Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ŞENOL GÜNEŞ'TEN UMUTLUYUZ

Günümüzde toplumların fiziksel, duygusal ve toplumsal bakımdan gelişimi grup çalışmasının kolaylaştırılması, karşılıkla dayanışmanın sağlanması ve cemiyet üyeliğinin kazanılmasının en kolay yollarından bir spor olgusudur. Spor, birtakım fiziksel aktiviteler bütünü olmasının yanı sıra insanlara bir kişisel ve sosyal kimlik hissi ve grup üyeliği duygusu vermesi ile bireyin sosyalleşmesine yardımcı olan bir kavramı ifade eder.

Spor, büyük önem verilen birçok sosyal değerin oluşmasına ve sürekli hale gelmesine yardımcı olur. Spor bu işlevi birçok yolla başarabilir. Spor kavramı içinde insanların kendilerini ifade edecekleri bir alanın bulunması, en azından bu tür etkinliklere destek vererek bir sosyalleşme süreci içinde yer almaları psikososyal bakımdan gelişmelerine yardımcı olmaktadır.

Sosyalleşme birey ve toplum açısından farklı bir anlam taşır, toplum açısından kültürün kuşaktan kuşağa devrini ve bireyin, örgütlenmiş bir sosyal hayat içinde belirlenmiş normlara uymasını sağlar. Bu açıdan sosyalleşme bireyin benlik ve kişiliğini oluşturan temel etkenlerden biridir.

Sosyal gelişim, kişinin doğumdan yetişkin oluncaya kadar, başka insanlarla olan ilişkilerinin ve onlara karşı geliştirdiği bilgi ve duygular bütünü olarak ifade edilir. Başka bir değişle sosyalleşme, kişinin yetişkin çevresinde geçerli olan norm ve değer yargılarında uygun bir davranış geliştirme sürecidir. Bir başka tanıma göre ise sosyalleşme kişinin grup normlarına uyması ve bunları öğrenmesini sağlayan süreçtir.

Fert sosyal hayattan haberdar olduğu oranda birtakım toplumsal faaliyetlere katılacaktır. Bireyler toplumda sosyalleştikleri oranda, mevcut faaliyetlere katılma eğilimleri artmaktadır. Bu noktada. Spor sosyalleşen ve toplumsallaşma eğilimi artan fertlerin uğraşacakları bir konu haline gelmektedir.

Spor deyince akla futbol geliyor. Futbol ile ilgili düşüncelerimiz genellikle olumlu değildir. Bize göre futbol bir idman dalı değil, bir gösteri alanıdır. Yöneticiler problemleri konuşmak istemezler ve toplumları futbol ile oyalarlar.

Yine de futbolun ağırlığı her zaman vardır. Ülkemizde futbol deyince Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray akla gelir. Beşiktaş takımı Türk spor tarihinde iz bırakmış bir takımdır.

Beşiktaş'ın şampiyonluğunun sayısı nispeten azdır. Şenol Güneş antrenörlük hayatında hiç şampiyonluk yaşamadı ve tadını alamadı. Halbuki bu saygıdeğer futbol adamamızın bu zevki tatmasını çok isterdik. Trabzon'da, Bursa'da başarılı çalıştırıcılık sergiledi. Şenol Güneş'in futbolculuk hayatı başarılarla doludur ve parlak sayfalara dahildir.

Şenol Güneş ülkemizin ulusal futbol takımını Dünya Kupasına taşımıştır. Onun çabalarıyla ekibimiz Dünya üçüncüsü olmuştur. Bu zevki ve gururu Türk Milleti'ne armağan eden Şenol Güneş'i en kalbi duygularla selamlıyoruz.

Şenol Güneş Kore'ye gitmiş ve orada futbol hayatını taçlandırmıştır.

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı şampiyonluğa götüreceğini umuyoruz. Şenol Güneş psikolojiye ve psikiyatriye değer veriyor mu? Bilmiyoruz. Çok isteriz ki, Şenol Güneş spor psikoloğu ile birlikte çalışsın.

Türk Milletinin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyoruz.

Fenerbahçe'nin basketboldaki başarısını kutluyoruz.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Konferansında gösterdiği performans milletimize şevk vermiştir.

  1. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'a Allah'tan rahmet diliyorum.

Sonuç: "Şenol Güneş gibi başarılı futbolculuk ve antrenörlük geçmişi olan yıldızların değerini bilelim."