Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2024

​Sesli kitap üzerine!

Türkiye’de son zamanlarda sesli kitap dinleme oranları hızlı bir şekilde atmaktadır! Yoğun iş tempoları ve iş yaşamları sebebiyle genellikle İstanbul gibi mega şehirlerde yaşayan insanlar, trafikteyken ve toplu taşıma ile yolculuk esnasında sesli kitapları tercih ediyorlar.

Aynı şekilde öğrenci kitlesi de ders çalışırken sesli kitapları çokça kullanıyor. Bundan ötürü bir çok yayınevi ve dijital platform uygulamaları buna yönelik çalışmalar yapıyor.

Gelecekte geleneksel kitapların yerini alıp almayacağı ise tartışma konusudur.

Diğer yandan sesli kitaplar görme engeli olan kişilere öğrenme kolaylığı sağlamaktadır.

Kanaatimize göre sesli kitap dinlenme oranları artsa da geleneksel kitabın her daim yaşayacağı ve yaşatılacağı aşikardır..

Kitap okumayı zaman kaybı olarak görüp salt sesli kitap uygulamalarını kullanmak çok da yerinde ve faydalı bir alışkanlık olmasa gerek. Ancak spor yaparken kullanmak gibi çokça alternatif yolları da mevcuttur..

Sesli kitapların ilerleyen zamanlarda geleneksel kitabın toptan yerini alma hamleleri de kabul edilemez. Ancak ona destek olacak şekilde varolmalıdırlar.. Bu durumda iki metotta desteklenmelidir..

Uygun fiyatlı olduğu için sesli kitap dinleyen kişilere de daha çok kitap teşviği konusunda gerekli adımların arttırılması elzemdir..

Gençlik Spor Bakanlığının Kitap Kart gibi projeleri de takdir edilesidir.

Çoğalmaları niyetiyle..