Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Mart 2020

Sağlık Bakanlığı Detayları Veriyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs ile ilgili uyarılarını sürdürmeye devam ederken Türkiye bir bir önlemlerini arttırmaya başladı. Bir yandan İçişleri Bakanlığı bazı girişimleri devreye koyarken diğer yandan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu boş durmuyor. Korona virüs ile mücadele kapsamında sosyal temasın sınırlandırılması için birçok sıkı tedbir ülke genelinde hızla alınıyor. Genelgelerle toplu ulaşım, sosyal hayat, kalabalık ortamlar ile ilgili çoğu farklı alan bu önlemler arasında. Bu süreçte koronavirüs ile ilgili gerekli verilere ulaşma süreci ve vatandaşların,medyanın doğru bilgi elde etmesi için kolları sıvayan Bakanlık kendi bünyesinde kullanıma açtığı resmi websitesini erişime açtı.

Doğru bilgiye ulaşma

Covid19.Saglık.gov.tr olarak oluşturulan site gösterilen bilgi ekranından hem vatandaşlara güncel verileri verecek hemde doğru bilgi ve enformasyon akışı anlamında yanlış haberlerin önünü kesilebilecek. Özellikle sosyal medyada çıkan belli belirsiz haberlerin önüne geçecek olan websitesinde güncel veriler yer alarak Türkiye'nin günlük koronavirüs verileri an be an ortaya koyulup doğru bilgiler ve vaka sayıları kamuoyu ile paylaşılacak.

Güncel veriler

Koronavirüs ile ilgili güncel verileri her gün Sağlık Bakanlığı koronavirüs resmi sitesi takip ekranı üzerinden duyurularak herkesin bilgiye erişimi sağlanacak. Güncel olarak verilerin değişeceği sitede korona virüsün Türkiye'deki şimdiye kadar olan hasta sayısından vaka sayısına kadar birçok bilgiye ulaşılabilecek. Sağlık Bakanlığının İnternet üzerinden yaptığı bu çalışma vatandaşların verilere ulaşma babında Türkiye'nin korona virüs mücadelesinde doğru enformasyonun mihenk taşını oluşturacak. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında aktif hale getirilen covid 19 sitesinin erişime açılması herkes açısından ciddi bir önem arz etmektedir.

Sitede hangi bilgiler var

koronavirüs ile ilgili bilgi sitesinde Türkiye'deki Koronavirüsün günlük tablosu ve Türkiye'nin genel tablosu yer almakta. Ayrıca günlük olarak güncellenen test sayıları, vaka sayıları, yoğun bakımdaki hasta sayıları ve iyileşen hasta sayıları gibi birçok veri bu site üzerinden artık ulaşılabilir durumda. İlerideki süreçte daha da geliştirilmesi beklenen websitesi şimdiden dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Virüsün kırılması

Ülkemizin ciddi bir süreçten geçtiği bu günlerde Türkiye tüm imkanlarını seferber edip koronavirüsünden vatandaşlarını önlemler alarak, koruyarak, bilgilendirmeler yaparak atlatmaya çalışıyor. Önlemlerinde ciddi derecede alındığı bu zamanda uzmanlara göre virüsün kırılması ancak insanların bir araya gelmemesi ve kalabalık ortamların oluşmamasıyla kırılabilir. Bu süre zarfında vatandaşların duyarlı olması ile birlikte ülke çapında bu virüsün çok hasar vermeden atlatılması bekleniyor.