Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2324.82
BIST 100
9138.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Nisan 2020

Pardon! Siz kimsiniz?

Cumhurbaşkanımızın öncülük ederek başlattığı #bizbizeyeteriz benzeri kampanyalar, diğer ülkelerde olduğunda muhtemelen ‘’Kampanya başladı numaralar şunlar’’ diye bir tanıtım ile duyuruluyordur.

“Onlar da mı kampanya yapıyor?” seslerini duyar gibiyim. Yapıyorlar tabi ki. Hem de şu son depremde türlü kulp takmaya çalışılan Kızılay’ın batılı versiyonu olan Kızılhaç aracılığıyla.

Bizde başlatılan kampanya da böyle oldu demek isterdim ama “Bizbize” ifadesindeki bize giremeyen kim varsa, heybesindekileri hazırlamış bekliyormuş meğer. Zira koca imparatorlukken, IMF kapılarında dolaşan bir ülke olmayı nasıl başarmıştık sorusunun cevabı, bu bizden olamayan zihniyette saklı.

Hayranlıkla söz ettikleri Almanya, Fransa, İngiltere gibi köklü devletler, imparatorluklarının gücünü korumak için canlarını dişine taktığı dönemlerde, bizde ki zihniyet koca Osmanlı imparatorluğuyla bağını kesme icraatları kapsamında, millete zorla şapka taktırmak gibi önemli gelişmeler peşindeydi ne yazık ki...

İşte bu zihniyetin temsilcisi olan muhalefet partilerinden birinin başkanı ‘’7 maaş yetmez Katar emirinin hediye ettiği uçağı bağışlasana” diye hopladı birden. Akıl almaz şekilde, bitmek bilmeyen Arap düşmanlığı yüzünden, Katar gibi dost duranlar rahatsız ediyor bunları. Zira tüm Araplar ile düşman olmamız gerekiyor bu zihniyete göre.

En çok izlenen haber bültenlerinden birinin haber sunucusu ‘’yazlık, kışlık saraylar yaptınız da bu hale geldik’’ demez mi! Yazlık saray dediği, Bodrum’da olsa ve içinde kadehler tokuşturulsa emin olun umurunda olmazdı. Dert olmasına sebep olan şey sarayın Ahlat’ta yapılıyor olması. Sultan Alparslan, Selçuklu Devleti gibi terimler bu kişiler için bir şey ifade ediyor olsa saray için neden Ahlat’ın seçildiğini anlatmak isterdim. Ama nafile! Mevcut Cumhurbaşkanı, ömründe bir kez bile kalamayacak belki bu sarayda ama ne önemi var ki. Zira birkaç gün önce yenilenerek açılan Okmeydanı hastanesi, açılışı öne çekilen İkitelli Şehir Hastanesi ve diğer devasa sağlık tesisleri Bizans döneminden kalma eserler ne de olsa.

Öte yandan bir de bakıyorsunuz son seçimin kayıp cumhurbaşkanı adayı ve bir takım yazarlar diğer ülkelere yapılan yardımlara takmışlar kafayı. Hatta yazarın biri, hakaret edeyim diye son 15 yılda göğsümüzü kabartacak olan yardımların listesini tutmuş tek tek. 2500 liraya satılan kitabında ne kadar önemli bilgiler vardı bilmem, ama bu yazısındaki bilgiler çok ama çok önemli! Bunların kulak tıkadığı bir gerçek var ki; 1950 ’deki savaşta verdiğimiz desteği unutmayan Koreliler, birçok ülkenin talip olmasına rağmen Hyundai fabrikasını Türkiye’ye kurmuştu. İnşallah bugün yaptığımız yardımlar da insanlık tarihinde yerini alacak ve meyvelerini biz görmesek de çocuklarımız görecek.

Bir de zırnıkçılar var ki evlere şenlik... Kampanyanın açıklandığı gün sosyal medyada #Bizbizeyeteriz kampanyası trend olunca, sözde muhalif adı muhalif ama neye muhalif olduğunu bilmeyen güruh, hemen #zırnıkyok diye yeni konu ile trende girmez mi! Güler misin, ağlar mısın? Elin filozofu bile binlerce yıl önce bunları görmüş ve “bir işe yarayacağın yok bari gölge olup güneşimi engelleme” demiş.

Birde IBAN ‘cılar var düşman başına... IBAN ile İMAN arasında o kadar sığ ve alaycı ifadeler kullanıyorlar ki insanın içi acıyor. Müslüman olmayabilirler ama bırak kendi inancını, başka inançlara bile saygılı olunması gerektiği hakikatini sorsan bizden iyi bilirler. Neyse bu konu hassas fazla uzatmayayım.

Bu arada kampanyaya yapılan destek 1 Milyar TL’yi geçti. Rekor kırılacak deniliyor lâkin bu ayın başında devletin emeklilere ödeyeceği ikramiye bile sadece 13 Milyar TL. Yani burada ki gayenin birlik, beraberlik ve faydası olmak isteyenler için fırsat olduğunu yoksa devlet için bu paranın devede kulak olduğunu herkes biliyor.

Devlet kampanyayı açıklarken biz bize demiş, gönüllü demiş, seni ilgilendirmez demiş zırnık yok diye niye gölge ediyorsun be işe yaramaz… Zırnık kadar vicdanlarıyla Türkiye’yi IMF kapılarında görmek bizi mutlu ediyor diyemedikleri için bil bakalım biz kimiz oynuyorlar...

Pardon! Siz kimsiniz?

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan