Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2840.16
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Psikolojik performans danışmanlığı ve Riva

26 Şubat 2018 Cuma günü saat: 14.00-16.00 arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen kursa konuşmacı olarak katıldım. Kursun adı "Psikolojik Performans Danışmanlığı" idi. Uzman Klinik Psikolog Mine Görgün tarafından organize edilen bu kursa katılan çok sayıda öğrenci vardı. Ders veren öğretim görevlileri alanında uzman idiler.

Biraz geriye gidelim. "Spor Psikolojisinin ve Psikiyatrisinin" alandaki karşılığı "Psikolojik Performans Danışmanlığı" diye bilinmektedir. Fatih Terim'in desteği ile bu kurs TFF'nin kayıtlarına geçmiştir. Kursun tasarlanmasında, pratiğe geçirilmesinde Prof.Dr. Ömer Taşer, Prof.Dr. Bülent Bayraktar, Prof.Dr. Mehmet Kurtoğlu gibi saygıdeğer zevatın çok değerli katkıları olmuştur. Kendilerine teşekkür borcumuz vardır.

Kursun uygulamaya geçmişinde Prof.Dr. Acar Baltaş hocamızdan büyük destek gördük. İlk üç kursunu Mine Görgün ile birlikte gerçekleştirdik. Bu kurslar sırasında eksiklerimizi gördük, yararlı olanları belirledik. Buradan yola çıkarak bir sonraki kursa daha donanımla girdik. Alanında uzman olan ve çalışan kişileri ders vermeye çağırdık. Giderek daha bilimsel donanıma sahip olduk.

Bu kursa katılım hakkını elde edenler tıp fakültesi mezunları, psikologlar, psikolojik rehberlik çıkışlılar, Spor Bilimleri Fakültesi mezunları olarak görülmüştü. Bu çerçevede kurslar açıldı, katılımcıların sayısı arttı.

Bu kursu bitirenler çeşitli spor dallarında çalışmaya başladılar. Bildiklerini uygulamaya koydular. Spor Bakanlığı bünyesinde göreve başlayanlar oldu. SPOR PSİKOLOG'ları mesleği böylece hayata geçti.

Bu sefer kurs Riva'da TFF Hasan Doğan Tesisleri'nde düzenlendi. Tesislere gittiğimde çok mükemmel manzara ile karşılaştım. Tesisler mükemmel şekilde yapılmıştı ve her şey en ince ayrıntılarına kadar hesaplanmıştı. Emeği geçenleri kutluyorum.

Ben bu seferki kursta "Bağımlılık ve Spor" konulu ders verdim. Sporun bağımlılığın önlenmesindeki ve tedavisindeki öneminden söz ettim. Bu konunun işlenmesi gerektiğini belirttim.

Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izledim. Maç gerçekten görülmeye değerdi. Şenol Güneş ve Aykut Kocaman gibi iki yerli Türk antrenörün bulunmasından gurur duydum. İftihar ettiğim bu tabloyu maçın kadrolarında göremedim. Arzum odur ki, yerli oyuncuların önleri açılsın, daha çok şans bulsunlar.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki başarısını kutluyorum ama yeterli bulmuyorum. Avrupa'da daha yukarı nasıl çıkabiliriz? Bu noktada kafa yormak gerekir.

Başakşehirspor, Göztepe gibi takımlarımızın başarılarını gururla izliyoruz. Liglerde başarı rekabetten doğar. Ne kadar çok rakip olursa kaliteli oyuncuların ve ekiplerin artacağını umuyoruz.

Afrin'de hareket devam ediyor. Allah şanlı ordumuza yardımcı olsun. Olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. Ulusal birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekir.

Dileklerimiz:

1. Giresun-Bulancak İnece Köyünde 2B orman arazileri ile ilgili problemimiz var. Köylülerimiz çok mağdur. Dedelerinden kalma araziye bedelini ödeyerek satın almak istiyoruz.

2. İnece Köyü-Erikliman-Giresun yolunun asfaltlanması (Giresun-Bulancak) gerekir.

Her iki konuda Avukat Sabri Öztürk (milletvekili) beyefendiden yardım bekliyoruz.

Sonuç: "Sporun her alanında psikolojiye ve psikiyatriye yol açılmalıdır."