Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi
Uzaktan eğitim faaliyetleri hayatımızın bir parçası hâline geldi. Salgın döneminde yaygınlaşan e-konferanslar, salgın tehlikesi ortadan kalksa bile devam edecek gibi duruyor. Birçok maliyeti ortadan kaldıran ve zamanı ekonomik olarak kullanmamızı sağlayan uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında her gün, belki yüzlerce eğitim faaliyeti gerçekleşiyor. Tabii ki yüz yüze yapılan faaliyetler ile kıyaslamıyoruz ancak mevcut şartlar içerisinde bu tür faaliyetlerin büyük bir boşluğu doldurduğunu da ifade etmek istiyoruz. Biz de bu kapsamda “İstiklal Marşı’nın 100. Yılı” vesilesiyle gerçekleştirilen bir konferansa katıldık. Altındağ Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesine misafir olduk. “İstiklal Marşı’nda Mücadele Ruhu ve Mehmet Akif” konusu üzerine gençlerimizle verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Başta okul yöneticilerimize ve programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serdar Biler’e teşekkür ediyorum.
Gençlerimizin örnek alacakları büyük şahsiyetlerimiz var. Bu yıl Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Mehmet Âkif gibi büyük şahsiyetlerimizin anılacağı özel bir yıl. Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi de tarihimizin zenginliklerini, medeniyetimizin mimarlarını gençlerimize anlatıyor. Ankara’da önemli bir eğitim kurum olan Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesinin bu kapsamda hazırladığı “İstiklal Marşı’nda Mücadele Ruhu ve Mehmet Akif” konulu e-konferansa konuşmacı olarak katıldım. Gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve uzunca süren konferansta merhum Âkif’in hayatını, dönemini, mücadelesini, örnek şahsiyetini, Millî Mücadele Dönemi’ndeki faaliyetlerini ve İstiklal Marşı’nı yazma hikâyesini anlattık. Konferans sonunda gençlerimiz sorular sordu. Şahsen benim için de güzeldi, umarım gençlerimiz için de faydalı ve güzel geçmiştir.
Çocukları lise çağına gelen ailelerimiz bazen bize de soruyor. Çocuğumuzu hangi okula gönderelim, diyorlar. Ankara’da iseniz Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesine gönül rahatlığı ile gönderin, diyorum. Peki, nasıl bir okul Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi? Gelin, bu güzîde lisemizi tanıyalım.
Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi, 2008 yılında Toplu Konut İdaresi tarafından inşaatı tamamlanarak; Altındağ ilçesi Karacaören Mahallesi TOKİ Küme Evleri sınırları dâhilinde, ilk defa “Karacaören Lisesi” adıyla ve Genel Lise statüsünde Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim ve öğretime başlamış. Daha sonra, 2008’de adı “Ankara Altındağ Sabahattin Zaim Lisesi” olarak değiştirilmiş. 22.06.2010 tarihinde Anadolu Öğretmen Lisesine dönüştürülen lisemiz, 05.06.2014 tarihinde ise “Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi” olmuş.
Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi, bugün, 24 derslikli, 15 dönümlük bir araziye kurulu toplam 8080 metrekare kapalı alanı olan bir eğitim kampüsü durumuna gelmiş. "Fatih Projesi" pilot uygulama okulu olarak Türkiye’de ilk kez akıllı tahtaların kurulduğu, tablet bilgisayarların dağıtıldığı, çağın ileri teknolojileri ile donatıldığı ve her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için gerekli alt yapıların hazırlandığı gözde bir lisemiz olmuştur. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.
Salgın döneminde gençlerimiz yüz yüze eğitimden mahrum kaldılar ama bu boşluğu nitelikli çalışmalarla dolduran eğitimcilerimizi kutluyorum. Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Mehmet Âkif Ersoy gibi büyük şahsiyetler medeniyetimizin kuruculardır. Gençlerimize bu değerlerimizi anlatma gayreti ile yoluna devam eden güzîde kurumumuz Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesinin yönetici ve öğretmenlerini bir kez daha tebrik ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. İstiklal Marşı’nın 100.Yılı içindeyiz, Âkif’in hayali Âsımlar bu okullarda yetişebilir. Yolları açık olsun!