Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2480.07
BIST 100
9576.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 May 2015

OYUN'u gör, OY'unu ver Türkiye!

Koalisyonlu günlerde Türkiye her sabah bir dehşetle uyanıyordu. İmam Hatiplerin orta kısımları, Kur'an Kursları kapatılıyor, buna karşı çıkanlara Mesut Yılmaz "Yarasalar" diyordu. Deprem yardımlarıyla memur maaşları ödeniyor, IMF 1,5 milyar doları serbest bırakmadı diye Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine sürükleniyorduu2026

"Üst Akıl"ın görevlendirme yaptığı kompradorlar ve medya baronları, 7 Haziran seçimlerine yaklaştıkça hummalı bir telaş içinde.
İstanbul sermayesi diye tanımlanan iş baronlarına ve millet düşmanı medya gruplarına verilen iki görev var. Birincisi, yıllarca 'terörist' dedikleri HDP'ye barajı atlatmak. İkincisi de Türkiye'yi o karanlık koalisyon hükümetli günlere geri döndürmek.
***
ANASOL-M (DSP-ANAP-MHP) koalisyon hükümeti döneminde devlet, maaşları bile ödeyemiyordu.
Dönemin Devlet Bakanı Recep Önal, işçi ve memur maaşlarını ödeyebilmek için deprem nedeniyle toplanan yardım paralarını kullandıklarını açıklıyor, Milliyet ise bunu "Utanç! Deprem yardımıyla maaşlar ödendi" diye manşete taşıyordu.
IMF, 1,5 milyar dolarımızı serbest bırakmadığı için Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine girmişti.
***
1997'de Refahyol hükümetinin 'Orda' ve Doğan medya destekli darbeyle yıkılmasından sonra kurulan
ANAYOL Hükümeti'nin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın ilk yaptığı icraat ise 8 yıllık kesintisiz eğitime geçerek İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarını kapatmak oldu.
Hacıbektaş Şenliklerine katılan Yılmaz, sekiz yıllık kesintisiz eğitime karşı çıkanları ''ışıktan kaçan yarasalara'' benzetmişti.
***
Gazetelerde iç ve dış gündeme ait haberlerden ziyade, "IMF" başlıklı haberler yar alırdı. Türkiye IMF ile yatıp IMF ile kalkıyordu. IMF 6 ayda bir yeni bir "Türkiye masası Komiseri" gönderiyordu bize. Ve onların her sözü, manşetlere taşınıyordu.
Koalisyonlu günlerdeki bazı gazete manşetlerini sıralarsak ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılır:
İşte o dönemin bazı gazete manşetleri:
-Hazine tamtakır
-IMF'ye az zam sözü verdik
-IMF paraları hortumcuya aktı
-IMF "paramla bunu yapma" demeye geldi.
-IMF'ye hesap vereceğiz
-IMF'den 500 milyon dolar geliyor
-Borç ödemek için borç arıyoruz
-IMF, 2001 bütçesine el koyuyor
-IMF: Memura zam yapmayın
-Acı reçetenin hedefi memur, çiftçi
***
Türkiye AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana ekonomide istikrarlı bir dönem yakaladı.
Öyle ki 1,5 milyar dolar borç versin diye kapısında beklediğimiz IMF bize değil, biz IMF'ye borç veriyoruz.
Sadece ülkelerindeki savaştan kaçıp bize sığınan iki milyon Suriyeli ve Iraklı mülteci için üç yılda devletin harcadığı para bile 6 milyar dolar.
Ve şimdi Ecevit'in ABD'den ithal ettiği Kemal Derviş tekrar ekranlara çıkıp "Koalisyon Türkiye için faydalı olur" diyor.
OYUN'u gör, OY'unu ver Türkiye!