Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2976.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
09 Haziran 2024

​Siyasette yumuşamanın yeni adresi

İYİ Parti kurucu genel başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, gündeme bomba etkisi yaptı.

Gözler, Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesini beklerken, Akşener’in tüm hesapları bozarak külliyeye görüşmeye gitmesi kulisleri hareketlendirdi.

Erdoğan ve Akşener’in sürpriz görüşmesinin perde arkasında çok farklı yazılan ve çizilen şeyler oldu.

Öncelikle yeni imajı etkileyici ve şaşırtıcıydı. Siyasette ara verdiğini söyleyen bir kadın siyasetçi için çok iddialı bir renk ile karşımıza çıktı. Onu ve yeni saç rengini kendisine “abi” dediği “Özer Uçuran Çiller’in cenazesinde gördük. Kendisine siyasette yol açan ablası Tansu Çiller de malum siyaset hayatımızın ilk sarı saçlı başbakanıydı. Bu saç mevzusunu uzattığımın farkındayım. Kadın olma refleksi diyelim; bazen yeni başlangıçlar kafada başlıyor olsa da arada saç rengine de dokunuş olabiliyor.

Erdoğan-Akşener görüşmesinin yankıları sürüyor ve uzun bir süre de siyasi arenayı meşgul edeceğe benziyor. Bu görüşmenin kimin tarafından talep edildiği de ayrıca merak konusu. Görüşme talebi, Akşener'den değil Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiği de söyleniyor. Akşener’in bizzat kendisin de istediği iddia ediliyor.

İddiaya göre; görüşme teklifi Tansu Çiller'in eşinin cenazesinde bizzat Akşener tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmiş. Erdoğan ile karşılaşan Akşener'in görüşme talebini ilettiği, Erdoğan'ın da "Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarım" diyerek bu teklife olumlu cevap verdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın programında yer olmamasına rağmen randevu ayarlanmış.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde günlük yayınlanan programında böyle bir görüşmenin yer almaması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

5 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasında yaklaşık 40 dakika süren ikili bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşme İYİ Parti’de soğuk duş etkisi yaptı. Kurmaylar ve teşkilatlardan olumlu olumsuz açıklamalar geldi. CHP kanadından Kemal Kılıçdaroğlu verip veriştirdi: Eğer, Erdoğan’ın talebi üzerine Sayın Meral Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan’ın gücüne teslim olmak demektir" diyerek eski ortağını etik olmamakla suçladı.

Akşener’in, en sert muhalefet yaptığı Erdoğan’ı ziyaret etme sebebi ne olabilir? Bu görüşmede taraflar birbirinden ne istedi?

Yeni yumuşama ikliminde Akşener şahıs olarak mı muhatap alınacak yoksa parti üstü bir kimlikle külliyede mi olacak?

Nice soru ve komplo teorileriyle birlikte bu görüşmenin uzun bir süre gündemde olacağı aşikar.

Bazı kulis bilgilerini paylaşalım;

Yeni anayasa sürecinde rol alabileceğini ve meclis grubunu ikna edeceği söylenen iddialar arasında…

Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilebileceğini söyleyenler de var.

Akşener’e yakın birine Büyükelçilik görevi verileceği gibi çok basit söylentiler de mevcut.

Belki de Erdoğan, Türkiye siyasal ikliminde bir kadının varlığına ve gücüne inanıyor. Yumuşama ve normalleşme sürecinde bu tür gelişmeler ve görüşmeler olması çok olağan. Bundan gereksiz yorumlar ve imalar yapmak yersiz ve anlamsızdır. Çoğulcu demokrasiye inanan toplumlarda, her fikir ve düşünce biçimi ile elbet görüşülür.

Şu notu da yazayım; Erdoğan, Bahçeli’yi cumhur ittifakına almamış olsaydı. Milliyetçi cephede Meral Akşener Genel başkan olabilirdi. Kim bilir gecikmiş bir Genel başkanlık gelebilir mi?

MHP’de yazılı olmayan kurallardan biri de “kadın genel başkan olamaz mit’i aşılmışsa “siyaset sahnesi renkli günlere gebe…


 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme