Dolar (USD)
34.27
Euro (EUR)
37.05
Gram Altın
3004.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
24 Ekim 2024

​ÖZGÜRLÜK İÇİN OKU!

“Bütün kitaplar tek bir kitabın daha iyi anlaşılması için okunur.” İlk defa bir yayınevinin sloganı olarak duyduğum bu söz, beni derinden etkilemişti. Okumanın hayatımda anlam bulmasına yardımcı olan bu söz, aklıselim olan herkes için geçerli olsa gerek. Şimdi bu söze “Bütün yazarlar tek bir kitabın daha iyi anlaşılabilmesi için yazar.” sözünü eklemek gerekir fikrimce.

Bu noktada şahsım olarak bir konuya değinmek istiyorum. Milat Gazetesinde yazılarım yayınlanmadan evvel yazılarımda edebi kaygıyı önceliyordum. Lakin Milat Gazetesi benim için kelimenin tam anlamıyla yazım hayatımda tam bir milat oldu. Yazılarımın artık okurla buluştuğu düşüncesi yazım hayatımı köklü bir şekilde etkiledi. Bir bakıma yazma eyleminin vebalini ruhumda hissetmeye başladım diyebilirim. Yazarken edebi kaygıların yanında sözün tılsımıyla birlikte hakkı, hakikati, sağduyuyu ön plana almaya başladım. Yazdıklarımın satırları doldurmasından ziyade okurun ruhunda karşılık bulmasını ümit ettim. Bununla beraber Rabbimin bana vermiş bu yeteneğin ve ilmin zekâtını ödüyor olmanın bilinciyle yazmaya çalışıyorum.

Nihayetinde yazmak için kalemi elinize almışsanız bir zaman sonra bakıyorsunuz ki yazdıklarınız bir kitap olmaya aday haline gelmiş. Bize de bu kitabı yayımlatmak kalıyor. Yayımlanan kitaplarımızın sonuncusu olan Teknolojik Vahamet de böyle bir derdin neticesinde Zarif Yayınları aracılığıyla siz değerli okurlarıyla buluştu. Teknolojinin bizi okumaktan uzaklaştırma çabasına karşı bir duruş göstererek kaleme alınan bu kitabımızda bizi kuşatan sistemin sorunlarına değinirken insanın kendi içsel yolculuğuna rehber olmaya gayret ettik. Kitabın siz değerli okurlarıyla buluşmasında emeği olan Değerli Dostlarım Prof. Dr. Mehmet Özger, Eyyüp Akyüz, Serdal Talaş ve Hüseyin Yayla’ya huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Kitapların okurla buluşmasının en güzel yollarından biri kitap fuarlarıdır. Bu vesileyle Babıali Kültür Yayıncılık, Rağbet Yayınları ve Zarif Yayınları’nda yönetici olarak görev yapan ve Kitabın Gönüllü Elçisi olan Hüseyin Yayla Beyefendinin 11. Konya Kitap Günleri münasebetiyle bize ilettiği nazik davetine icabet ederek kendisini Kitap ve Çay Kokan Adam diye nitelendirdiğim ismiyle müsemma Sevgili Dostum Ebuzer ile geçtiğimiz hafta sonu Adana’dan Konya’ya doğru yola koyulduk. Son kitabımız Teknolojik Vahamet’in ilk imza etkinliğini de yapmak Konya’ya nasip oldu.

Üstad Merhum Nuri Pakdil, “Kitap okumadan meydan okuyamazsınız.” ve “Kuşkusuz en etkili ve evrensel silah kelimedir. Kitap okumadığın gün karanlıktasın.” sözleriyle zulme ve cehalete karşı bir duruşun sembolü olarak görür okumayı. Ki okumak lazım dostlar, çünkü çok sonraları vuracaklar bizi okumadıklarımızla.

Okumanın direnme ve dirilişle olan ilişkisine binaen olsa gerek Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Konya Kitap Günlerinin mottosu “Özgürlük İçin Oku!” idi. Bir derde münhasıran düzenlendiği aşikâr olan etkinlik 19-27 Ekim 2024 tarihleri arasında siz değerli okurlarını bekliyor.

Bir fuardan öte bir duruşun, bir derdin dile getirildiği 11. Konya Kitap Günlerinde, her ne kadar bir fuara gitmiş olduğunuzu düşünseniz bile size Filistin derdini anlatıyor, Gazze’deki direnişi hatırlatıyor. Filistin davasının öncü şehirlerinden olan Konya, kitap fuarında da bu öncülüğünün tesadüf olmadığını gösteriyor. Fuarın giriş kapısından başlayarak fuarın hemen hemen her yerinde size Filistin’i hatırlatacak figürlerle karşılaşıyorsunuz. Girişteki Mescid-i Aksa maketinden tutun da hazırlanan metinlere, görsellere, Belediye çalışanlarının boyunlarındaki kefiyelere kadar karşılaştığınız her objede Filistin Davası canlanıyor ruhunuzda, mazlum coğrafya geliyor gözünüzün önüne, Gazze için bir umut yeşeriyor yüreğinizde, dahası ve en önemlisi yalnız olmadığınızı anlıyorsunuz yeryüzünde.

Nihayetinde imza etkinliği için gittiğimiz fuardan huzurla ve güzel vesilelerle döndük hanemize. Niyetiniz halis ise her sebep bir eyleme ve güzelliğe vesiledir. Allah’ın rızasını gözeterek gayret ettiğiniz her işiniz hayrolur inşallah. O , “Ol!” derse oluverir tüm işleriniz. O’nun “Ol!” demediği hiçbir şey olmaz. O’nun oldurduğunu bozabilecek kimse de yoktur. Hesaplarınız Sünnetullah dâhilindeyse sonuçların hayrolması da mümkündür. Dünyevi hesaplar yerine rıza-i ilahiyse beklentiniz kaderin üstündeki kader vesile kılıyor sizi güzelliklere. Bu güzellikleri ve hayrı gördük biz Konya’da. Rabbim her niyetimizi ve amelimizi hayra tevdi eylesin.

27 Ekim’e kadar devam edecek fuara gidebilme imkânı olanların gitmesini tavsiye ediyorum. Böyle güzel ve dert ehli bir fuarı organize ettiği için de Konya Büyükşehir Belediyesi nezdinde Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, ev sahipliği için Kıymetli Dostum Hüseyin Yayla’ya, bu güzel yolculukta bana eşlik eden Aziz Dostum Ebuzer’e ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz kıymetli okurlarıma en kalbi ve hasbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizi yaradan Rabbimizin adıyla okumak ve okurken tek bir kitabı daha iyi anlayabilmek duasıyla kitapla, huzurla ve sağlıcakla kalın.

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme