Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Eylül 2014

Oyun İçinde 'Oyun'

Gezi olayları esnasında Batı medyası topyekun ayağa kalkmıştı. Türkiye'de insan haklarının ihlal edildiğini, sokak olaylarının iç savaş boyutuna vardığını, kanın gövdeyi götürdüğünü filan yazıp duruyorlardı.

Batı medyasının ve Batılı devletlerin, aynı hassasiyeti Mısır'da Sisi darbe yaparken, Rabia Meydanı'nda kan oluk oluk akarken gösterdiğine şahit olmadık. Aksine barışçı gösteriler yapan insanları "terörist" gibi göstermeye çalışıp, demokrasi putlarını elleriyle yediklerini gördük.

Batı medyası ve devletleri aynı hassasiyeti Suriye'de 200 bin insan varil bombaları ile vahşice katledilirken de göstermedi.

Fakat ne olduysa Suriye ve Irak arasında mobilize bir şekilde dolaştırdıkları IŞİD bu kez Musul'da çok kanlı ve teatral şekilde sahne aldı.

Onlar da hemen, hümanizmayı, demokrasiyi filan hatırlamaya başladılar.

***

ABD yönetimi Irak'a ırak mı duruyor?

IŞİD hemen bir ABD'linin infaz görüntülerini servis ediyor.

İngiltere çekinceli mi?

IŞİD hemen bir İngiliz vatandaşını infaz ettiği görüntüleri paylaşıyor sosyal medyadan.

Almanya, Fransa veya başka bir ülke boydan boya haritası güncellenen Ortadoğu'da dünya sistemine ters bir kelam ettiğinde onların da bir vatandaşı derhal infaz edilecektir.

Bu arada birçok Batılı bağımsız medya uzmanları, internette infaz görüntülerinin çekimindeki profesyonelliğe ve Hollywood efektine dikkat çeken analizler yayımladı.

***

Oyunu kuranlar, cepheyi birleştirirken karşılarında tek potaya girecekleri ortak bir hedefi de belirliyor.

Esed'in kimyasal silah kullanmasından bir gün sonra Afrika'dan Pakistan'a, Nijerya'dan Kenya'ya kadar AVM, otel, kilise bombalayan yüzlerce insan bombalayan El Kaide ve türevi marka örgütler, Batı kamuoyunu "Esed kalsın bunlar daha vahşi" algısında birleştirmedi mi?

Aynı senaryo farklı varyasyonları ile 100 yıllık haritası güncellenen Ortadoğu'da yine sahneleniyor.

***

"Türkiye küçük görüldüğü için dikkate/hedefe alınmıyor?" diye sormak abes.

IŞİD Musul'daki çıkışını Türkiye ile yaptı zaten.

Suriye'yi bırakıp Irak'ı 'oyun' sahası seçtiler tekrar.

Türkiye'nin attığı Kürt adımı, kurbağa sürülerini fena ürküttü.

Ve ilk hedefe konan biz olduk.

Musul'da konsolosluğu olan tek ülke olarak Türkiye'nin konsolosluğunun ilk günden basılmasını ve 49 vatandaşımızın rehin alınmasını bu "Oyun" çerçevesinde okuyalım.

***

'Dünya sistemi'nin taşeron, "Marka" örgütleri için Türkiye neden ilk hedef oldu?

Biz 'iç barışımızı' sağladıkça 'enerjimiz'in, bölgemizi ve uzun vadede dünyayı normalleştireceğini görmüş olmalarından olabilir mi?