Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2976.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
27 Temmuz 2024

Şimdi de it krizi

Cennet vatanımda gün olmuyor ki, bir krizle uyanmayalım. Yarım asırlık bir tarih diliminin canlı şahidiyim. Et krizi, ot krizi derken şimdi de, it krizi ile karşı karşıyayız.

Bilir bilmez nerede ise herkesin ortak paydasında bu krizden bir etiket var ve herkes allame.

İşin aslını astarını araştıran olmadığı gibi doğrusu nedir sorusu ile merak ederek küçük bir araştırma yapan da yok.

Ülke gündeminden eksik olmayan geçmiş dönem krizlerini köpürtenlerin mal bulmuş mağribici gibi sarıldıkları bu yeni krizde diğerleri gibi bir süre sonra gündemden düşecek.

Kanun çıktığında görecekler ki, ne ötenazi, ne de toplu itlaf, dedikodu havuzunda günlerce köpürtülen asparagaslardan hiçbiri tanesi yok.

Ülkemizde son günlerin önemli bir meselesi de çözüme kavuşacak beklentisi içerisinde olmamız gerekirken, yaşanılan garabetler gerçekten içler acısı.

Başıboş köpekler serbest ama taşlar çimentolarla sabitlenmiş.

Yerelde iktidar olan CHP aslında ipe un sermese ve ben belediyelerde iktidarım ve bu sorun benim sorunum diyerek it krizini alevlemese, sorun kendiliğinden çözülmüş olacak ama maalesef diğer tüm krizlerde yaptığı gibi aynı hatayı şimdide zevkle yapıyor ve iktidarı yıpratmaya çalışırken vatandaşın korkulu rüyası haline gelen başıboş köpek sorununu çözümsüz hale getirmek istiyor.

CHP, EYT krizinde de aynı taktikle hata üstüne hata yaptı.

Ülkemizi belki de on yıllar geriye götürecek bu ihaneti köpürterek dünyada eşi ve benzeri olmayan bu ucube kanunun çıkması için elinden gelen her şeyi yaptı ve maalesef iktidar da bu hatanın vebali altında ve milletimiz bu bedeli ödemek zorunda bırakıldı.

Yaşadığımız ve önümüzdeki aylarda daha da ağırını yaşayacağımız ekonomik krizden şimdilerde menfaatlenme peşinde.

Bir taşla birden fazla kuş avlamak bu olsa gerek.

Milletimize sadece yazık olmuyor, ülke gemisi hızla su almaya devam ediyor.

CHP, maalesef cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne vatandaşın nerde ise hiçbir yarasına merhem olmadığı gibi hep de yaralı yerleri kaşımış, hatta bazen tuz biber bile serpmiş ve devlet ve millet düşmanlarına bilerek bilmeyerek payandalık dahi yapmıştır.

PKK belasına karşı da bu hatayı yapmış ve yapmaya da devam ediyor. En basitinden kayyuma karşıyım demek kolaycılığı, önünü arkasını düşünmeden atıp tutmalar ve hatta son seçimde yaşadığımız gibi DEM’le demlenmeyi bile milletin gözünün içine bakarak yaptı.

Örneklerle makalemi boğacak ve ana fikirden sapacak değilim.

Milletin çimentosu olan DİN uzun yıllar CHP sayesinde afyon gibi gösterilmeye çalışılmış ve laiklik dini diye bir dini hakla dayatmıştır

Bir vatandaş olarak son günlerin köpürtülen it krizinde piyon olanlara bakınca hem üzülüyorum, hem de biz bu hallere neden nasıl düştük veya düşürüldük doğrusu merak da ediyorum.

Niyet bağcıyı dövmek olunca işte böyle yeni yeni suni krizlerimiz oluyor ve kerizler sayesinde köpürtülüp dağlardan fareler doğurtuldukça doğurtuluyor.

Özellikle sosyal medya mecralarından mülhem piyasaya servis edilen bilgilerin nerede ise tamamı doğrulanmaya muhtaç. Atış serbest olup tutanlarda mebzul olunca ve ne versen yiyenlerde var olduğu sürece bu kirlilik artarak devam eder.

‘Ne kadar ekmek o kadar köfte’ misali ‘parayı veren düdüğü çalıyor’ ve her türlü yalan dolan pazarlanabiliyor.

Bot hesaplar bir telden, piarcılar başka telden derken ortalıkta dolaşan piyonlar ve kerizler sürü misali hareket edince yalan pazarına servis edilen gerçekmiş gibi süslenip püslenen bir sürü yalan dolan beğeni toplayarak gerçekmiş gibi pazarlanabiliyor.

Asrın depreminde on binlerce canımızı toprağa vermenin yanında milyarlarca dolar kaybettik derken, EYT krizinin devlete maliyetini düşündüğümüzde ülkemizin önünün aydınlık olduğunu iddia etmek bugün için gerçekten zor.

Konuşmak kolay.

İcraat zor.

CHP konuşacağına icraat yaparak İktidar olduğu belediyelerde vatandaşın işini kolaylaştırsın ve örnek olsun.

Üç beş lokanta, kreş açıp pireleri deve yaparak bir yere kadar gidebilir ama daha fazla gidilse bile millet bunu yemez ve yememeli.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme