Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2430.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Kasım 2019

Sayın Binali Yıldırım’la anlamlı sohbet


Türkiye’nin yetiştirdiği en önde gelen siyasetçilerden biri olan Sayın Binali Yıldırım milletvekilliği, Bakanlık, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığını da yaparak, nerede ise siyasetin bütün basamaklarını emin adımlarla tırmanarak yoluna devam etmiş ve etmektedir.

Dünyada eşine çok az rastlanan, böyle bir siyaset İlahi bir lütuf olarak değerlendirilmeli ve çok az siyasetçiye peş peşe bu gibi kapılar aralanmıştır. Şüphesiz ki halka hizmet için son derece enteresan ve bir birine sarılmış bir gül goncası misali, Sayın Binali Yıldırım için siyaset adeta bir bahçeye dönüşmüştür.

Kökü derinlerde, gökyüzüne yükselen meyveli ve gür bir ağaç gibi dalları hizmetle dolu tevazu ile adeta eğilip bir ahlak abidesi olan Sayın Yıldırım, bana göre büyük bir devlet adamı vasfını kendisinin de gayretiyle ilahi bir ihsan olarak kazanmıştır.

Sayın Yıldırım reisicumhur makamı hariç siyasetin bütün basamaklarında yükselirken, gerek dava arkadaşı olan Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın ve gerekse partisinin şahsına devdi ettiği görevi, itiraz etmeden ve gönül koymadan tereddütsüz bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi ve bu görevi kabul etmesi, günümüzdeki siyasi anlayışın çok ötesinde, vefanın muhteşem bir örneğidir.

Sayın Yıldırım birçok örnekte olduğu gibi, ben bu kadar makam ve mevkilere yükselmiş iken bana böyle bir görevin tevdi edilmesi kabul edilemez diyebilirdi. Amma ondaki ahlak ve fazilet tevazu ve mahviyet ön plana çıktığından, hizmet nerede olursa olsun tereddütsüz kabul etmesi bütün siyasilere son derece anlamlı ve muhteşem bir örnek teşkil etmiştir.

Sayın Binali Yıldırımla bir sohbet arzu ettik, kendisini daha yakından tanımak istiyorduk. Sayın Binali Yıldırım sağ olsun bizleri kırmayarak Urfa’dan birkaç arkadaşla birlikte evine davet etti. İzzet ve ikramda bulundu. Sayın Yıldırım’a birkaç madde halinde yazılı taleplerimizi arz ettim:

-Belediyelerin imar komisyonun karar verdiği okul hastane, cami gibi yerlerin derhal tapularının ilgili makamlara kesilmesi,

-Kürt açılımı ile ilgili HDP ve PKK’yı bir tarafa bırakarak halkla bütünleşmeyi hedefleyen Sayın Reisicumhurun buzdolabına koyduğu projelerin hayata geçirilmesi,

-Suriye ile ilgili elde edilen başarının devamı ve ekonomiye canlılık kazandırılması için Suruç, Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin Gümrük kapılarının açılması,

-AK Parti’nin de yenilenmeye ihtiyacı olduğundan toplumda karşılığı olan insanların partiye kazandırılması.

Aile ve kadınlarla ilgili bazı kanunlar bazı aileleri tahrip etmiştir. Bu kanunlarla ilgili aile yapısının selameti açısından yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Sayın Binali Yıldırım kendisine yazılı olarak arz ettiğim bu konuları dikkatle okudu bazı yorumlar yaptı ve bana da bazı sorular sordu. Ümidim odur ki; kendisi bu konularla ilgili olarak büyük bir hassasiyet gösterip çalışma yapacaktır.

Ayrıca ‘Yaşadığım bir Suruç vardı’ ve ‘Nurculuğu Birazda Benden Dinleyin’ kitaplarımı kendisine takdim ettim. Müsaade istedik, sağ olsun bizi kapıya kadar uğurladı başka bir zamanda görüşmek dileğiyle Allaha ısmarladık diyerek ayrıldık.

Yapacağı tüm hayırlı hizmetlerde Allah yar ve yardımcısı olsun.