Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2448.64
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Mart 2015

Paralel Çete NyTimes

Türkiye'nin NATO'daki mevcudiyetini 'sorgulatan' NyTimes makalesini iyi okumak gerek.
NyTimes'ın etkisini ve yetkisini iyi tahlil edemezsek gerek Egemen İsrail Güdümlü dünya gücünü gerek başımıza musallat ettikleri Fethullah'ın Paralel Çetesini anlamada eksiklik olur.
Eski devirlerde daha değişik ama benzer yöntemler kullanılan 'kılçık atma' harekatı, basının öne çıkmasıyla 'algı operasyonuna' hemen evrildi.
'Biz nerde hata yapıyoruz' sorusunun şahsi ve genel bir çok cevabı vardır. Bu cevaplardan birini tercih etmek sorunun tümünü çözmeye yetmeye bilir. Yine de hangi cevabı alırsanız alın mutlaka karşılığı vardır.
Küçük adımlar, hiç hesap edemediğiniz belki de umursamadığınız şeyler, bütünün göstergesi ve sorunun ta kendisi olabilir.
Özellikle son iki yıldır Paralel Çete ve NyTimes ittifakı iyice ayyuka çıkarken Türkiye'de bazı saf! muhalifin oyunu anlaması adına, küresel güçlerin neyin peşinde olduğunu nasıl yöntemler kullandığını iyi tahlil etmek lazım.
Tamam, halk olarak fazla okumadığımızı kabul edelim. Tamam, araştırıp soruşturmuyoruz ancak elbette bunu yapan bir iki kişi de çıkar ve yazılanı çizileni görür. Bu minvalde öteden beri kimsenin Türk matbuatında bir ülkenin gerek iç siyasetinde gerek uluslararası meselelerinde bir yargıya vardığını söyleyemez. Belki umursuzluğundan belki hassasiyetindeu2026
Dışbasın bunun tam tersine özellikle Türkiye konusunda fazlasıyla iştahlı, bunu kendine vazife bilir. Her fırsatta Türkiye'ye ayar vermeye çalışır. Bu, bu kadar etikilidir ki, bazısı bunu kendini sorgulama vechesi bile yapar.
İyimser olarak, bu yayınları kendi tasarrufları kabul edin ve kendi siyasilerinin de bunları okuduğunu unutmayın. Kötümser olun ve bunları zaten siyasilerinin dikte ettirdiklerini görün.
Son değerlendirmesinde Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak göstermeye çalışan Ny Times, NATO'dan çıkmasınıyahut çıkarılması gerekliliğini sorguladı.
Yazısına Türkiye'nin 1952'de girdiği NATO'ya olan sorumluluğu ve yükümlülüğünü hatırlatarak başlarken, son zamanlarda NATO'nun ilkelerine aykırılığı ilginç ifadelerle vurguladı.
Türkiye'yi gerek DEAŞ'la gerekse Rusya'nın Ukrayna politikası üzerine NATO'yla yeteri kadar işbirliği yapmamaklasuçlayan Ny Times, Erdoğan'ı da açık açık NATO ilkelerine meydan okumakla suçladı.
Türkiye'deki mevcut parlementer sistemi gözardı eden Ny Times, hem Erdoğan'ı gittikçe despotlaşmakla hem de hükümeti Erdoğan'ı bağlı olmakla itham etti.
Erdoğan'ın ülkeyi NATO'dan uzaklaştırdığını yazarken aynı zamanda NATO ilkelerinin sadece savunmadan ibaret olmadığını bu ilkelerin başında Demokrasinin geldiğini hatırlattı.
Türkiye'nin bütün ısrarlı taleplerine karşın DEAŞ'a yardımı engellemekte ve sınır güvenliğini sağlamakta yetersiz olduğu iddiasında bulundu. İstihbarat başkanı James Clapper Jr kongreyle paylaştığı düşüncelerini çarpıtarak, "Türkiye'nin DEAŞ ve sınırları konusunda daha fazlasını yapamayacağını çünkü önceliklerinin farklı olduğu" sözlerinin 'farklı anlaşılmasından' kastı farklı ilişkilere bağlamaya çalıştı.
Bu düşünceleri güçlendirmek için Türkiye'nin hala Çin'den almayı planladığı $3.4 milyar dolarlık savunma sistemlerinin gündemde olduğu, bunun da gerek Amerika gerekse Avrupa tarafından hoş karşılanmadığına atıf yapıldı.
Ayrıca Rusya'yla yapılan doğal gaz boru hattı antlaşması ve de nükleer santral işbirliğinin de NATO'yu rahatsız ettiğini öne süren Ny Times, Amerikan yetkililerin görüşünün de Türkiye'nin asla NATO'dan çıkmayacağı yönünde olduğunu da aktarmasına rağmen, bütün bunların Türkiye'yi NATO müttefiki olmaktan uzak aksine çok büyük risk olarak görülmesi yargısına çıkardı.
Madem basının böyle görevi! var. Biz de görevimizi yapıp 'kim kimle' ne yapıyor ortaya koyalım!
***

Yüreğimizdeki umut tükenmez Dostum. Her hüküm illa haktır, inanan için yeis yoktur.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.