Dolar (USD)
34.61
Euro (EUR)
36.31
Gram Altın
2916.92
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
07 Ocak 2021

'Reisicumhurumuz Erdoğan'dan ve Sayın Bahçeli'den Helâllik İstiyorum!'

Ahmet Turan Alkan.

Kapatılan Zaman’ın akıcı üsluplu yazarıydı.

“Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmaktan” ceza almıştı.

Yaklaşık 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra, tahliye edildiğinde, “Ülkem adına artık daha ümitvârım” demişti.

Ve dahi “pişman olmadığını” söylemişti!..

Aradan geçen sürede “biraz daha mı düşündü”, ne yaptı…

Kişisel internet sitesinde “derin pişmanlıklarını” ifade ettiği bir yazı kaleme aldı.

“Özetini” paylaşmak isterim:

“Yazmayalı uzun zaman oldu; gerçi bu uzun beş yıl zarfında bazı uzun kalem tecrübelerim olmadı değil. Ta ilk gençlik yıllarından beri pekâlâ gayet güzel romanlar yazabileceğime dair naif hayaller besledim durdumsa bu hülyâyı kuvveden fiile geçiremedim. Neyse ki bu defa ikisi düpedüz romana benzer, biri otobiyografik unsurlar taşıyan üç taslağı tamamlamayı başarabildim.

Şu esnada Corona kısıtlamalarından fırsat buldukça marangozluk ve leziz kitap okumalarıyla hemhâlim.

Son beş yılda herkesle birlikte önemli olaylar yaşadım. Siyasi ve toplumsal büyük depremler geçirdim, etkilendim ve yeniden düşünmek için fırsatım oldu. Şimdi değişen ve değişmeyen şeyler hakkındaki bazı tesbitlerimi sizlerle bölüşmek istiyorum.

· Gazete yazarlığı, zihni hayatımda süratli değişkenliğe yol açacak oynak ve güvenilmez bir zemin oldu. Yazı hayatımda bir angajmana girmemeye, ‘kendim gibi’ kalabilmeye emek verdim. Yazdıklarımın ‘gazete politikası’nı yansıtmaktan ziyade şahsi görüşlerimin ifadesi olmasına itina gösterdim. Bunu bir yere kadar başarabildimse de son derece sert, hızlı ve sivri köşeli politik gelişmelerden ne kadar yıprandığımı, savrulduğumu sonraları anladım.

· ‘Ülkü Ocakları Derneği’ndeki sıradan üyeliğim dışında üniversitedeki meslek hayatım ve yazarlığım müddetince herhangi bir kuruluşla resmi bağım olmadı. Yazdığım gazete ise resmen değilse bile ‘alenen’ bir cemaatin sözcüsü durumundaydı. Hayatımın en büyük hatası, cemaat angajmanlı bir gazetede fikren hür ve müstakil kalabileceğimi varsaymak olmuştur. Ben bunu başardığımı zannediyordum; dönüp ardıma baktım ki...

· Kalemimi başka vâdilerde de işletebilir, hattâ çok daha iyi bir seçenek olmak bakımından hiç yazmayabilirdim de... Hatâm yazmayı seçmek oldu. Vaktiyle bana hatırşinaslık ve nezaket gösteren insanlara vefâ göstermeyi önemsiyordum. Bu vefa duygusunun, çok kritik bir eşikten sonra nasıl düpedüz ‘Saflık’ ve ‘Enayilik’ noktasına dönüştüğünü de öğrendim. Acı bir şeydi...

· Ve asıl mesele, asıl dramatik viraj. Ülkeyi ve toplumsal huzuru altüst eden fitne-fücur fırıldakları esnasında gazete yöneticilerinin birer ikişer yurtdışına ‘tüymeleri’ beni uyarmalıydı. İtiraf ederim ki uyanamadım. Gazete sayfalarında gayet demokrat ve liberal görünenlerin meğer gizli ajandaları, kağıt üzerindeki iş arkadaşlarımın meğer sahte yüzleri de varmış. Saflığın bu derecesi elbet karşılıksız bırakılamazdı ve bunun cezasını çok ağır ödedim, ödüyorum.

· Yazıyla uğraşanlar bilir; şehvet-i kelâm diye bir budalalık türü vardır. Bir de ‘nükte yapma hırsı’. Yazarlık hayatımda bu iki benlik girdabına kapıldığım zamanlar, bu ‘şevkle’ incittiğim insanlar, zedelediğim şahsiyetler oldu ki bunlar meyanında Reisicumhurumuz ve sayın Devlet Bahçeli de var maalesef. Bunlar bir yazar için zihinde iyi tadlar bırakan şeyler değil; şimdi hatırladıkça hicab ediyor, kendilerinden helâllik diliyorum.

· Fetö’nün bir terör örgütü olduğuna ancak, o mel’un 15 Temmuz darbesi’nden sonra görebildim ama çok geçti. Olup bitenlerin hemen ardında, kökü ve ucu Atlantik ötesine doğru uzanan, mahiyeti belirsiz, gölgeli insanlardan müteşekkil yarı mistik, alçak ve yılan gibi dessas bir örgüt vardı. Devletin içine yuvalanmış her seviyede binlerce bürokratın varlık sebebi darbeden sonra su yüzüne çıktı, komplo âşikâr oldu.

· Fetö’nün en büyük fenalığı, yargı kararlarına da yansıdığı gibi, ne yaptığını gayet iyi bilen fesat yönetici ağabey ve imam takımı dışında binlerce mâsum ve samimi insanın hayatını karartması olmuştur. Bu insanların dramlarıyla her yüzyüze geldiğimde bu deniz anasını andıran paralel örgüte lânet okudum. Mahalli tabirle, ‘Allah karartılarını kaldırsın!’ diye ilenmekten nefsimi men edemedim.

· Kendini bir ‘Sivil toplum hareketi’ diye takdim eden Fetö, tam aksine bütün kurum ve birimleriyle devleti sinsice ele geçirme hesabı yürüten ikiyüzlü ve tehlikeli bir örgüt. Kibirli, dünyaperest, çıkarcı, faydacı ve zalim bir şer şebekesi. Meşru devlet ve hükümet uzuvlarına karşı riyakâr tuzak tertipleyip, Türkiye’yi bazı dış güçlerin hesabına yeniden dizayn ederken suçüstü yakalandılar. Atlantik ötesinden kerâmet umanlar kötü yanılıyor. O cerbezesine güvenen ağlak adamın ve avânesinin artık bu topraklarda geleceği yok. Dış mihrakların pençesinde bir avuç gafil rehine durumundalar.

· Zihnimde bir kekrelik; aldanmış, enayi yerine konulmuş olmanın verdiği acı bir tatsızlık ve derin bir hüzün. Örgütün güyâ beyin takımı ve prensleri batı ülkelerinde safâ sürerken, ülkesine güvenip evinde kalan bir avuç aldatılmış insan vicdan ızdırapları içinde. Pişmanlık mı? Evet! Özür mü? Elbette!

· Peki, okuyucudan ve hasbetenlillah sevenlerimden de özür dileyebilecek miyim? Deneyeceğim: Özür dilerim ey okuyucu. Eğer hâlâ merak ediyorsanız, ara sıra buralarda olurum muhtemelen... Huz mâ safâ, dâ mâ keder demiş şair: Hoşuna gideni al, sevmediğini bırak gitsin.”

“YENİ GEZİ, YENİ GEZİ” DİYE İKAZ EDİP DURDUK!..

Evet.

“Kitabın Ortasından” köşemizi takip edenler hatırlayacaktır, etmeyenler rahatlıklı bulabilecektir; birçok kereler “İkinci Gezi Geliyor!” diye ikazlarda bulunmuştuk.

Şimdilerde…

“Boğaziçi Üniversitesi-Rektör” bahanesiyle, “örgütlü” bir kalkışma başladı.

Meselenin “üniversite” boyutu, bir “küçük” aşama.

Esas olarak hazırlanan “Hane Halkı Ekonomisi” boyutlu bir kalkışma.

Plândemi ya da daha doğru bir ifadeyle “plân-demi”nin yol açtığı sıkıntılar malûm.

Birçok ülke, özellikle de “üretim fakiri” sayılabilecek ülkeler zor durumda.

Türkiye’nin durumu da kolay değil.

Birçok sektörde “ayakta kalabilme çabası” dikkat çekiyor.

Hayat yokuşu, milyonlarca vatandaş için giderek dikleşiyor.

“Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinde ilgilenir”.

Bu cümle çok doğru bir cümle.

Bir de…

Vatandaşların yarıdan çok daha fazlası “öncelikle” “Hane Halkı Ekonomisi”ne önem verir.

“İkinci Gezi Hazırlığı” hakkında başka yazılarımız da olacak kısmetse.

ABD’nin “Biden”lı döneme girmesinin bazılarının heveslerini iyice tırmandırdığını ve riskleri ciddi mânâda arttırdığını görmek gerek.

“Darbe”nin nice yöntemi var, malûm.

Bugünü bir “ikaz”la bitirmiş olayım:

“Külliye ile sokaktaki vatandaş arasındaki bilgi akışını aksatan duvarlar mutlaka kaldırılmalı! ‘Mutfak’ meselesi; ağaç, böcek, rektör meselelerine hiç ama hiç benzemez!”