Dolar (USD)
35.22
Euro (EUR)
36.73
Gram Altın
2960.71
BIST 100
9693.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
01 Haziran 2021

Saygı kitaplığından

Son yıllarda hizmetlerini gönüllük esasıyla yapan kuruluşlarımızın sayısında artış olduğuna dikkat çekerken bu kuruluşlarımızın devletin yükünü hafifletici etkinliklere imza attıklarını söylemek görevimizdir. Meslekî teşekküllerin yanı sıra eğitim alanında, çevre konusunda, ülke içerisinde ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine ulaşma, ülkemizin başından geçen deprem, yangın, sel ve benzeri felaketlerde ilk yardım yapmak üzere kurulan binlerce dernek ve vakfın yaptığı çalışmalardan medya vasıtasıyla haberdar oluyoruz.

Bu yazımızda sanayici ve tüccarlarımızı bir araya getiren bir kuruluştan söz etmek istiyorum. Hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıktıklarını ifade eden hassasiyet sahibi iş adamlarının İstanbul’da 1990 yılında kurdukları MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği).

Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip MÜSİAD’ın iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açtığına yaptıkları toplantılara davet edildiğimizde icabet ederek bilgilenmiştik. Hatta bir dönem Ankara şubesinde gönüllü müşavirlik görevimizi de ifa etmişliğimiz olmuştur.

MÜSİAD, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunurken kültürel yayınları ile de göz doldurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yakın tarihimizim önemli tanığı MÜSİAD, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli iş insanı, akademisyen ve fikir adamlarımızın ülkemizin entelektüel ve ekonomik seyrine yön verdikleri hayat hikâyelerini yeni nesle ulaştırmak gayesiyle ‘Saygı Kitaplığı’ çerçevesinde proje ürettiği kitaplarla dikkat çekmektedir. Toplumun her kesiminden bu toprakların medarı iftiharı olduğu ve her birisinin kendi alanında uzman değerli isimlerin gelecek nesillerimizce tanınması, onların elde ettikleri başarılar ile kattıkları değerlerin daha fazla kişi tarafından bilinmesi için hazırlanan kitapları görünce benim söylediklerime hak vereceğinizden eminim.

Kuruluşun Basım Medya ve Kültür Ekonomileri Komitesince hazırlanan çalışmanın ilk serisinde ülkemizin yetiştirdiği değerli ilim adamı Sabahattin Zaim, ‘üniversite hocalarının emeklisi olmaz, ölüsü olur, insan ve para durmaz çalıştırılmaması halinde yıpranma olur’ diyen Nevzat Yalçıntaş, âlimlerin yanında talebe gibi duran Abdullah Tivnikli, gelecek nesillere daha yaşanır bir Türkiye bırakabilmek için sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyon içinde çalışmanın önemine inanmış Sabri Ülker ve katılım bankacılığımızın ilklerinden Adnan Büyükdeniz kitaplarını adeta dinliyorsunuz.

Kitapların arka kapağında MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın “Bir medeniyet tasavvurunun, insanı merkeze alan bir yaşam anlayışının dışavurumu olan MÜSİAD, kişilerle kaim değildir ama kişilerden renk taşır. Bu saygın iş derneğimizin her tuğlasında bir münevverin, bir girişimcinin katkısı vardır. Onlar ki kimsenin meydana çıkmadığı zamanlarda hem var olmuşlar, hem de diğer insanlar için bir izlek, bir patika oluşturup yol açmışlardır. Onların bu katkısını ortaya çıkartıp MÜSİAD’ın beslendiği damarı yeni dönemlere aktarmak ve bu anlayışın katlanarak artmasını sağlamak adına önemli bir çalışma başlattık. İşte bu ‘Muhteşem bir maziyi ihtişamlı bir geleceğe’ bağlamak adına hazırladığımız ‘SAYGI KİTAPLIĞI’ bu düşüncenin bir sonucudur” diye ifade etmiş.

Fazla söze gerek yok… Yayınları hazırlayanlara ‘Saygılar’.