devirme girişimi çok mühim!..

Enflasyon son 20 yılın rekorunu kırarak TÜFE’de 48.69’a, ÜFE’de yüzde 93.53’e fırlamış, bunun çaresi var?.. Fakat heykel yıkarak Cumhuriyet’in temellerini sarsacağını zanneden hastalıklı ruhlar tedavi etmek mümkün değil...

Bre gafiller!..

Nedir bu heykellerin sizden çektiği?..

Birileriniz baltayla kırmaya uğraşır!..

Birileriniz tükürür!..

Birileriniz yakar!..

Birileriniz urganla yıkmaya kalkar!..

Sizi gidi Taliban kafalılar sizi!..

*

Atatürk düşmanlığı bununla kalsa iyi, bir de İstanbul’da kendilerini rehber olarak tanıtan, Arap turistlere hizmet veren yabancı uyruklu kişiler türemiş.

Neymiş efendim!.. Mustafa Kemal Atatürk’ün son günlerini geçirdiği ve hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda tamamı altın olan hamamda süt banyosu yapıyormuş.

İşin yoksa yerlisi yetmezmiş gibi bir de ithal Atatürk düşmanlarıyla uğraş!..

Son günlerde “cemaat evleri”, “cin çıkartma”, “Hz. Adem ile Havva’yı ‘cahil’ ve ‘aptal’lıkla itham etme”, “heykel devirme ve yakma” türünden eylemler arka arkaya yazılı ve sosyal medyada köpürtülmeye başlandı.

Şubat’ın ayazında bu tür artçılar hayra alamet değil!..

İnşallah yine, yeniden büyük bir depreme evrilmez!..