Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2310.76
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ekim 2021

PKK'lı Selahattin Demirtaş'a NOBEL Barış Ödülü

CHP, İYİ Parti, HDP (PKK), … diğer irili ufaklı partiler, kısaca yıkıcı muhalefet, “devleti biz yönetmiyorsak, o devlet yıkılsın ya da o devleti yıkacağız” anlayışı ile hareket ediyorlar adeta.

*

Selahattin Demirtaş ABD dönüşü: “Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK’dan halklarımıza acil çağrı, Kobani’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” diyerek, 6 Ekim 2014 tarihinde bir Kürt isyanı (ayaklanması) başlattı.

Kürt Halkı, PKK’nın ve PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın başlattığı isyana destek vermeyerek, Türkiye’nin Suriye gibi parçalanmasının önüne geçti.

- PKK bir halk hareketidir.

- Gazetelere bakın, büyük temizlik operasyonuymuş… Siz kimsiniz ya? Siz kimi, nereden süpürüyorsunuz? Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz.

- Başkan APO'nun heykelini dikeceğiz.

- HDP Öcalan'ın projesidir.

- Kandil (PKK karargahı) savaş merkezi değil, barış merkezidir.

- Mesele demokrasi değil, mesele statü meselesidir. Öz yönetimi inşa edeceğiz.

- PKK’lı gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız. Sahip çıkmamak onursuzluktur, cenazesine, evladına sahip çıkmamak onursuzluktur, bu vahşete sessiz kalmak onursuzluktur. Biz böyle bir onursuzluğu kabul etmeyeceğiz.

- Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak... Gerçekten tarih yazıyorlar.

- Bizim bir milletvekilimiz, bir PKK’lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o. Bize oy veren, güvenen insan. Evladını yitirmiş çatışmada. Açık söyleyeyim; halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de…

- Bir kıvılcım, bir bakarsınız ki hiçbirimizin hesap etmediği, hiçbirimizin öngörmediği bir yerden bir kıvılcım, hiç kimsenin durduramayacağı bir iç savaş başlatır.

- Batıda yaşayan kardeşim Cizre’ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz ki Bodrum, Cizre’ye çok uzak? Uzak değil. Her yer birbirine çok yakın. Cizre yanarken Bodrum’daki mutlu olabilir mi? Cizre yanarken İstanbul’daki, Edirne’deki sessiz kalırsa yarın kardeşlikten nasıl söz edecek?

- Halkımıza ve belediye çalışanlarımıza sesleniyorum. Kayyumu tanımayın ve emirlerini yerine getirmeyin. Diktatörlüğe geçtik. Biz böyle bir adama biat etmeyeceğiz. Her an sivil bir direnişe hazır olmalısınız.

- Biz, PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz.

Bu sözlerin tamamının sahibi olan PKK’lı Selahattin Demirtaş, yeni bir kitapla (Efsun) edebiyat dünyasına yeniden daldı.

CHP, FETÖ ve PKK (HDP) yandaşları, PKK’lı Selahattin’i yere göğe sığdıramıyorlar. Yalakalıkta adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

CHP’li Zülfü Livaneli gibiler hiç utanmadan, PKK’lı Demirtaş’ı övüyor. CHP’liler bir PKK’lıyı övmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Bunu da sıradan bir olaymış gibi göstermeye çalışıyorlar.

*

PKK’lı Selahattin Demirtaş, Nobel barış ödülüne mi hazırlan(dırıl)ıyor?

Büyük ihtimalle PKK’lı Selahattin Demirtaş NOBEL ödülü alacak ve PKK’nın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Başak Demirtaş ya da kim PKK’nın Cumhurbaşkanı adayı yap(tır)ılacaksa, Demirtaş adına ödülü o alacak. PKK’lı Başak Demirtaş’ın doğum günü partisini birlikte kutlayan Dilek Kaya İmamoğlu ile Selvi Kılıçdaroğlu da NOBEL törenine katılabilir. Hatta Ekrem İmamoğlu da katılabilir. Proje büyük, oyun daha büyük. Yani 2023 yılının NOBEL ödüllerinden biri PKK’ya verilebilir. Bu pek de uzak bir ihtimal değil.

*

Kürtleri ihanete zorlamak ve isyana teşvik etmek

Kürtler yıllardır, ABD (İsrail) tarafından isyana ve ihanete teşvik ediliyor.

Buna şimdi AK Parti ve Erdoğan muhalifi iç odaklar da eklendi.

Kürtler bizzat CHP tarafından Türkiye’ye, kendi ülkelerine ihanet etmeye zorlanıyor.

CHP, PKK’lı olduğu açık ve net olarak ortada olan PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı bir kahraman gibi görüyor.

CHP’liler; Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, Murat Karayılan, ... gibi PKK’lılardan hiçbir farı olmayan Selahattin Demirtaş’ı hem suçsuz görüyorlar hem kahraman.

CHP yöneticilerinin yaptığı sadece Erdoğan nefretiyle açıklanamaz.

Neyin nefretidir bu? Erdoğan nefreti mi, Türkiye nefreti mi yoksa Kürt nefreti mi?

Kürtler Cumhur ittifakını desteklediği için, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden yana oldukları için, Türkiye’yi bütün Kürtlerin devleti olarak gördükleri için, iç ve dış odaklar tarafından PKK ile cezalandırılmak mı isteniyor?

CHP yöneticileri, Kürtleri cezalandırmak mı istiyor? Kürtleri Türkiye’den ayırmak mı istiyor?

*

Atatürk mü Selahattin mi?

PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten daha değerli biri haline getirmek ne demek oluyor?

Bu sadece 2023 seçimlerini almak için mi yapılıyor? Akıl tutulması mı yoksa?

PKK’lı Selahattin’i överek, PKK ile mücadele edilir mi?

CHP PKK ile mücadele mi edecek yoksa PKK ile birlikte Türkiye’yi birkaç parçaya mı bölecek?

CHP tam manasıyla ‘Kırmızı Pazartesi’yi bilerek ve isteyerek gerçekleştiriyor. HDP (PKK)’nin ne yapmak istediği, “Kırmızı Pazartesi” romanındaki gibi ortadadır. CHP buna müdahale edip bunu engellemek yerine, Türkiye2nin bölünmesinin zeminini hazırlıyor.

***

Twitter işi iyice abarttı.

26 Eylül (2021) tarihinde:

“Faber Castell, bütün ürünlerine % 25 civarında ZAM yapmaya hazırlanıyormuş. Türk Malı önermeyen öğretmenlerimiz de, (yerli malını adeta öldürüyor) sürekli Faber Castell ürünlerini öğrencilere adeta zorla aldırtıyor.” Şeklinde bir mesaj paylaştım Twitter’da.

Bundan bir gün sonra twitter, asıl hesabım @Galipilhaner ve yedek hesabım @Galip_ilhaner’i askıya aldı.

Yeni hesaplar açmayı deniyorum, anında twitter kurallarını ihlal ettiğinizden dolayı hesabınız askıya alındı diyor.

Fotoğrafımı hiçbir şekilde kullandırtmıyor. Başka hat aldım, yeni hat üzerinden açtığım hesapları da hemen askıya alıyor.

Başka birinin telefon hattı üzerinden açtığım hesabı bile hemen askıya alıyor. Resmen bir diktatörlük ve zorbalıktır bu.

*

Twitter’in mailime gönderdiği üç mesaj

Hesabım askıya alındıktan sonra yaptığım itiraza, twitter şuana kadar 3 mesajla cevap verdi.

1. “Merhaba, Twitter, NetzDG Kanunu (Basın, İnternet ve Sosyal Medya Kanunu) şikayet akışı yoluyla Almanya'da bulunan kişiler tarafından şikayet edilen kullanıcılara Almanya yasaları gereği bu konuda bildirim sağlamakla yükümlüdür.

Aşağıdaki içerik nedeniyle @Galipilhaner hesabınla ilgili bir şikayet aldık:

Tweet Kimliği: 1436969102007062528

Tweet Metni: #15Temmuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, Kurtuluş Savaşını Kazım Karabekir yönetirdi Memleket yine düşman işgalinden kurtarılırdı YaErdoğan Olmasaydı, 15 Temmuz işgalinde Türkiye'yi kim işgalden kurtarabilirdi? Atatürk'ün yeri dolar, ama Erdoğan'ın yeri dolmaz. [media]

*

2. Merhaba, Twitter, NetzDG Kanunu (Basın, İnternet ve Sosyal Medya Kanunu) şikayet akışı yoluyla Almanya'da bulunan kişiler tarafından şikayet edilen kullanıcılara Almanya yasaları gereği bu konuda bildirim sağlamakla yükümlüdür.

Aşağıdaki içerik nedeniyle @Galipilhaner hesabınla ilgili bir şikayet aldık:

Tweet Kimliği: 1439838949468430339

Tweet Metni: 1. Abdullah Öcalan, Kürt değildir. 2. Abdullah Öcalan, Müslüman değildir. 3. Abdullah Öcalan, Kürtlerin iradesi ve lideri değildir. 4. Abdullah Öcalan, ALLAH'ı inkar eden bir KAFİR'dir. [media]

*

3. Merhaba, Hesabınız askıya alındı ve yeniden açılmayacak çünkü; Twitter Hizmet Şartları'nı ve özellikle de nefret söylemine karşı Twitter Kuralları'nı ihlal etmiş olduğu tespit edildi.

Hesabınız; ırk, etnik köken, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, dini aidiyet, yaş, engelli olma hali ve hastalık temelinde diğer insanlara karşı şiddetin körüklenmesine veya doğrudan saldırmasına ya da tehdit etmesine karşı olan kurallarımıza karşı.

Ayrıca, bir hesabın ana amacının bu kategoriler temelinde başkalarına zarar vermeyi kışkırtmak olduğuna karar verirsek, o hesap önceden uyarı verilmeden askıya alınabilir.

Nefret söylemine karşı politikamız hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://help.twitter.com/rules-and-policies/hateful-conduct-policy.

Teşekkürler, Twitter

***

Twitter, profilimdeki Anaların Eylemi fotoğrafını neden kaldırdı?

Twitter, profilimde arka fon olarak kullandığım ve üzerinde Diyarbakır Analarının eyleminin fikirsel altyapının bana ait olduğunu belirten bilgilerin bulunduğu fotoğrafı da kaldırdı.

Fotoğrafın üzerinde aşağıdaki bilgiler bulunuyordu.

“Anaların Eylemi ve Beyaz Yürüyüş Projeleri

Diyarbakır Anaları Eyleminin Fikirsel Altyapısı (2011), Anaların Eylemini, 20.09.2011'de

https://haberler.com/pkk-ya-karsi-miting-hazirligi-3003710-haberi/ “PKK'ya Karşı Miting Hazırlığı

Galip İlhaner, "Çocuğu örgütte olan annelerin Çocuğumu, kardeşimi,istiyorum ... " diyerek başlatmıştık.

*

Diyarbakır Anaları Eyleminin Fikirsel Altyapısı (2012)

https://ensonhaber.com/ic-haber/kurtler-pkkya-one-minute-diyecek-2012-02-27

Galip İlhaner: "PKK, ancak Kürt Halkının baskısıyla, çocuğu örgütte olan anaların ya çocuğumu istiyorum ya da teslim olun çağrısıyla dağdan inebilir. Kürt Halkı'nın barışçıl iradesi PKK'yı dağdan indirebilir.", 7.02.2012

*

Beyaz Yürüyüş Eyleminin Fikirsel Altyapısı (2012)

Barış Otobüsü Çanakkale'den Van'a yolculuk edecek...

Beyaz Yürüyüş'ü; 24 Kasım 2012'de, Selam Anadolu Hareketi tarafından; “Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme ve Silah Bırak, Barış Otobüsü” seferi düzenlenecek diyerek başlatmıştık.

https://www.istanbulgercegi.com/selam-anadolu-hareketinden-baris-otobusu_35113.html

***

Haftanın yaay mesajım

“PKK'lı Selahattin Demirtaş'ı NOBEL'e,
Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'ne hazırlıyorlar.
PKK'lı Selahattin Demirtaş'ı kahramanlaştıracaklar.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilirken, Selahattin Demirtaş'ın NOBEL ödülünü, PKK'nın Cumhurbaşkanı adayı, PKK'lı Başak Demirtaş alacak.”, 14 Ekim 2021

***

Haftanın notu:

Her şerde bir hayır vardır.

CHP eğer; İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, ... gibi büyükşehirleri almasaydı, cumhurbaşkanlığını alma ihtimali az da olsa olabilirdi. Ekrem İmamoğlu da İstanbul’a belediye başkanı seçilmeseydi, Cumhurbaşkanı olma ihtimali az da olsa olabilirdi.

Ayrıca, iktidar değişikliği değil, iktidar içinde değişim gereklidir. Türkiye’nin iktidar (Cumhur İttifakı) değişikliğine değil, iktidar içinde (AK Parti, MHP, …) değişimlere ihtiyacı var. Cumhur İttifakı bir kısım kadrolarını yenileyerek, bir değişim yapmalıdır. Fedakar, liyakat sahibi ve samimi insanlarla yürümelidir.

*

“Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216. Ayet)

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan