Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Psikoloji, spor ve kızılelma

PANDEMİNİN getirdiği karmaşık ortamdan spor camiası da nasibini aldı. Sporcular, yöneticiler ve seyirciler belirsizlik ortamına girdiler. Bu önünü görememe sporcuları germiştir, onları sinir küpüne döndürmüştür. Bir de zorunlu tecrit buna eklenince gerilim üst düzeye çıkmıştır.

Böyle gerilimli ortamlarda psikolojik ilgi ve destek devreye girmelidir. TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer ve Prof. Dr. Bülent Bayraktar beylerin öngörüleriyle psikoloji devreye girmiştir. Bu da yöneticilerin basireti ile birleşince olumlu sonuçlar ortaya çıkmıştır.

TFF mesajı alıp değerlendirmiştir ve “Küme düşmeme” kararı almıştır. Bu karar spor camiasında ve toplumda müspet karşılanmıştır, gerilen sinirler yatışmıştır. Ayrıca yabancı sayısı ile ilgili kararın ötelenmesi de takımlardaki gerginliği düşürmüştür. Burada önemli olan alınan kararlarda ısrarlı olmaktır.

Trabzonspor’un Avrupa’da cezalı duruma düşmesi talihsizliktir ve ülke adına kayıptır.

Başakşehir ile Okan Buruk’u kutlarız ve Avrupa’da başarılı olmasını dileriz.

Sivasspor’u ve Rıza Çalımbay’ı kutlarız. Onlar yerli oyunculara ağırlık verdiler.

Not-1: Psikoloji ve psikiyatri biyolojinin içinde bir alandır, fizyolojiye dayanırlar. Her ikisi de kesinlikle soyut saha değildir.

Not-2: Bayramda saygıdeğer Süleyman Soylu beyefendinin çabalarını takdirle izledik. Otoyollar ülkemizin her yanına yayılmıştır. Sayın Binali Yıldırım beyefendiye ve arkadaşlarına şükran borcumuz vardır.

Not-3: Fenerbahçe’nin Erol Bulut ile anlaşmasını takdirle karşılıyoruz.

Not-4: Salgın sürüyor. Temizlik, maske ve mesafe kuralına uyalım.

Not-5: Kızılelmalar’dan birisi olan Ayasofya’nın mabede tekrar dönüşmesi anlayanlar için bir milattır. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ederiz. Prof. Dr. Ayhan Songar hocamızın adının bir sağlık kuruluşuna verilmesi hususunu yüksek makamın tensiplerine saygı ile arz ederiz.

Sonuç: “Yerli oyunculara öncelik vermeliyiz.”