Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Nisan 2015

Pastadan dilim almak

Zaman geçtikçe eskiyoruz, yenilenmesi gereken ne kadar değerimiz varsa küçük hesaplara kurban ediyoruz. Yıpranıyoruz, aşınıyoruz ve kendimizden başlayan bir yangının içinde kurtulmak için sadece nutuk atmayı tercih ediyoruz.

Konuşmaya başlayınca kimse halinden memnun değil. "Ne yapabilirim?" demek yerine "Nasıl yıkarım, nasıl yıpratırım?" hesabını yapanlar çoğaldı. Her olayın arkasında siyasi bir kirlilik çıkıyor. Ahlak dersi vermeye çalışanların içlerindeki derin kir, çok çabuk kendini belli ediyor.

Güzel düşünmek, güzel düşünerek güzel amel etmek. Kaybettiğimiz her bir değerimiz, aslında içimizin yitip giden bir yanını ifade ediyor.

Ayrışmadığımızı söylersem çok da inandırıcı olmaz. Biz ve onlar. Biz ve başkaları. Bizdense her şey güzel, bizden değilse ne yaparsa yapsın eleştirmek. Bu tavırlar her şeyden öte mümince bir duruşa yakışmayan tavırlardır. Kuşatıcı olmak, değer yargılarını en ön sıraya koymak ve buna göre bir yol belirlemek toplum olarak arzuladığımız en belirgin duruştur.

Güzel vakitlerdeyiz. Üç ayların kapımıza dayandığı, her anının bereket ve rahmet sağanağına dönüştüğü zamanlara ulaşıyoruz. Buna şükredip, kalbu00ee olarak tertemiz bir duruşla herkese gönlümüzü açmamız gerekirken, eski defterleri karıştırarak sanki mal bulmuş mağribi gibi zafer çığlıkları eşliğinde daha da fazla çirkinleşerek eleştirilerde bulunmak temiz vakitleri bile karartmakta.

Bir pasta muhabbetidir gidiyor. Herhalde bir pasta hiçbir zaman bu kadar gündem olmamıştı. Pasta güzeldir. Buna şüphe yok. Bu kez gündem olan pastanın kullanım şekli. Birkaç yıl önce yapılmış bir olayı şimdi gündeme taşıyanların acaba çıkınlarında daha ne gibi bu türden haberler merak etmiyor değilim. Zamanla onları da göreceğiz.

Pastaya gelince. Kutlu doğumda pasta kesmek bütün iyi niyetleri kuşanarak söylemek gerekirse uç bir kutlama töreni. Daha verimli kutlamalar yapmak varken, peygamberu00ee bir yaşamı çocuklara, gençlere anlatmak dururken, hadislerin ışığında kalpleri onarmak gibi bir yol bizleri beklerken; pasta kesmek, hele de üzerinde Kuran yazılı pasta kesmek savunulacak bir davranış değildir.

Hedefinden şaşıranlar yine pasta üzerinden çığırtkanlık yapmayı ihmal etmediler. Sanki pastayı yapma emrini hükümet vermiş gibi bir aymazlığa düşenler oldu. Tek demedikleri "hükümet istifa" idi. Onu da kesin içlerinden demişlerdir.

Kutlu doğum, bir vesiledir. Anmak için, her anımızda Resulü hissetmek için bir kapı aralamaktır Kutlu doğum. Her şeyin en güzeli ölçülü olanıdır. Anmak, kutlamak, hissetmek, hissettirmek ve kalplerin O'nun sevgisiyle, yaşantısıyla dolmasını sağlamak bu çağda yapılabilecek tarifsiz bir devrimdir.

Ölçülü olmak ve değerleri incitmeden bunu yapmak mümine yakışandır. Bir yanlışlık varsa tabii ki söylenmeli, nasıl olacağı üzerinde kafa yormalı. Kalpleri kırmadan yapmalı bunları, siyasi rant elde etmek ya da kendi gibi düşünmeyenleri yıpratmak için yapılmamalı.

Önce kendine bakacak insan. Önce kendini inşa edecek. Sonra çevresini onarmaya başlayacak. Hakkıyla yaşayacak ve herkesin hakkıyla yaşaması için saygılı olma düsturunu bırakmayacak. Oy kaygısıyla yapılan her türlü çıkış ancak insanın kendisine zarar verir. Pastadan pay alacağım diyerek önüne geleni topa tutmak sadece iflah olmaz akıl tutulmasıyla ifade edilebilir.

Adımımızı attığımız güzel vakitlerin güzelliklere vesile olmasını diliyorum.