Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Nisan 2017

Selam Eder, Yüreğinden Öperiz

Şimdi oturup temel ihtiyaçlar nedir, ne değildir diyerek, insanın salt bedensel veya tam tersi insanın salt ruhi ihtiyaçlarını esas alarak, insanı ve ihtiyaçlarını aksak bir anlayışla ele alıp tartışmanın lüzumu yok. Diplerden bir iç güdünün cımbızla çekilip, en temel ihtiyaç ve yepyeni bir keşifmiş gibi sunulmasına hayret duymanın da...Lüzumu yok. Sakin!

Belli ki kalp te aç, karın kadar. Belli ki ruhun da "kalbi tok, sırtı pek" yaşamaya hak ve istidadı var. Nasıl yaratıldıysa öylece yaşamaya yahu! Onun da onur adında bir omurgası var! O da kendi "ayakları" üstünde dimdik durmak istiyor.

Öte yandan uzun süre karnı aç kalamıyor insan. Beden sağlığını kaybettiğinde hiç bir şey düşünemeyecek ve yapamayacak acziyette kala kalıyor. Şimdi artık bunları yeniden konuşmamız bile zül. Neredeyse kıyamet kopacak ve biz belli konularda ergenliği aşamıyoruz. Hemen her çağın ve kuşağın yeniden aynı ergenliğe düşmesi ve hep aynı mevzularda kapıları çarpıp giderken o kibrini kıstırmış olması ne ilginç! Sanırım dünya; kırık burunlar kumbarası...

Tarlaya yağmurun vesilesi olan gök, dili gönlü kurumuş ruhlara da ince ince yağıyor. Bir kitap dolusu hakikati, bir şefkatle; elçisiyle gönderen o Allah, hepimizin en temel ihtiyacını karşılamış. Fatiha günlük andımız, adam akıllı virdimizdir. Hemen her gün ya bağıra çağıra, ya sessiz ve ağlamaklı zikrini yapmadan geçmez hayatımızdan. Duyana der ki: "Senin vazgeçilmezin dosdoğru olmaktır ey insan!" İste onu. Her gün, her saat yeniden arzula. Kendine gizli veya sesli hatırlat bu cümleyi: "İhdina's sırat' al müstaku00eem!"

Biz hayatımız konusunda işte bu sayfalara güveniyoruz. Bu duru, bu göklü kuşaklı, bu kendinden yedili, sonsuz renkli sayfalara...

Peygamber as 'in bize ilettiği Kitab'ın sayfalarına...

Sayfalara güvenen son Rasul'e de çok güveniyoruz. Sayfalarda insanı hayatla, hayatın anlamıyla, doğrularla tanıştıran Muhammed' sa' eu2026O sayfaları hayata, sokağa dönüştüren o güzel insana(üsvetü'n hasene)...Çilesini sevdiğimiz, borç yüklendiğimiz o insana..."Salat ve selam O'na!"

u2026

Barış, esenlik dolu yüksek bir hayat O'nunla olsun istiyoruz. Barış ve esenliğin yaşam şeklini insana öğrettiği içinu2026Temel ihtiyacımız olan hakikati bize getirdiği ve yorumlayarak hayatımızı anlamlandırdığı için selamlar ve dualar O'nau2026

Salat/ dua, selam/barış ve esenlik onunla olsun! Saymadan ve olabildiğince nitelikli güzel dileklerimiz... Sayısı, sayılması/kale alınıp kabul edilmesi ümidiyle sesleniyoruz! O hakikat elçisine sadece iyi dileklerimiz değil, biz de vasıl olalım istiyoruz! O hayatımızı Kitap'la anlamlandırana. Her birimizi gücümüz oranında münevver kılana...Hayatı, bilinçli yaşamamıza vesile olana.

O bize -bir kitap nasıl hayat olur?- 'u öğretti. Emekse emek, sabırsa sabır, çileyse çile, hoşgörüyse hoş görü, kavgaysa kavgau2026İlkimizdi; ilklerin sonuncusuu2026

Elini, özverisini, ömrünü taşın altına koydu. Bütün insanlık için. Bizim nihai kahramanımız ancak O'dur! Karanlığa korkmadan ilk adımı o attı!

Elinde Kitap, dilinde hikmet ve hayat yine yaşıyor; aramızda.

Yine ona sorular sorarız takıldığımız yerlerde. Onun anlama yöntemini, anlama sırlarını kaparız, dostluğumuz sırasındau2026Taklidimiz, araştırıncaya, yorumlayıncaya ve dönüştürünceye kadar sevgimizin anlaşılabilir tutukluğu olur. Olsun.

Duamız onunla! İyi ve güzel bütün hayallerimiz. Gösterdiği yolda çabalarımız.

Selam ediyoruz ona buralardanu2026