Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2440.54
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 May 2016

SIRADAKİ KİM?

Önce Şeyh Raid Salah İsrail mahkemelerinin vermiş olduğu 9 aylık itikafı için(onun tabiri ile) cezaevine girdi.Ardından Bangladeş Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami idam edildi.(şehitlik mertebesine ulaştı inşallah)Ve son olarak, Nureddin Yıldız Hoca'nın gerekli izinler alınmış olmasına rağmen önce Muğla'da, sonra Sinop'ta konferansları iptal edildi. Öyle ki hoca ve yanındakilerinSinop'a, 3-5 çapulcu gerekçe gösterilerek alınmamasının izahını Sayın Vali Hanımdan dinlemek isterim. Sinop'ta Vali olayı"Taşları bağlamışlar, köpekler serbest" misali çözdü!

Birbiri ile alakasız gibi görülen 3 farklı ülke ve 3 farklı isimden bahsettim. Yaşananların öznesi olan üç ismin ortak özelliği de Müslüman olmaları. Ceza evine atılan Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah siyaset yapmıyor, sadece STK çalışmaları yapıyor.BM'nin de kabul ettiği üzere KUDÜS uluslararası hukuka göre Müslümanlarındır. Mescidi Aksa'da Müslümanlarındır. Şeyh resmiyetin fiiliyata da geçmesi için çalışıyor. Hangi engel çıkarsa çıksın durmuyor.Yeni yeni yollar buluyor ve çalışıyor. Ama durmadan çalışıyor. İngiliz Mahkemeleri Şeyhin sözleri için suç unsuru yok diyor. (!) Şeyhin sözünün karşılığı 9 ay hapis, İsraillilerin gayri ahlaki sözleri ifade özgürlüğü zırhına sahip(!)"Taşları bağlamışlar, köpekler serbest" misaliu2026Tüm bunlar dünyanın gözü önünde yaşanıyor.

Rahman NizamiBangladeşli bir siyasetçi. Çok zor şartlar altında siyaset sahnesinde kendi halkının özgürlüğü için mücadele ediyor. Bunun karşılığını canı ile ödedi. İdam cezasına karşı olan AB'den ses çıkmadı ve bu çok normal. Ya biz? Siyasetçilerimizin, kanaat önderlerimizin ne kadar gündemine girebildi bu idam.

Nureddin YıldızHocau2026İlmi çalışmaları olan, insanlara dinini anlatan kendini buna adamış bir alim. Fıkhi bir meseleden ötürü kamuoyunda linç ediliyor. Hem de her gün. Neden? Zira sözü eğip bükmüyor. Kanal kanal gezmiyor. Çalışıyor. O da Şeyh gibi kendisini çalışmaya adamış. Hem de çok uzun süredir. İnsanlara inandıkları dini anlatıyor. "kaliteli Müslüman nasıl olur" bıkmadan usanmadan anlatıyor. Yüz yüze, internet sitesinde, camide, telefonda, kitaplarında, aklınıza gelebilecek her fırsatı değerlendiriyor. Şeyhin STK çalışmalarındaki azmi ile Hocanın ilmi çalışmalarını insanlarla buluşturmak için gösterdiği gayret hem takdire şayan, hem de çok büyük benzerlik gösteriyor.

Asıl soru ve sorun "biz ne yapıyoruz?" Kendimizi ve çevremizi değiştirmek için ne kadar çalışıyoruz? @CavitTatli