Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2503.28
BIST 100
9480.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Haziran 2022

Sessiz çoğunluk

Değerli okurlarım, ülkemiz ve dünya Müslümanlarının başı sağ olsun. Bir İslam yıldızını daha darı bekaya yolcu eyledik. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Merhum Mahmud Efendi hazretlerinin bir süre hekimliğini yapan bir muhibbisi olarak, onun nur yüzlü mütebessim ve insanın içine huzur veren bakışlarını ve beden duruşu ile verdiği derslerden ibretler almaya çalışmışlığım var.

Merhum Mehmet Zahid efendinin cenaze merasimindeki asker ve polis dipçiklerini ve buna rağmen cenaze namazına iştirak edenlerle beraber yaşadıklarım hafızamda hala canlı ve taze.

Rahmetli Özal’dan Erbakan hocamıza, Esad Efendi’den Musa Efendi hazretlerine halkımızın teveccühü ve dünkü Mahmud Efendi hazretlerinin cenazesinde fatih semtine sığmayan cemaatin vefasını bizzat yaşayarak müşahede eyledim.

Sessiz çoğunluğun bu duruşunun deruni bir anlamını iyi idrak etmek gerekiyor.

Kendini bir şey zannederek sessiz çoğunluğu hesaba katmayanların bu tabloları iyi görüp, ulu orta ahkâm kesmemeleri ve rüyasında darı görenleri uyararak ayaklarını denk almalarını salık veriyorum.

Millet değerlerine ve değerlilerine böyle sahip çıkıyor. Anlayanlar anlasın anlamayanlara anlayanlar anlatsın ki, amalı, mamalı, fakatlı veyalı cümlelerle ik… mık… etmesinler.

İşkembeden boşalttıkları ile etrafı kokutarak daha fazla milletin sabrını taşırmasınlar.

Islahı mümkün değilse?

Ülke gündemini meşgul eden eten püften şeyleri dev aynasında milletin görseline sunarak durumdan vazife çıkarıcı güruhun iflahının mümkün olmayacağı kanaatini taşır oldum.

Gün geçmiyor ki, bir garabete duçar olmayalım.

Nereden buluyorlarsa buluyorlar.

Etraf konu mankeninden geçilmiyor.

Yalan talan diz boyunu çoktan aşmış.

İnanan kerizler maalesef her gün biraz daha çoğalıyor.

Sokak röportajlarını izleyen aklıselim insanlar bu safsatalara inanmasa da inananların olması gerçekten acı mı acı.

Röportajı yapan kişinin sorduğu soruların ne anlama geldiğini dahi sorgulamadan balıklama atlayan kerizlerin görseli beni ziyadesi ile karamsarlaştırıyor.

Çoğunun üniversite öğrencisi olması da cabası.

Orta ve ileri yaş gurubuna uzatılan mikrofonlara konuşanların büyük çoğunluğu için iyimser olmamın sebebi ise, aklıselimi kullanarak ülke ve dünya gerçeklerine göre ülkemiz menfaatine bilinçli konuşma yapmaları.

Sosyal medya ile ilgili çıkarılacak yasa üzerinden veryansın edenler, son birkaç gündür Marmaris yangını ile ilgili algı oluşturma peşine düştüler. Utanmadan sıkılmadan göz göre göre yalanın binini bir paradan satılığa çıkarınca çok sayıda alıcı keriz, hep bir ağızdan bu milli meseleden bile devlet millet düşmanlığı yapar hale geldi.

Helikopterler nerede diyerek, gecesini gündüzüne katarak canşirah çalışan yangın söndürme ekiplerini, ekipmanlarını ve tepesinde yangına su taşıyan helikopterden bi haber olduklarını gözlerimle gördükten sonra söylenecek başka bir söz bulamıyorum.

Allah müstehakınızı versin diyorum.

Ne istiyorsunuz bu milletten ve bu memleketten.

Vatan bütünlüğümüze karşı olduğunuz yetmezmiş gibi şimdide mavi vatan ve yeşil vatanımıza karşı algı peşindesiniz.

Milletin çoğunluğu ne mal olduğunuzu biliyor bilmesine de yularınızı elinde tutan puştlar bu gerçekliği bilmiyor.

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik buhranın ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutları biraz dağılır ve millet gerçekleri arı duru görmeye başlarsa ki, başlayacağına inanıyorum, ayağımıza çelme takmaya çalışan tüm unsurlar bir bir yeni duruma göre hizaya geçecekler.

Devletimiz dün olduğu gibi bugün de garip gurebaya, geçim derdinden başka bir derdi olmayan sessiz yığınlara bekledikleri yardımı fazlası ile vererek bu zor zamanlarda sofralarına aş olacak.

Yeter ki, gölge edenler ellerini eteklerini bu necip milletin üzerinden çeksinler.

Küçük bir yala bile ram olacak sanatçı bozuntularının ulu orta ürümelerine bakmayalım. Ülke kervanı emin adımlarla yarınların Yeni Türkiye’sini ilmik ilmik işleyerek hızla yol almaya devam ediyor.

Aşağılık kompleksinin zehrini içen, içimizdeki beyinsizler anlamasa da,dünyanın beşten büyük olduğunu anlayanlar Türkiyesiz bir dünya düzeninin sağlıklı yürütülemeyeceğini geçte olsa kavradılar ve kabul ettiler.

Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına inananlardanım.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.