Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.52
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Siyaset ve spor

Bizimu2008gibi köy çocukları için "Seçim ve Sınav" birer fırsat ve nimettir. Bu da ancak Cumhuriyette ve Çağdaş Demokrasilerde mevcuttur. Cumhuriyeti bize armağan eden Gazi M. Kemal Atatürk'e şükran borcumuz vardır. Daha sonra gelip Demokrasi uğraşı verip idam edilen Adnan Menderes' i rahmetle anıyoruz. Devletime hizmet eden diğer zevatı şükranla yad ediyoruz.

Seçimler ve sınavlar yetenekli kırsal kesimin çocukları için fırsatlar ortaya koymuştur. Seçimi ve sınavı kazanan nice Anadolu çocukları iyi ve mükemmel eğitim görmüşler, kilit makamlara görev almışlardır. Fırsat eşitliğinden yararlanan "yetenekli ve çalışkan" gençlerimiz her alanda kendilerini gösterme şansını yakalamışlardır.

Yakın zamanda hem seçim ve sınav yapıldı. Çalışkan ve yetenekli olanlar mesafe alacaklardır. Ebeveynler çocuklar ile gurur duyacaklardır. Yetenekleri doğrultusunda, sevdikleri alanlarda başarılı olma şanslarını yakalayacaklardır.

Seçimler bitti. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeline geçildi. Muhakkak ki alınacak hızlı kararlarla ülkemiz her alanda sıçrama yapacaktır. Milletler ve onun değerlerinden kopuk olanlar bizi yanlıştan koparabilirlerdi ve geçmişte koparılmıştık. Türk Milleti'nin içinden çıkanlar ve onlarla barışık olanlar cemiyetimizi yeniden yarışa sokmuşlardır.

Seçimden sonraki atmosfer sporda da kendini gösterecektir. Merhum Özal'dan sonra sporla doğrudan ilgilenen bir saygıdeğer siyasetçimiz geldi. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sporun her alanına el attı. Spor alanında altyapı konusunda büyük bir mesafe aldık. Memleketimiz olimpiyatlara ve evrensel şampiyonalara da ev sahipliği yapacak düzeye geldi.

24 Haziran 2018 seçimleriyle milletle yöneticiler arasındaki kayma tamamen ortadan kalkmıştır. Vesayet odaklarının uykuları kaçmıştır. Vesayet odakları, doğaldır ki, fitneye ve fesada sebep olacak, araç olabilecek kaynakları bulmaya çalışacaklardır. Ancak. Her türlü fesadın ve çarpıklığın çözümü "seçim ve sınavdır."

Bu seçimin sonuçları spor alanında da kendini gösterecektir. Federasyonlar da görev alanlar "her dönemin adamı" olmamalıdır. Yerli ve milli duruşu olanlar spor otobüsünün direksiyonuna geçmelidirler.

Uluslararası alanda ülkemizin hak ve menfaatlerini savunacak yiğit beyinlere ihtiyaç vardır. Mesela Mesut Özdil, İlkay Gündoğan, Almanya' da linç edilmeye çalışılmıştır. Federasyonlar bu konuda seslerini çıkardılar mı?

Dünya kupası maçlarını izliyoruz. Mükemmel bir futbol ziyafeti sergileniyor. Biraz çalışırsak ve ufkumuzu genişletirsek, futbolda ve diğer spor dallarında belli yerlere gelebiliriz.

Dün, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin mezuniyet töreni vardı. Dekanlığı deruhte ettiğimiz fakültenin mezunlarını spor camiasını eğitimsiz insanlardan kurtarmaya çalışacağız.

Giresun' dan Sabri Öztürk, Kadir Aydın, Cemal Öztürk milletvekili seçildiler. Kendilerini tebrik ediyoruz. Giresun'da ve özellikle Bulancak İnece Köyü'nde 2B Orman(tarım) arazileri ile ilgili problemlerimiz mevcut. Bu konu ile milletvekillerinin ilgileneceğini umuyoruz.

Sonuç: "Seçim ve sınav spor alanında da geçerlidir. Yetenekli ve çalışkan gençlerin önleri açılmalıdır."