Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Haziran 2020

Şehid öğretmenler

Okuyucularımın çoğu bilir. İslami mücadele esnasında veya İslami kişiliğinden dolayı şehid edilen Müslümanlarla ilgili çalışmaları, seksenli yıllardan beri yaparım. İki ciltlik bir kitap yazdım. Birinci cildi 1999 yılında Selam Gazetesi, abonelerine hediye olarak verdi. İkinci cildini hediye vereceğimiz günlerde; emniyette yuvalanmış olan 'karanlık güçler' tarafından, bir iftiraya maruz kalıp Gazeteci Uğur Mumcu'nun katili olarak gözaltına alınıp, 9 günlük işkencelerden sonra tutuklandık ve Eskişehir H Tipi cezaevine konulduk. O zamanlar 'karanlık güçler' diye tabir ettiklerimiz, sonradan Fetö olduğu ortaya çıktı. 5 yıllık tutukluluktan sonra mahkeme heyeti, 4959 sayılı Topluma kazandırma kanunundan faydalandırarak, tahliye etti.

2007 yılında yeni ilavelerle birlikte 2. cildi basmak nasib oldu. 2009 yılında başlayıp, bir yıla yakın çalışma sonunda, internet ortamına www.sehidlerimiz.com olarak aktardım.

Şehid yakınlarıyla irtibatım devam etmekte. İmkân ve zaman buldukça ziyaretlerine gider, hâl hatırlarını sorarım. Bu ayın başlarında Ogaden şehidlerinden birisinin babası ..... Ağabey, Watsaptan şu şu mesajı gönderdi: "Muhterem Selamün Aleyküm bu yazıyı okuyunca Erdoğan Tuna'yı hatırladım. Allah, bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Erdoğan da, bu öğretmen de benim hemşerim. Erdoğan'ı yakından tanıyan biri olarak, O'nun nasıl, kimler tarafından şehit edildiğini yazar mısın?"

Bu notu telefonumda görünce hemen kendisini arayıp, hâl hatır sordum. Erdoğan Tuna'nın nasıl şehid edildiğini anlattım. Erdoğan Tuna'yı başka bir yazıda anlatmak üzere, Yaşar Ağabey'in etkilendiği yazı şuydu:

" Size bir hikaye anlatmak istiyorum...

Necmettin Yılmaz'ın hikayesi...

Gerçi, bu topraklar ismini bilmediğimiz vatan sevgisiyle dolu mazlumların hikayeleriyle dolu. Onlardan biride 23 yaşında şehit edilen sınıf öğretmeni, Necmettin Yılmaz...

Gümüşhane’nin küçük bir köyünde dünyaya gelen Necmettin Yılmaz, 9 Eylül Üniversitesini kazanmış, yatay geçişle Karadeniz Teknik Üniversitesine oradan da, daha ekonomik olacağını düşünerek tekrar yatay geçişle, Artvin Çoruh Üniversitesi’ni gider ve bitirerek sınıf öğretmeni olur.

2016 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokulunda göreve başlar. Necmettin Yılmaz okulun tek öğretmeni ve de Müdürüdür. Öğrencileri onu çok severler...

Daha 23 yaşındadır. 8 Aylık öğretmendir.

Okul tatil olur, Gümüşhane'ye Ailesini ziyaret etmek için yola çıkar, PKK’lı teröristler Tunceli yolu üzerinde yolunu kestiler, Necmettin Yılmaz'ın aracını ateşe verdiler, kendisini kaçırdılar.

Babası duyar duymaz Tunceli'ye koştu, bir ümit Necmettin Yılmaz'ı belki geri getirirler diye...

Ama hiç bir haber alınamadı... 5 gün sonra Pülümür çayında Necmettin Yılmaz'ın cesedi bulundu. PKK'lı teröristler Necmettin Yılmaz'ı şehit edip, cesedini, Pülümür çayına atmışlardı. Necmettin Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'nin Torul İlçesine götürülüp, toprağa verildi. Geride gözü yaşlı bir baba, annesi ve kız kardeşi kaldı.

Babası, iki yıl sonra Necmettin'in öğretmenlik yaptığı okula gider.

Sıraya oturur, Duvarda Necmettin'in asılı fotoğrafına bakar bakar... Öğrencileriyle birlikte gözyaşlarına boğulur.

Allah rahmet etsin...

Ailesine sabır versin..."

Eli kanlı katiller sürüsü PKK, Necmettin Yılmaz gibi, nice öğretmenimizi şehid etti. Benim hatırlayabildiklerim:

İbrahim Kızmaz 06 Ocak 1992 Mardin

Şevki Akgün 29 Nisan 1992 Kars

Orhan Korkmaz 07 Mayıs 1992 Diyarbakır

Hüseyin Yavuz 22 Ekim 1993 Diyarbakır

Mustafa Gümüş 23 Eylül 1994 Batman

Neşe Altan 27 Ekim 1993 Diyarbakır

Mahmut Çatalkaya 05 Kasım 1994 Mardin